Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: laboral
Assemblees de treballadores del Lleure, aquesta setmana a Barcelona + presentació a Tarragona
05 nov 2013
Des de la COS hem decidit organitzar una Assemblea Oberta el proper 6 de novembre al Casal Independentista de Sants Jaume Compte per tal que les desposseïdes, les desinformades, puguem organitzar-nos.
coslleure1.jpg
BARCELONA

COMUNICAT I CONVOCATÒRIA DE 'COS - SOCIOEDUCATIU I DEL LLEURE':

Qui ha escollit a les persones que estan negociant en nom de tots?

PER LA DEMOCRATITZACIÓ DEL PROCÉS


Ja tenim a la vista, per fi, un nou moviment d’un dels dos sindicats presents a la taula de negociació del proper conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural. El proper 7 de novembre CCOO ha convocat diverses trobades (Barcelona, Vic, Martorell, Tarragona, Lleida i Vilanova i la Geltrú) per, segons escriuen, “informar de la situació del tercer conveni del sector”.

Valorem positivament aquestes reunions però creiem que disten molt del que hauria de ser una negociació d’un conveni col·lectiu. De moment, només ells tenen la informació, només ells poden negociar, només ells tenen les actes, només ells saben en quin punt estar la negociació. Però cap llei prohibeix obrir la negociació al conjunt de les treballadores del sector i prendre decisions col·lectives. De fet, seria el més democràtic i un exemple d’empoderament de la classe treballadora.

Per altra banda, qui ha escollit a les persones que estan negociant? A qui rendeixen comptes? Nosaltres no hem escollit a ningú! Des de la COS reclamem unitat d’acció de les treballadores i entenem que aquesta passa per una democratització sincera del procés, per una participació horitzontal del conjunt de les treballadores del sector. I sabem que aquest que no és paper de la Patronal, només està en mans dels sindicats negociadors fer aquest pas.

És per tot això, i més, que des de la COS hem decidit organitzar una Assemblea Oberta el proper 6 de novembre per tal que les desposseïdes, les desinformades, puguem organitzar-nos.


Lluitant, també estem educant!
Per la democratització del procés!


Coordinadora Obrera Sindical – Socioeducatiu i del Lleure

http://coslleure.wordpress.com/2013/11/01/qui-ha-escollit-a-les-persones/

---

Assemblea oberta del sector del Lleure a Tarragona


El dissabte 9 de novembre es presentarà a Tarragona l’Assemblea Oberta de treballadors i treballadores del Lleure.

La iniciativa neix arran de la creixent precarietat del sector i de l’amenaça a quedar-se sense conveni col·lectiu degut a la darrera reforma laboral del govern espanyol. Les organitzadores de la iniciativa consideren que l’educació en el lleure ocupa en la seva major part joves i dones, uns sectors de la població sobre els que normalment recauen les condicions laborals més precàries. Es tracta majoritàriament de llocs de treball de molt poques hores, a través d’empreses subcontractades, amb contractes temporals il·legals, en horaris altament flexibilitzats i salaris baixos.

L’Assemblea Oberta vol crear, així, un espai obert, participatiu i horitzontal per a totes aquelles persones que treballen en el sector, on es pugui debatre i formar-se sobre aquestes problemàtiques i idear dinàmiques pràctiques per a solucionar-les als respectius centres de treball. Denuncien que la majoria d’aquests abusos són il·legals, i que les empreses els practiquen per la simple desinformació dels treballadors i treballadores en matèria dels seus drets laborals.

La iniciativa neix inspirada per les darreres conquestes en el sector de lleure aconseguides per diverses seccions sindicals de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) a la ciutat de Barcelona i també les de Salou dins l’empresa subcontractada TENO MENJADORS S.L. En aquests casos s’ha aconseguit acabar amb els contractes temporals i aconseguir la readmissió de diversos companys acomiadats.

L’Assemblea Oberta fa una crida a totes les treballadores del lleure de les comarques del Camp a reunir-se en la primera trobada del 9 de novembre per organitzar-se i formar-se. Òbviament l’àmbit de la vegueria del Camp és massa ampli per organitzar-se en una sola assemblea, i es preveu dividir-se en diverses assemblees obertes, a cadascun dels municipis o hi hagi gent interessada.

La trobada del dissabte 9 de novembre tindrà lloc a les 11.30 h del matí al local de la Colla dels Xiquets de Tarragona, al carrer Santa Anna, 1, a la Part Alta. Comptarà amb la participació de diverses companyes de l’Escola Elisabeth de Salou, que podran compartir les experiències de la seva lluita dins de TENO, i també amb la d’Oriol Pintos, advocat laboralista de la COS que farà una breu explicació de les principals il·legalitats que es cometen en el sector del lleure i maneres senzilles per a posar-hi fi.

https://www.facebook.con/events/1434467760107982/?ref=22
web-Assemblea-Oberta-Lleure.jpg
Mira també:
http://coslleure.wordpress.com/
http://www.sindicatcos.cat/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat