Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
[VÍDEO] 19 d'octubre: Independència per canviar-ho tot!
13 oct 2013
INDEPENDÈNCIA PER CANVIAR-HO TOT MANIFESTACIÓ NACIONAL
19 D'OCTUBRE. BARCELONA
18H. PLAÇA UNIVERSITAT

VÍDEO: https://www.youtube.com/watch?v=GbUPL-2q8xI
19O-IxCT.jpg
Només amb la independència no construirem un futur millor i més lliure. Però la independència és imprescindible per a tenir la possibilitat de construir aquest futur. Necessitem la independència però no en tenim prou amb la independència.

Construir els Països Catalans, ara i aquí, és possible. Des de tots els seus territoris. Unint la lluita pels drets socials amb la defensa dels drets nacionals i la batalla pels drets democràtics. Fent d'aquest caminar la gestació d'una identitat inclusiva, oberta i popular. Ara i aquí, és possible.

La sobirania econòmica és una garantia imprescindible per a poder obtenir una independència real. Un poble plenament sobirà en política econòmica és l'única opció per a deslliurar-nos de les imposicions dels mercats i la Unió Europea.

La mobilització popular és l'única garantia que tenim per assolir la independència. És la garantia que es podrà fer descarrilar el nou pacte amb l'estat que ja ens estan preparant les elits d'aquí i d'allà. És la garantia que anul·larà el somni lampedusià de fer que tot canviï per a que no canviï res. És la garantia que barrarà el pas de nou a l'espanyolisme i no es conformarà amb governs de progrés de baixa volada.

L'organització de les classes populars és l'eina que ha d'obrir un procés constituent. Aconseguir plens drets socials, alliberament de gènere, redistribució de la riquesa i democràcia econòmica només depèn de la força del nostre poble organitzat i mobilitzat. Independència per canviar-ho tot és una iniciativa que vol posar aquests eixos polítics al centre del debat. Som multitud les persones que volem canviar les coses. Aquelles persones que ens han precedit en aquesta lluita han escrit les millors pàgines de la història del nostre poble. Ara que s'entreobren les portes del canvi, cal la força d'aquest poble per obrir-les de bat a bat.

Per tot això fem una crida a una primera mobilització als carrers de Barcelona el 19 d'octubre. Per continuar lluitant per canviar-ho tot.

VÍDEO: https://www.youtube.com/watch?v=GbUPL-2q8xI
Mira també:
http://percanviarhotot.cat/
https://www.youtube.com/watch?v=GbUPL-2q8xI

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [VÍDEO] 19 d'octubre: Independència per canviar-ho tot!
13 oct 2013
Pot ser que l' EI, amb la seva aposta parlamentària, i per una altra banda , d' incisió amb els teixits més "acomodats" (ANC,..), estigui perdent força al carrer?
A mi em sembla que si, un fet preocupant, si més no..
Re: [VÍDEO] 19 d'octubre: Independència per canviar-ho tot!
13 oct 2013
Company observador, et recomano immediatament i amb celeritat una visita a òpticas Novolent per a una revisió a la vista.

L'EI MAI a la seva història havia tingut tanta militància, tanta xarxa sociopolítica (casals, ateneus, etc.) i la influència política que té ara.

Això són dades objectives (per exemple, no ha existit mai cap org. de l'EI com la CUP que tingués més de 1500 militants i camí als 2000, ni més de 100 casals i ateneus que just ara comencen a coordinar-se, etc.) I si tu expresses una opinió (per tant, una subjectivitat) almenys hauries de fonamentar-ho amb algo, alguna classe de raó més enllà del "a mi em sembla que sí".

Perquè seguint en el terreny subjectiu, a mi em sembla que és quan mobilitza més gent (només cal veure aquest 11-S).


PS: Aclaració pels que després sempre diuen allò de "bua que superguais quant de poder i tal". No estic dient que siguem primera força política ni molt menys, sinó que EN COMPARACIÓ a altres èpoques amb nosaltres mateixos/es (és a dir, sense comparar-se amb ningú) ara estem molt millor. Això no vol dir que no ens quedi molt camí per liderar aquest poble cap a la consecució de l'estat independent, reunificat, socialista i feminista català
Re: [VÍDEO] 19 d'octubre: Independència per canviar-ho tot!
13 oct 2013
una vegada mes, mort a l'estat.
Els Estats són la màxima expressió de la repressió i el feixisme.
Re: [VÍDEO] 19 d'octubre: Independència per canviar-ho tot!
13 oct 2013
ahà, i fins aquí l'aportació de "mort a l'estat". Sens dubte de molta profunditat i calat, una reflexió molt ben argumentada i tal...
Re: [VÍDEO] 19 d'octubre: Independència per canviar-ho tot!
13 oct 2013
I tanta gent parlant de la mort de l'estat i he trobat tant poc contingut en la seva proclama que, ara ja no em sembla ni proclama.

