Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Castelló avança cap a la Unitat Popular
29 oct 2013
L'Assemblea Municipalista per la Unitat Popular ja s’ha presentat a la societat de Castelló de la Plana després de 5 mesos d’assentament de les bases d’un projecte polític que tractarà de buscar solucions a la dramàtica situació que pateix la societat de la nostra ciutat. Els membres de l'AMUP Carlos Navarro i Jordi Caballero presentaren les idees sobre les quals s’està assentant l’assemblea, mentre que Jacobo Salvador (de les Coves de Vinromà) i Quim Arrufat (de Vilanova i la Geltrú) traslladaren l’experiència del treball en els seus municipis.(de les Coves de Vinromà) i Quim Arrufat (de Vilanova i la Geltrú) traslladaren l’experiència del treball en els seus municipis.
26-10-2013 Assemblea Municipalista per la Unitat Popular - Castelló de la Plana 1.JPG
26-10-2013 Assemblea Municipalista per la Unitat Popular - Castelló de la Plana 2.JPG
Vora 100 persones s’arrimaren a la plaça de l’Ereta, un dels centres neuràlgics dels moviments socials de Castelló, per a conèixer què és l’AMUP. Una presentació que també era l’acte central de les III Jornades Anticapitalistes de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa de Castelló, l’assemblea que reuneix a tota l’esquerra social de la Plana.


“Ja fa temps que la nostra ciutat vol plantar batalla. Estem ací per a recollir l’esperit rebel de la CRTR, que exemplifica el treball polític unitari dels moviments socials; del Front, la victòria dels estudiants d’esquerres a la Universitat; dels espais autogestionats; de la PAH; dels blocs anticapitalistes a les vagues, i de moltes altres iniciatives de les quals ens enorgullim”, va exposar Carlos Navarro, membre de l’AMUP i activista social.

La presentació de l’AMUP va comptar amb altres experiències que pogueren traslladar consells en l’inici del seu camí, que té la meta de “construir unitat popular”: Jacobo Salvador Serret, alcalde de la localitat de la Plana Alta de les Coves de Vinromà desprès que una agrupació d’electors desbanqués el Partit Popular de l’Alcaldia; i Quim Arrufat, antic regidor de la CUP a Vilanova i la Geltrú i actual diputat al Parlament de Catalunya.

“Els projectes municipals han de buscar solucions als problemes traslladats pels òrgans superiors. Avui dia vivim ofegats, i l’objectiu ara és resistir”, va explicar Jacobo.

Quim Arrufat per la seua banda va exposar quin ha de ser l’objectiu d’aquests projectes. “A l’estat espanyol els municipis tenen poques competències. Nosaltres dèiem que teníem un peu al carrer i un altre a les institucions. L’objectiu no era alimentar-nos dels moviments socials, sinó ser una eina per a ells, una eina per a reforçar la PAH, el sindicats combatius, que a Vilanova era CGT. I conéixer el que estava succeint a l’ajuntament, denunciar-ho. I construir contrapoder, mai dependre de les institucions”.
Mira també:
http://amupcastello.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Castelló avança cap a la Unitat Popular
29 oct 2013
Unitat Popular als Països Catalans!

Entre totes, tot! guanyarem!
Sindicat Terrassa