Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Un miler de persones clamen contra l’Església més espanyolista i reaccionària a Tarragona
13 oct 2013
Sota el lema “Contra el feixisme i l’Església colpista”, col·lectius anticapitalistes de Tarragona s’han manifestat aquesta tarda entre la Rambla Nova i la plaça Ponent. Han comptat amb l’assistència d’un miler de persones, que no han pogut completar el recorregut inicialment planificat que havia de finalitzar just a les portes de la plaça de toros, actual Tàrraco Arena Plaça. Agents ARRO protegien tots els accessos a la missa per Sant Fructuós per evitar enfrontaments entre catòlics i antifeixistes.
1385085_531571483598954_1986077050_n.png
Gent gran, gent jove i políticament diversa, aquest és el paisatge humà que s’ha pogut veure a la segona marxa antifeixista a la ciutat en aquesta dècada. Tal com va passar el 2009 amb un acte espanyolista d’Alianza Nacional, diferents sectors de la societat civil tarragonina s’han unit per dir “no” als feixistes i en aquest cas també a l’Església més reaccionària, la Conferència Episcopal Espanyola. S’hi han pogut veure banderes estelades roges i blaves, anarquistes, triangles roses i de l’arc de sant martí, així com comunistes i algunes de corporatives que es mesclaven entre la multitud. També alguns rètols fent esment a la Guerra Civil i a la memòria històrica, i dues pancartes, una d’Arran i una altra no signada on s’hi podia llegir “Menys alçacolls i més Paracuellos”. A banda dels organitzadors (CGT, Revolta Global, Xarxa Socialista Unificada de Catalunya, Endavant OSAN, Cau de Llunes, SEPC, CUP, Arran, Brot Bord, Co.Bas i Ateneu Llibertari Alomà), doncs, també hi han estat presents membres d’altres col·lectius quehan volgut donar el seu suport a la convocatòria.

Entre les poques vianants, mirades d’estupefacció, algun aplaudiment, algun crit a favor d’Espanya i de Franco, i un parell d’enfrontaments ja al tram final, al carrer Prat de la Riba, que no han anat a més, un d’ells per un home que saludava a l’estil romà. També diverses accions contra els bancs que marcaven el caràcter anticapitalista de la protesta. Just abans de començar a llegir el manifest, han dut a terme una performance que pretenia emular el que durant la manifestació s’havia cridat: “Uns beatificats, uns altres oblidats”, amb totes les assistents estirades al terra recordant les víctimes del feixisme. Una membre d’Arran i l’actor Oriol Grau han estat les encarregades de parlar damunt de l’escenari. No obliden el paper de l’Ajuntament i del seu alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, a l’hora no tan sols de rebre les Beatificacions amb els braços oberts sinó també de no permetre la discussió al ple municipal sobre aquesta qüestió. A més a més, han ampliat les reivindicacions a la defensa del dret al propi cos, a la llibertat sexual, a l’expropiació dels béns de l’Església, al’autodeterminació dels pobes i a la resistència indígena, en un dia tan destacat com el 12 d’octubre. Encara que Tarragona sigui, de les “quatre capitals de província”, tal com ha incidit Grau, la que històricament tingui més tendència a les idees reaccionàries, des de l’organització s’ha agraït la mobilització ciutadana viscuda aquesta setmana.
BWY_5RBIgAAzHgr.jpg large.jpg
Mira també:
http://pobleviu.cat/2013/10/12/un-miler-de-persones-clamen-contra-lesglesia-mes-espanyolista-i-reaccionaria-a-tarragona/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un miler de persones clamen contra l’Església més espanyolista i reaccionària a Tarragona
13 oct 2013
Arrivarà un dia, que a les manifestacions hi hauran mes grups convocants que persones en l´acte?
Re: Un miler de persones clamen contra l’Església més espanyolista i reaccionària a Tarragona
13 oct 2013
L'esglesia més espanyolista?
L'esglesia més reaccionària?

Hi ha una esglesia diferent?, no tenen tots ovediència al papa de roma?... o ha dirigit el papa de roma un missatge de suport?... qui vulgui ser catòlic allà ell, però esser catòlic és ser ovedient, no hi ha cap altra esglèsia que la de la conferència episcopal i la del papa de roma...
Re: Un miler de persones clamen contra l’Església més espanyolista i reaccionària a Tarragona
13 oct 2013
“Menys alçacolls i més Paracuellos”. Crec que fer apologia d'uns afusellaments injustificats que van ser una de les cagades del bàndol republicà (que després ha util·litzat demagògicament l'extrema-dreta genocida) no ajuden gaire a la nostra causa. Crec recordar que qui va intentar parar-ho fou la CNT (després ens acusaran de col·laboradors amb el feixisme com a Melchor Rodriguez simplement per evitar que s'afusellés extrajudicialment a feixistes). Salut.
Re: Un miler de persones clamen contra l’Església més espanyolista i reaccionària a Tarragona
13 oct 2013
El "mineralisme" que deia Arrabal. T'has oblidat tots els grups herètics o de liberació...
Re: Un miler de persones clamen contra l’Església més espanyolista i reaccionària a Tarragona
14 oct 2013
Tens rao, el periodic Solidaridad Obrera va ser el primer en demanar aturar l'onada d'asesinats politics a rereguarda. Crec que és motiu d'orgull.
Re: Un miler de persones clamen contra l’Església més espanyolista i reaccionària a Tarragona
15 oct 2013
Iglesia españolista???, y la iglesia catalana es mejor o qué??? Creo que a alguno le sobra medio kilómetro de bandera cuatribarrada.
Sindicat Terrassa