les estructures repressives les tenim interioritzades i des de el monotema mort de l'estat i lluita de classes les veig sorgir totes (queda algunx companyx amb qui fer pinya?). Poder una lluita ens aplega (i encara tinc dubtes), un munt de dolor que passeu per alt i als que sou immunes ens separa.
Re: [VÍDEO] 19 d'octubre: Independència per canviar-ho tot!
13 oct 2013
en l'època de TLL l'EI va augmentar qualitativament crec
Re: [VÍDEO] 19 d'octubre: Independència per canviar-ho tot!
13 oct 2013
Qualitativament sí, però la pràctica armada va ser escombrada per l'estat, malgrat les més de 250 accions armades. En aquella època es va poder bastir un moviment que, amb tots els seus defectes, tenia cara i ulls, perquè les experiències tant polítiques (IPC, PSAN, MUM, etc.) com político-militars (EPOCA) eren experiències "aïllades" (a part de molt minoritàries), sense estratègia comú real.

Però a nivell de militants, ara l'EI en té més que mai. Crec que les xifres pròpies de l'MDT és de prop de 500 militants en el seu moment de màxima esplendor, i segurament estan bastant tirades a l'alça.
Re: [VÍDEO] 19 d'octubre: Independència per canviar-ho tot!
13 oct 2013
"x", ets tant i tant llest... potder el mes llest de l´aula?
Re: [VÍDEO] 19 d'octubre: Independència per canviar-ho tot!
13 oct 2013

Estat és un concepte polític que es refereix a una forma d'organització sobirana i coercitive, social, econòmic i polític, formada per un grup d'institucions jerarquiques, que té el poder per regular la vida nacional en un territori concret. Max Weber, el 1919, defineix l'estat modern com un "Associació de dominància amb caràcter institucional que ha intentat, amb èxit, monopolitzar la violència física legítima com a mitjà de la dominació en un territori, les forces armades, administració pública, els tribunals i la policia.
lluitem contra l'estat cap a una auto-organització dels pobles.
Re: [VÍDEO] 19 d'octubre: Independència per canviar-ho tot!
13 oct 2013
No pretendo criticar a l'EI, si al listillo pseudo-cientifista que habla sobre ella.
A ver "listillo", en base a esa "objetividad" que pretendes mal aparentar, podrías utilizar esa tan aclamada "Metodología de las Ciencias Sociales de Weber".
Con ella, te darías cuenta de que para realizar tu análisis "objetivo" de la EI, los términos en que expones tu "teoría" son claramente "reduccionistas".
Por otra parte, ya que eres un ser objetivo y racional, tendrías que conocer que no puedes hacer alusión exclusiva al concepto de Estado de Weber. El concepto de Estado de Weber, parte según Kelsen, (si Kelsen padre del parlamentarismo racionalizado, el mismo donde está la CUP) en su "Teoría General del Estado" de una muy mal expuesta definición de lo que es el estado, pués obvia analizar cuestiones que utiliza en su definición como: monopolio, violencia, coacción, legitimidad.

Por lo tanto, antes de pretender dar lecciones de virtud intelectual, estate completamente seguro que lo que pretendes trasladar es realmente correcto.

Muerte al Estado!!
Re: [VÍDEO] 19 d'octubre: Independència per canviar-ho tot!
13 oct 2013
Gracias por la corrección.
Muerte al estado
Re: [VÍDEO] 19 d'octubre: Independència per canviar-ho tot!
13 oct 2013
?¿?

Realment a indymedia és un món a part de la lògica racional.

Primer intervé un paio dient "L'EI perd força al carrer" i utilitza l'argument Loreal (por que yo lo valgo), és a dir, ho deixa anar i es queda tan ampla, sense cap més explicació.

Es respon un altre que pensa tot el contrari, i aquest com a mínim aporta algun element més de judici (militants, etc.) i resulta que el "listillo" és el segon... I a sobre per part d'algú que treu Weber i Kelsen a passejar però que realment no està dient res de perquè la resposta es tan poc objectiva (ho deu ser més el primer comentari...).

En fi
Re: [VÍDEO] 19 d'octubre: Independència per canviar-ho tot!
14 oct 2013
bla bla bla, 6000 militants,..bla bla..7 milions..bla bla..800 assemblees..bla bla..

Xifres i més xifres..
Independencia ( Via catalana, alguna mani, actes, xerrades,..)
Socialisme ( algún debat, acte i que més? ) Feminisme ( algún acte) .
Formació dels militants: Independencia: 10 Socialisme: marxistes, cooperativistes, assemblearis, marxistes-leninistes, comunistes, .... ?¿?
Feminisme: radical, reformista, de síntesis, feminisme socialista, liberal...
El que veig, és que més enllà de la independencia, quin és el discurs de l' EI? Quines teories intelecutals segueix, desenvolupa, per quin model social lluita, més enllà de frases simplistes i discursos pamfletaris. Hi ha debats dins l' EI sobre quin tipus de lluita socialista o feminista és la que represental a X organització? O s' acaba tot amb Independencia, socialisme i feminisme?
Sindicato Sindicat