Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
I Jornades Feministes dels Països Catalans [16-N]
22 oct 2013
Els col·lectius feministes anticapitalistes A Cavall de Forques, Acció Lila, Adona’t, Cau de Llunes, Gatamaula, Justa Revolta, La Ruda i l’Hora Bruixa us convidem a les Primeres Jornades feministes dels Països Catalans, que se celebraran el pròxim dissabte 16 de novembre a Tarragona

Les Jornades feministes dels Països Catalans, tenen per objectiu la trobada de diversos col·lectius i individualitats feministes d'aquest territori per tal de conèixer-nos més enllà del nostre àmbit local i crear un espai de trobada, debat i lluita.
sli-femppcc01.png
En els darrers anys, han sorgit col·lectius feministes a molts pobles, viles i barris que mostren la voluntat d'organitzar-nos en espais que s'oposin a l'heteropatriarcat capitalista. De moltes maneres i intensitats diferents, individual i col·lectivament dones, lesbianes i trans hi estem fent front: participant en una concentració o mobilització massiva, reenviant un mail, amb l'acció durecta, repartint una octaveta, participant en una petonada davant d’una església, escridassant els antiavortistes, anant a reunions, enganxant cartells, transformant les nostres relacions afectives i sexuals, replantejant-nos els nostres rols i identitats, plantant cara a les humiliacions quotidianes quan ens increpen pel carrer, fent debats, ocupant l’espai públic, fent perfomances, perdent la por.

Amb aquestes jornades volem presentar i debatre temes que ens preocupen i atravessen, compartir eines i a bastir aliances que ens ajudin a fer de la solidaritat feminista una realitat. Organitzat en un dia de formació i debat, volem debatre en grups algunes qüestions que ens semblen un bon començament: quin és el subjecte sobre el que volem construir el feminisme dels Països Catalans? Quines visions tenim sobre com encarar la lluita pels dret al propi cos? Com treballem per avançar cap a una vaga de cures? Com organitzem l'autodefensa feminista? De quina forma ens relacionem amb altres moviments socials?

Volem fer d’aquestes jornades un espai on totes ens hi sentim còmodes per a participar: totes tenim alguna cosa a dir sobre les qüestions que ens inquieten! Volem aprendre de les diferents visions i crear un espai de construcció i lluita per, en definitiva, poder anar avançant en la construcció del moviment feminista als Països Catalans!Obert a dones, lesbianes i trans!


Us hi esperem!


PROGRAMACIÓ:

MATI:

- Sobre quin subjecte construïm el feminisme?

- El projecte feminista dels Països Catalans.

TARDA:

- Drets sexuals i reproductius/
Dret al propi cos: Avortament,
Maternitat Feminista, LGTB+

- Eix socioeconòmic: T
reball productiu/reproductiu.
Drets laborals.
Models de militància i treballs

- Violències/Agressions:
Violències dins dels moviments socials.
Agressions quotidianes.
Autodefensa Feminista

- Com vivim el feminisme?
Mira també:
http://jornadesfeministesppcc.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: I Jornades Feministes dels Països Catalans [16-N]
22 oct 2013
Gran iniciativa.

I aviam quan triguen els primers sonats a dir "fora partits polítics d'indymedia!", que ja se sap que per aquí tot allò que recordi a moviment popular o independentisme acaba sent censurat sota la premisa garzoniana "todo es CUP".

Si ja van censurar un congrés de formació i debat juvenil, d'Arran, sota l'argument surrealista de "propaganda electoral (!)" (pels més incrèduls: http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/473494/index.php ), no m'estranyaria que fessin el mateix d'un congrés feminista.
Re: I Jornades Feministes dels Països Catalans [16-N]
22 oct 2013
Tot i no compartir part del discurs de la EI, hi han moltes coses que ens uneixen... endavant! Hem de lluitar recordant que per desgracia als nostres col.lectius i projectes hi ha tmb masclisme!
Re: I Jornades Feministes dels Països Catalans [16-N]
23 oct 2013
Visca la lluita feminista dels Paisos Catalans¡¡
Re: I Jornades Feministes dels Països Catalans [16-N]
24 oct 2013
Endevat ets l'acracio de la EI, és trist veure que a tot arreu surten personatges com aquell... Ja has penjat pràcticament el mateix post enaltres notícies... que es van confondre, equivocra, posar la pota... amb el "congrès" d'arran be... el victimisme del "garzoniano" i de la eliminació d'un post no es pot eternitzar.
Respira fons, parla amb molta gent, no et limitis a convençuts, obre la ment... i sobretot no segueixis fen mal a la EI amb els teus missatges.
Salut
Re: I Jornades Feministes dels Països Catalans [16-N]
24 oct 2013
eing??
Re: I Jornades Feministes dels Països Catalans [16-N]
24 oct 2013
"x", "roger", "endavant"... ers tontito? tienes algo mas que hacer en la vida que escribir en indymedia?? piensalo, sal a la calle...
Re: I Jornades Feministes dels Països Catalans [16-N]
25 oct 2013
Una mica redundant, no són dones les lesbianes?

Però queda molt guai.
Re: I Jornades Feministes dels Països Catalans [16-N]
25 oct 2013
Té molt bona pinta!! Seria bo que compartíssiu continguts resultants per lxs que no podem anar a Tarragona (textos, vídeos..).
Tenim molta feina a fer i hem d'anar sumant forces.
L'únic que no m'agrada massa és el títol, hauria de ser més específic perquè dona a entendre que són les primeres jornades feministes que es fan als PPCC com a territori, i s'han fet moltes des de diferents perspectives i llocs arreu dels PPCC.
A veure si a la propera puc anar....
Re: I Jornades Feministes dels Països Catalans [16-N]
26 oct 2013
A nivell de PPCC sí que és la primera.
Colera camping CNT