Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
(dim.6) Documental Los Nahua apunta a Repsol al FICMA 2013
05 nov 2013
Un documental presentat al Festival de Cine de Medi Ambient apunta la responsabilitat de Repsol en l´etnocidi del poble Nahua.
los nahua.jpeg
Los Nahua, 20 años después al FICMA 2013
un documental de Jordi Salvadó, Edu Alter i Marc Gavaldà

http://www.ficma.com/fitxa-film.php?film=00000247&n=LOS%20NAHUA,%2020%20


Un documental que denuncia l´avanç de les activitats gasíferes del complex Camisea, a l´interior de la Reserva Territorial dels pobles en aïllament voluntari Nahua, Nanti i Matsiguenga. (podeu visualitzar-lo a: http://vimeo.com/44744294)

Aquest documental forma part de la Sel.lecció Oficial del Festival Internacional de Cine i Medi Ambient de Barcelona (http://ficma.com) i es projectarà el proper dimecres a la Facultat de Biologia.

La Caixa al FICMA?

Dóna la casualitat que aquest documental denuncia la vulneració dels drets humans d´empreses com Repsol, companyia de la qual La Caixa és accionista i patrocina el Ficma 2013.

Aquest dies, ha sortit a la llum que les companyies que operen a Camisea, han realitzat avistaments de pobles en aïllament voluntari i ho han ocultat deliberadament per poder avançar en el projecte d´obertura de 18 nous pous de gas a l´interior de la Reserva Territorial Nahua Kugakapori Nanti.

http://servindi.org/actualidad/95553

Amb la projecció de Los Nahua, el col.lectiu realitzador Alerta Amazònica intenta denunciar la responsabilitat el de Repsol, Pluspetrol (i bancs accionistes) en l´etnocidi deliverat dels pobles Nahua, Nanti i Matsiguengas acorralats a l´Amazonia Peruana per les operacions gasíferes, interpelant als actors involucrats a posicionar-se públicament sobre aquest tema.


LOS NAHUA, 20 AÑOS DESPUÉS
Sel.lecció Curts Documentals FICMA 2013

Dimecres 6 novembre 17h
Auditori Facultat de Biologia, UB
<M> Diagonal-----------------------------------------------------------------------

col.lectiu Alerta Amazònica
http://alertamazonica.wordpress.com
Mira també:
http://vimeo.com/44744294
http://alertamazonica.wordpress.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat