Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Comunicat d´Ecologistes després del darrers terratrèmols provocats pel projecte Castor
01 oct 2013
A Vinaròs i Alcanar els darrers dies han viscut terratrèmols de fins a 3,9 graus provocats per la injecció de gas vinculada al projecte Castor. L´empresa Escal ( accionariada per ACS-Florentino Perez) n´és la responsable. Ecologistes en Acció demana la paralització del projecte.
Castor-1.jpeg
castor-2.jpeg
Castor.jpeg
ECOLOGISTES EN ACCIÓ TORNA A DEMANAR LA PARALITZACIÓ DEL PROJECTE CASTOR.

La organització ecologista ja demanava la seva paralització en unes al·legacions presentades contra el projecte a l’octubre de 2008.
Antecedents:
Després que el projecte CASTOR es presentés sense temps suficient per estudiar-lo donada la seva dimensió i obligant a presentar al·legacions a corre-cuita i malament, incomplint la llei 27/2006 d’accés a la informació ciutadana en matèria ambiental, ara hem pogut comprovar que tal com havia advertit Ecologistes en Acció aquest és un projecte perillós per les persones, que l’Estudi d’Impacte Ambiental del projecte va minimitzar els riscos derivats del mateix i que les valoracions fetes no van estar encertades.
Protecció Civil de Catalunya (DGPC) ha advertit que no es pot descartar una "tendència creixent" de la magnitud dels sismes que s'estan produint els darrers dies al sud de les Terres de l'Ebre, tot i que no s'han assolit nivells d'intensitat susceptibles de produir danys.
Ho afirma en un comunicat en el que explica que els terratrèmols s’estan produint en una falla a l’interior del mar davant la costa de Castelló.
Davant d’aquests fets Ecologistes en Acció vol fer saber a l’opinió pública el següent:
1. Al nostre entendre no hi ha cap dubte sobre la relació entre la injecció de gas al magatzematge subterrani del projecte CASTOR i els terratrèmols que s’han succeït després.
2. Aquest projectes posa en perill la vida de les persones, donades les conseqüències que podem observar de la seva execució però també de la riquesa ambiental de la zona que es veu amenaçada per la seva activitat.
3. CASTOR tampoc ha tingut en compte el conveni internacional Aarhus que està signat per l’Estat Espanyol sobre participació ciutadana i recerca de consens al voltant d’un projecte d’aquestes característiques.
4. El projecte de magatzematge submarí de gas ha estat declarat per ‘l'Estat Espanyol com d’interès comunitari i d’importància nacional, la qual cosa ha repercutit en un menyspreu a la participació ciutadana en el període d’exposició del projecte i en una manca de seguretat en la seva execució.
Per tot aquest seguit de irregularitats en la seva tramitació i gestió i per les conseqüències que hem pogut veure, que posen en perill la vida de les persones i malbaraten la riquesa ambiental i paisatgística de la zona afectada, Ecologistes en Acció demana la paralització definitiva d’aquest projecte.
Tanmateix, l'organització vol sumar-se i expresar el seu total suport a les mobilitzacions i protestes ciutadanes que estan tenint lloc a les zones afectades i alertar sobre projectes de similars característiques que es volen desenvolupar a Catalunya com és el projecte Berlin previst a les cavitats salines del Bages, o l'explotació de gas mitjançant la tècnica de fractura hidràulica (fracking), per la perillositat demostrada que comporta l'aplicació d'injeccions d'aigua a pressió o gas en estructures del subsòl.

1 d’octubre de 2013 Ecologistes en Acció de Catalunya i del País Valencià i Repsolmata.
Mira també:
http://plataformapelsenia.blogspot.com.es

This work is in the public domain

Comentaris

prou jugar amb les vides
02 oct 2013
Potser el temps també acaba donant la raó als solidarios con Itoiz.

La construcció d'aquesta mega presa navarra i el seu omplenat amb milers de tonelades d'aigua van generar una 'sismicitat induida', el pes de l'aigua va generar que es multipliquessin els terretrémols a la zona. Ara mateix està més tranquil, peró la zona és inestable i hi ha informes que diuen que es podria esllevissar una vessant.
Això mateix ha succeit fa setmanes a les obres d'ampliació de Yesa, en petit,, que ha obligat a evacuar varies families, però cal recordar que a Italia als anys 60 va haver una catastrofe per un tema idéntic que va provocar l'arrasament d'un poble i 2.000 morts.

Per a que el temps no ens acabi donant la raó, desmantelem ara mateix les megainfraestructures que pisen en perill la nostra vida!!
Sindicato Sindicat