Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Acte contra la Hispanitat, per la Pau i els Drets dels Pobles de l'Amèrica Llatina a Vallcarca
03 oct 2013
Div 11 oct de 15 a 18h Acte contra la Hispanitat per la Pau i els drets dels pobles d'Amèrica Llatina a l'escola Sunion a càrrec de l'APV.
11dl10dl13 sunion4.jpg
DRETS HUMANS I PAU ALS POBLES INDÍGENES DE L’AMÈRICA LLATINA

Hispanitat, imperialisme, descolonització i les seves conseqüències polítiques i socials

Divendres 11 d’octubre de 2013 - Escola Súnion

A les 15h xerrada amb: Alonso Serradell (Col·lectiu de Solidaritat amb el Poble Mapuche), Mónica Monroy (L’Adhesiva Espai de trobada, acció i solidaritat amb els pobles indígenes de Mèxic) i Juan Manuel Àvila (Observatori per l’Autonomia i els Drets dels Pobles Indígenes a Colòmbia)

Hispanitat i Imperialisme son termes altament actuals i conflictius a la nostre societat.

Un millor coneixement d’aquest termes per mitjà d’una revisió històrica, política i social centrada en els Pobles de Llatinoamèrica pot dotar-nos dels recursos necessaris per entendre la rellevància crítica d’aquests elements en el mòn en el que vivim.

El 12 d’octubre és l’extrem visible de la rellevància d’aquests elements al món i al nostre entorn més inmediat. Mentres que a l’Estat Espanyol i a Catalunya es tradueix en diferències polítiques relacionades amb la significació que va donar el Dictador Franco a aquest dia el 1940, just després de la fí de la Guerra Civil. A l’Amèrica Llatina el significat del 12 d’octubre gira entorn als efectes al continent d’ençà que Cristòfol Colom va posar els peus al Carib ja fa 521 anys. Els Pobles Indígenes que encara queden tenen molt a dir sobre els efectes devastadors d’aquella Colonització espanyola sobre les seves comunitats.

Actualment, i gairebé després de dos segles de la descolonització espanyola, aquests Pobles Indígenes continúen lluitant pel seu reconeixement i per la materialització de molts drets que encara els neguen. Podrem conèixer millor els casos concrets a Mèxic-Chiapas, dels Indígenes de Colòmbia i del Poble Mapuche a Xile i l’Argentina. També coneixerem el seu treball i les iniciatives solidàries que desenvolupen al continent Americà per extendre la Pau i els Drets Humans per tots els pobles i per combatre l’imperialisme.

Ateneu Popular de Vallcarca

més info a: http://apvallcarca.wordpress.com/2013/09/27/drets-humans-i-pau-a-lameric/
Mira també:
http://apvallcarca.wordpress.com/2013/09/27/drets-humans-i-pau-a-lamerica-llatina-debat-sobre-el-12-doctubre/
https://twitter.con/APVallcarca

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat