Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
La Lola Castro
09 nov 2013
Article enviat al butlletí d'EUiA, diverses vegades, i no publicat

CiU, en el seu desmesurat afany de destruir el país, per conformar-lo als seus mals designis neoliberals, va concebre, ja fa alguns anys, el projecte de dividir l’ICS en 22 perites empreses. Pretenent que així facilitaria la seva gestió. En realitat, molt i massa previsiblement, per facilitar la seva privatització, d’una manera més dissimulada.

Vaig entendre de seguida que era una maniobra diabòlica i perillosíssima, i que calia oposar-s’hi amb tota la força. Em va estranyar que EUiA no en fes una crítica ben forta, amb una força corresponent a la importància que el cas tenia.

Sembla que actualment el projecte està hivernat, però no per això és menys perillós.

Vaig preguntar, a través de la Teresa Ortega, el perquè de tal silenci, i ella em va dir que passava la pregunta a una altra persona més adient. Va anar passant el temps i aquesta persona, que no sé qui era, no va contestar.

Darrerament he tornat a insistir, repetidament, a la Teresa Ortega, ja en pla una mica dur. I ella m’ha dit que lo millor era que contactés directament amb la Lola Castro, responsable de Sanitat. Ho he fet, han passat algunes setmanes, i...

Ni mu!

I és que EUiA, en un principi, havia de ser una altra cosa: un moviment polític i social.
Això va fer que molta gent, més o menys decebuda d’altres projectes, s’hi afegís. I jo, que, després d’anar-me’n del PSUC, vaig estar una temporada a l’abstenció, també hi vaig concórrer.

Desgraciadament, amb les seves traces i manyes, alguns han fet que, fet i fet, esdevingués un partit com els altres.

Per exemple, que entre «dirigents» i militants de base hi hagués una distància excessiva. I que, quan un militant fes una pregunta en pla crític, el «dirigent» pensés: «Qui és, aquest? Bah! Que es foti!»

Què costaria que la Lola Castro contestés d’una manera corresponent a allò que, ai las! pensàvem que havia de ser EUiA?

Antoni Ferret

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa