Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
Dempeus per la Sanitat Pública. El Govern no privatitzarà la gestió de l´Hospital Clínic
20 oct 2013
El Govern català no privatitzarà la Gestió de l'Hospital Clínic/El centre serà Consorci Públic de la Generalitat i la Universitat de Barcelona
El Govern català ha fet Marxa Enrere En Una De Les Mesures de mes calat de la Legislatura en el camp sanitari : la privatització de la Gestió de l'Hospital Clínic , centre de referència internacional per la seva activitat Mèdica i Científica . L'hospital de si constituirà Com un " Consorci Integrat Per La Generalitat i la Universitat de Barcelona" i expliqués en suspensió Òrgans de Govern i de Direcció amb la "Presència del Coneixement Clínic de l'hospital . " La llei de compañamiento dels Pressupostos de confirmació de l'ONU Canvi de rumb Que ja havia Marcat Una Resolució aprovada al Parlament als finals de setembre Després de l'Acord Entre CiU , ERC i PSC .

La reforma de l'Hospital ESTAVA Pendent des de 2008 , quan l'Estat traspàs del centre a la Generalitat , que havia de dotar-lo de personalitat jurídica . La Direcció del Clínic , amb el beneplàcit de la Generalitat , havia Dibuixat ONU Model semblant al de l'Hospital de Sant Pau : una Institució amb dues fundacions , la qual controla el patrimoni i la Dedicada a la Gestió . El Projecte contemplava cedir à un Grup de Metges ONU plu principals A La Gestió de l'Hospital a canvi que aquests , juntament amb mecenes i Altres Participants Per definir, sense aportessin Capital Inicial Per La fundació up to 15 Milions d'euros .

La Generalitat , el principal finançadora de l'ONU de l'hospital Que l'Any Passat comptar amb l'ONU Pressupost de 441 Milions d'euros , si apartava voluntàriament de la gestió de la institució i només seguia en la fundació patrimonial .

La Incertesa Sobre el Futur de l'Hospital sí que ha prolongat DURANT MESOS , quart d'instància de part PERQUÈ EL GOVERN volia introduir la Reforma a la Llei d'Acompanyament dels Pressupostos . Pel camí de han sorgit Dubtes i critiques porció Diferents Raons , Entre Elles el dubtós encaix legal del Projecte .

Però no ha Estat Fins Que els Partits de l'Oposició -sobre TOT ERC- es de s'han posicionat en contra Que el Govern sí que ha de Vist Obligat a donar Marxa Enrere i tornar sense un pla molt semblant al engendrat Durant el Govern Tripartit , que ja preveia FER del Clínic sense Consorci Públic , encara que en Aquest Cas amb Presència also l'Estat i l'Ajuntament de Barcelona . El Clínic patirà Aquest Any sense tisorada de 17,5 Milions Per Ordre del Departament de Salut .



Informa Antía Castedo a El País .

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa