Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Milers de persones fan una cadena humana a Perpinyà per refermar la catalanitat al nord de les Alberes
10 nov 2013
La Via Nord encercla tres institucions franceses per recordar-lis que Catalunya Nord mira cap al sud de l'Albera, esborrant la frontera, en el procés independentista.
catnord1.JPG

Un any mes, la Diada de Catalunya Nord ha coincidit amb els actes de cloenda del Correllengua.

A les 16:59h, més de tres mil persones van unir les mans ahir a Perpinyà per commemorar que ara fa 354 anys es va signar el Tractat dels Pirineus, que va suposar l'annexió de la Catalunya del Nord a França.

La Via Nord, com ha estat qualificada l'acció desenvolupada ahir a Perpinyà, va encerclar les 3 institucions franceses: la Prefectura, el Consell General i l'Ajuntament de la ciutat per recordar-lis que es mira cap al Sud de l'Albera, sense cap frontera, per afegir-se al procés independentista.

A continuació, els participants es van concentrar davant del Castellet per assistir a l'acte polític i l'encesa una estelada amb espelmes i, després, una marxa de torxes va recorrer el centre de la capital nord-catalana cap la Casa Musical per assistir el concert amb els grups Taverners, Lafaille cobla i Orxata Sound Sistema.

Durant els parlaments, el president de la Federació d'Entitats per la defensa de la Llengua i la Cultura Catalanes, Miquel Arnaudies va remarcar que cal anar més enllà de la reivindicació cultural i lingüística, ja que cal donar suport al procés independentista del Sud, perquè hi haurà un estat que els hi doni suport en les seves reivindicacions davant l'estat francès i es podrà esborrar aquesta frontera.

Pere Manzanares de Ràdio Arrells va recordar les agressions que pateixen actualment els ciutadans d'arreu dels Països Catalans, des del tancament de Canal 9 al País Valencià, remarcant que el senyal de TV3 fa anys que no arriba al sud de la nació, passant per la eliminació de la immersió lingüística després de vint anys d'èxit a les Illes; l'invenció d'una llengua, la Lapao a la Franja de Ponent i pel que fa a Catalunya, els atacs continuats per eliminar l'immersió lingüistica...

Per acabar, el president de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), Pep Ribes, va assenyalar va assenyalar la fermasa de la lluita per mantenir la nostra llengua i la nostra cultura, així ho demostren aquest 354 anys de resistència, Mantenir viva aquesta flama ens portarà cap a la plena llibertat, va remarcar Pep Ribes.

17 anys del Correllengua

La CAL que organitza el Correllengua va nèixer el 23 d’abril de 1996, durant la diada de Sant Jordi, impulsada per la societat civil, amb la ferma voluntat d’articular una organització autocentrada i arrelada al territori, amb un objectiu clar: el treball per l’assoliment de la plena normalització lingüística, cultural i nacional. Fa més de 10 anys que els actes de cloenda coincideixen amb la Diada de Catalunya Nord.

Diada, que d'ençà l'any 2009, la marxa que es realitza pels carrers de Perpinyà està encapçalada per la pancarta sote el lema "Esborrem el Tractat dels Pirineus"
catnord2.JPG
catnord3.jpg
catnord4.jpg
catnord5.jpg
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2013/11/milers-de-persones-fan-una-cadena-humana-a-perpinya-per-refermar-la-catalanitat-al-nord-de-les
http://www.vilaweb.cat/noticia/4155023/20131110/exit-via-nord-esborrar-tractat-pirineus.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Milers de persones fan una cadena humana a Perpinyà per refermar la catalanitat al nord de les Alberes
11 nov 2013
Estaria bé que definíssiu què és la catalanitat.

Algú, per aquí?
Sindicato Sindicat