Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: especulació i okupació
Manifestació resposta al desallotjament de Can Botxí + Crònica
12 nov 2013
Manifestació resposta al desallotjament de Can Botxí
canbo2.jpg
byx78_3caaa7xbc.jpg
byxzs61iaaadaqk.jpg
El Centre Social Okupat Can Botxí ha estat desallotjat durant el matí de dilluns 11 de novembre. A les 8.10h del matí, 7 furgons de la Guàrdia Urbana omplien el carrer Lepant i dos més impedien l’entrada principal a l’edifici, en desús des de feia 3 anys i okupat el passat mes de juny. L’Ajuntament, representat al districte d’Horta-Guinardo per Francina Vila i Carles Mas, ha efectuat el desallotjament sense previ avís. Totes les persones han estat identificades i una persona ha estat detinguda i portada a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Les Corts.
Convoquem una manifestació el proper dimecres 13 de novembre a les 19h davant de Can Botxí (c/ Lepant, 371).


Degut a que durant el dia no hem tingut la possibilitat de fer difusió del desallotjament per IMC, deixem aquí la crònica que s'ha publicat al blog.

El Centre Social Can Botxí ha estat desallotjat durant el matí de dilluns 11 de novembre. A les 8:10h del matí, 7 furgons de la Guàrdia Urbana omplien el carrer Lepant i dos més impedien l’entrada principal a l’edifici, en desús des de feia 3 anys i okupat el passat mes de juny. L’Ajuntament, representat al districte d’Horta-Guinardó per Francina Vila i Carles Mas, ha efectuat el desallotjament sense previ avís. L’empresa Delta Punt Enderrocs s’encarregarà de fer la feina bruta i inhabilitar l’immoble, trencant escales i sostres per tal que no se’n pugui tornar a fer ús.

Totes les persones que es trobaven dins l’edifici han estat identificades i una persona ha estat detinguda i portada a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Les Corts.

Suport veïnal

Al llarg del matí amigues i veïnes del barri s’han acostat a les portes de Can Botxí per rebutjar el desallotjament. El suport del barri s’ha fet palès amb el so dels clàxons dels cotxes que passaven i les veïnes que, al transitar per davant del dispositiu policial, cridaven contra les agents i els recriminaven la seva actitud.

S’ha convocat una concentració en suport del detingut a les 13h a la comissaria de Les Corts. Al llarg d’aquests dies s’informarà de les properes convocatòries en contra del desallotjament de l’edifici que des de feia tres mesos havia estat obert com a centre social.

Control policial previ

Ja fa uns dies que les habitants de la casa percebien proves que l’espai estava sent objecte de vigilància i seguiment policial. Les veïnes havien informat que la Guàrdia Urbana accedia al terrat d’un dels edificis del costat per vigilar l’espai. Tanmateix, es té constància que policies de paisà havien accedit al centre social ahir mateix, aprofitant les jornades de portes obertes que s’han realitzat durant tot aquest cap de setmana.

Operaris de l’Ajuntament aprofiten per entrar a immobles adjacents

Agents de la Guàrdia Urbana així com operaris de les brigades de manteniment de l’Ajuntament de Barcelona, han accedit als altres dos edificis adjacents a Can Botxí (números 377 i 379 de Travessera de Gràcia). Tot i ser requerits a mostrar la documentació que acredités la potestat per entrar als edificis s’hi han negat. Davant l’evidència, operaris de les brigades de manteniment de l’Ajuntament han hagut d’afirmar que es disposaven a tapiar un dels habitatges, també en desús fa uns anys.

Porteu cassoles, xiulets i el que vulgueu per fer el màxim de soroll possible!

CAN BOTXI
ARRELANT LA RESISTÈNCIA, CULTIVANT CONSCIÈNCIES
Mira també:
http://canbotxi.wordpress.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat