Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Comunicat del comitè 1R de Desembre
15 oct 2013
Exigim accions legals contra el SPC per infringir dret a l’honor de J.B.A

Des del Comitè 1er de Desembre ens sumem a les múltiples peticions d’aclarir els fets que van portar a la mort de J. B. A. en mans dels Mossos d’Escuadra el dissabte 5 a Barcelona.
Així mateix, exigim accions legals cap al Sindicat de Policíes de Catalunya per utilitzar el supòsit de seroestatus de la persona morta, la qual considerem dóna lloc a discriminació.

El Jutge del Jutjat Nº20 haurà d’aclarir si hi va haver agressió per part de la policia, com denuncien alguns veïnes, o si la víctima va perdre el coneixement després que els agents li immobilitzessin, ateses les serioses incongruències entre les versions de veïns presents durant els fets, que sostenen que diversos policies li van colpejar brutalment a terra fins a quedar inconscient, mentre que la policia catalana assegura que la víctima va perdre el coneixement després de ser immobilitzada pels agents, perquè estava sent violent i els havia agredit. Després d’intents de reanimació per part del servei d’emergències mèdiques, va ser traslladat a l’Hospital Clínic, on va morir.

Des del Comitè 1er de Desembre exigim accions legals contra el Sindicat de la Policía Catalana, SPC, que considerem que ha infringit el dret a l’honor del mort. Considerem que el comunicat, de forma premeditada indueix a generar idees estigmatitzadores sobre el VIH, com a estratègia de “desacreditar a la persona morta”. La qual cusi a més de considerar-la que ha de ser investigada, ens sembla que és un fet èticament reprovable. Volem denunciar, també que el Sindicat hagi revelat intencionadament aquest fet, ha estat posterior en conèixer-se que el Sr Benitez era un conegut empresari LGTB, i per tant podria a més ser un cas d’homofòbia institucional premeditada.

Alhora, hem sol·licitat avui al matí al Departament de Salut que emprengui les mesures administratives o judicials necessàries contra el SPC i que aquest corregeixi públicament la informació sobre l’ús de tractament antiretroviral, ja que la informació oferta per aquest Sindicat és errònia.

Així també, exigim una investigació cap a l’Hospital Clinic, amb l’objectiu de valorar si –efectivament- s’ha trencat la confidencialitat de les dades contingudes en la història clínica del mort o bé, s’han aplicat incorrectament els protocols. Recordem que cap persona no autoritzada no pugui accedir o revelar historial clínic, llevat que sigui sota l’empara de la legislació vigent, la qual cosa no obeeix a aquest cas.

Esperem que totes les accions empreses serveixin per aclarir els fets, i perquè la societat reaccioni sobre qualsevol de vulneració dels seus drets.
Mira també:
http://www.comite1desembre.org/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat