Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Pel ressorgir de la consciència de classe
30 set 2013
Els sindicats de la CNT tenim el compromís de fer front als greus i continus atacs del sistema capitalista . És la nostra obligació com a eines de lluita dels treballadors/es unir forces per posar fre i lluitar contra la pèrdua de drets laborals i socials , i respondre a l’empitjorament de les condicions de vida de la classe obrera .
Aquí i ara , expressem de forma clara els nostres plantejaments :

En relació a les institucions antiobreres

Manifestem que ni la classe política ni els seus partits solucionaran els problemes dels treballadors/es , ja que només són uns titelles corruptes al servei de la banca i les grans empreses . Els treballadors hem de tornar a lluitar , com hem fet sempre que hem pretès assolir respecte, millores de vida i drets per a la nostra classe social . El camí és la lluita ( sectorial , social , als barris , als pobles … ) . Cal posar en marxa una de les nostres millors eines de resposta , la vaga general real, i no repetir escenificacions de cara a la galeria per cobrir l’expedient .

Ens oposem a totes les directrius econòmiques , polítiques i socials emanades de l’FMI , la Troica i la Unió Europea, que fan pagar als treballadors/es les conseqüències de la crisi que el sistema econòmic i financer ha provocat . Els governs i parlaments nacionals s’escuden en les altes institucions internacionals per imposar tota mena de mesures antiobreres i repressives , eludint així la seva responsabilitat directa . Les seves ” solucions ” s’apliquen a costa de la nostra explotació i sofriment , condemnant-nos a nosaltres i als nostres fills a un futur incert , negre i injust , mentre asseguren el de les elits polítiques i financeres . Estan robant la riquesa que generem els treballadors en el present i la seva avarícia és de tal magnitud que s’han endeutat i condemnen a les generacions futures a condicions de vida contra les quals hem rebel · lar .

Rebutgem les estructures militars al servei del capital i dels estats, que enfronten i divideixen als pobles per mantenir el control sobre la matèria primera i els recursos energètics , en les seves guerres per l’hegemonia econòmica , sense importar-los el més mínim la barbàrie i el dolor que provoquen .

Denunciem els privilegis econòmics , fiscals , laborals o d’estament social de l’Església Catòlica i la resta de confessions , la classe política , la monarquia i els militars .

En relació a l’organització dels treballadors/es per a la lluita

Expressem el nostre respecte i reconeixement als treballadors afiliats a CCOO i UGT que encara conserven la seva consciència de classe , és a dir , a les seves bases . Però tot i ser aquest un manifest que crida als treballadors a fer front comú en la lluita , no per això deixarem de dir ben alt i ben clar que mostrem el nostre rebuig i repulsa als pactes que , a esquena dels treballadors i els seus interessos , signen i negocien les cúpules dirigents de CCOO i UGT . També condemnem les seves pràctiques traïdores i desmobilitzadores , que pretenen controlar o acabar amb altres lluites socials i sindicals legítimes i autònomes .

Denunciem la trajectòria de CCOO i UGT , que demostra sense cap mena de dubte que actuen com a instruments del sistema , moguts pels seus propis interessos : subvencions , favoritismes , clientelismes… i una infinitat d’actuacions que res tenen a veure amb la defensa dels drets dels treballadors/es. S’han convertit fa temps en còmplices necessaris i gestors del sistema a l’hora de controlar , vendre i utilitzar a la classe obrera , arrogant-se la representació , legitimats pels governs i la patronal com a interlocutors “legals i democràtics “ per permetre al capital espoliar l’ poble i desmuntar les conquestes obreres que tant els va costar aconseguir als treballadors/es que ens han precedit.

Per tant , fem una crida a tots els treballadors/es que conformen aquestes organitzacions a que les abandonin i no segueixin ni sostenint ni donant suport als que de forma constant traeixen no només a les seves bases sinó a tota la seva classe . Els demanem que no es retirin de la lluita , sinó que , com a persones lliures i conscients , s’autoorganitzin o s’integrin en altres organitzacions obreres .

La història recent , des dels Pactes de la Moncloa , ens demostra que la participació en el model sindical oficial basat en la delegació del poder i la responsabilitat dels treballadors/es en representants a través d’eleccions sindicals només debilita la classe obrera . Els vies establides del sistema de representació unitària en els comitès d’empresa es converteixen en una escenificació controlada que impossibilita l’acció sindical , que només pot ser real si part dels mateixos treballadors/es .

La CNT afirma que només pot ser qualificada com a sindicat una organització obrera autònoma , és a dir , sostinguda econòmicament i gestionada pels propis treballadors/es. Només un sindicalisme de classe sense ingerències polítiques ni corporativismes pot proporcionar una unitat d’acció i una resposta global amb capacitat transformadora .

Suport a les lluites socials , des del respecte i el reconeixement a qui les protagonitzen

Des de CNT fem una crida a totes les persones de classe treballadora , en actiu , aturades , precàries , jubilades , immigrants , estudiants , desnonades , etc, en definitiva , a totes les persones que patim les injustes conseqüències del capitalisme , a enfrontar-se a aquells que ens oprimeixen .

Cal que tots fem un esforç de solidaritat sumant-nos als actes de protesta que es succeiran a tot l’estat durant els propers mesos en defensa de l’educació , la sanitat , les pensions , el dret a l’avortament , i en definitiva de la nostra llibertat i les nostres condicions de vida . Aturem l’espoli dels nostres drets i acabem amb els seus privilegis .

En la lluita és on hem de trobar-nos tots per respondre com a classe obrera als greus atacs del capitalisme . És el moment de confluir als carrers per a entre tots enfortir les lluites i així d’una vegada per totes fer-los veure al Capital i l’Estat que no els serà senzill seguir arrabassant drets socials i laborals .

Pel ressorgiment de la consciència de classe

Els sindicats de la CNT ens oposem i denunciem totes les injustes mesures que aquest sistema social ens imposa , però som conscients que , a dia d’avui , com a organització no podem enfrontar sols i sense suports . Les nostres causes de lluita són les de la nostra classe social . Tan sols la classe treballadora unida podrà defensar i conservar tot allò que ens cal i comú . La guerra de classes no ha desaparegut : hem de defensar i passar al contraatac . Les persones que conformem la CNT estem disposades i en lluita , però necessitem dels nostres germans i germanes de classe que doneu un pas al capdavant i que la vostra responsabilitat individual esdevingui confrontació col · lectiva.

Que s’alci la protesta i s’estengui la revolta !

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Pel ressorgir de la consciència de classe
30 set 2013
per A         29 set 2013
La convocatòria era sorpresa, només la sabien els afiliats i entre setmana. No era una convocatòria pública. A les vagues i el 1r de maig la CNT no reuneix a les masses però si a uns quants milers de persones, i poc a poc va creixent i tenint més presència, encara que a alguns us piqui ;)

Si, una alternativa basada en les seccions sindicals i en les empreses i recuperant i dignificant el sindicalisme. Desde la vaga indefinida a Mercadona, la vaga d'escombriaires a Tomares, la vaga indefinidida de la residència casa de les monges, les seccions sindicals a diverses companyes de l'aeroport del prat (multiservicios aeroportuarios, WFS, Iberia,etc), la secció dels taxis de Barcelona,etc,etc.

Vosaltres seguiu fent la vostra revolució i traient bilis cap a la gent que lluita, que nosaltres seguirem lluitant us agradi o no.

(A)riel         29 set 2013
Dice mucho de uno que cuestione el número de personas sin pararse a pensar en el fondo. Los sindicatos vendidos tienen millones de personas en sus actos y de que sirve?? pues eso, para vendernos una y otra vez.
La CNT trabaja en otro plano y su lucha es la lucha real de los trabajadores y con ella recupera y dignidifca el sindicalismo. Nos tendria que dar vergüenza a todo@s que sólo 4 gatos, que eso nadie lo niega, sean los que dan la cara y luchan por no perder mas derechos.
Esos 4 gatos le están plantando cara desde hace años a Mercadona, han conseguido que condenen a Atento por vulnerar el derecho a huelga de sus trabajadores, han parado un Ere en el RAcc, han creado asambleas de parados en muchas ciudades y a pesar de seguir siendo 4 gatos, mantienen la dignidad y su total independencia del estado.

Xarli         29 set 2013
ojalá hubiera más gente con los cojones que tienen ellos, aunque sean pocos. De eso nos tenemos que lamentar! La CNT nunca se ha apartado de sus principios y de sus ideales y en lugar de criticarlos lo que tendriais que hacer es mover el culo, que desde la silla es facil ponerse a contar cuantos son. Si en lugar de en la silla estuvierais tambien dando la cara, esas minorias dejarian de serlo.
El mundo cambia con nuestro ejemplo, no con nuestras opiniones. Viva la lucha dela clase obrera y viva la CNT!
Re: Pel ressorgir de la consciència de classe
30 set 2013
Voy a ir por puntos pero al grano:


Me parece realmente criticable vuestra demagogia en los comunicados, así como, la repetición constante de ciertas consignas en vuestras respuestas, las cuales se acercan más al dogma de fé, que a una posición crítica, característica del movimiento libertario.

Y es que... Una mentira por más de mil veces que se repita no pasará a ser verdad!!!

Para A:
"A les vagues i el 1r de maig la CNT no reuneix a les masses però si a uns quants milers de persones, i poc a poc va creixent i tenint més presència, encara que a alguns us piqui ;)"

No me pica que CNT tenga más presencia, lo que me pica es como redactas. Es un grave error faltar a la verdad y tu por omisión, faltas a la verdad. Uns quants milers de personas? No crees que una
cifra más adecuada sería a lo sumum 1.200?

"Vosaltres seguiu fent la vostra revolució i traient bilis cap a la gent que lluita, que nosaltres seguirem lluitant us agradi o no".

No quiero cuestionar si CNT lucha o no. Todo de pende que entiendas por lucha. Si por lucha entiendes limitarte a poner demandas en inspección de trabajo y en juzgados, ARDUA es la lucha de CNT!

Y eso no es malo, pero entonces lo tendrías que especificar: La CNT en lucha! Hemos puesto una reclamación de cantidades en la Administración, a la que le han acompañado, 5 luchadores de CNT con banderines donde salían las siglas CNT.

A (A)riel:
"La CNT trabaja en otro plano y su lucha es la lucha real de los trabajadores y con ella recupera y dignidifca el sindicalismo. Nos tendria que dar vergüenza a todo@s que sólo 4 gatos, que eso nadie lo niega, sean los que dan la cara y luchan por no perder mas derechos."

Me hace gracia, por una parte aceptas una realidad que tu compañera A niega, !sois 4 gatos!. Esa posición me parece vastante más realista, pero...
El problema no es que seais 4 gatos, el problema es que la indiosincracia de un sindicato es dada por las instituciones de poder que rigen el mundo laboral Por lo tanto, se hace necesario hacerse preguntas como por ej:
¿Porque somos sólo 4 gatos?

Tu frase da una respuesta: son los únicos que dan la cara.

Sinceramente me parece un tanto...como lo diría: delirium- tremens, si, eso es!
Es decir de manera implícita estás diciendo: Esos 4 gatos son los únicos iluminados que realmente están luchando, ya que son los únicos, que tienen claro cuales son los problemas reales y la solución a esos problemas.

Dime algo...¿Crees realmente que si a los millones de asalariados que hay en el estado español el modus operandi de CNT les sirviera de algo, no estarían en CNT?
Por lo que..., cuando tu mismo respondas a esa pregunta encontraras que; ni CNT posee el monopolio de la razón, ni el modus operandi de CNT es objetivamente válido para la mayoría de asalariados.

a Xarli:
La CNT nunca se ha apartado de sus principios y de sus ideales y en lugar de criticarlos lo que tendriais que hacer es mover el culo, que desde la silla es facil ponerse a contar cuantos son. Si en lugar de en la silla estuvierais tambien dando la cara, esas minorias dejarian de serlo.

IMPRESIONANTE! Tu tienes que ser el campeón de oratoria de la CNT, el secretario regional... o general!!
Pero además de alagos dejame decirte algo, !que capacidad de olvidar la historia!.

Si Xarli, déjame ponerte un ejemplo y sólo uno de los tantos que existen:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/72093/index.php

Hayyyy... como era aquello: ¿Ni liberados, ni pactos, ni subvenciones?

Por lo que... Observo que de forma genérica teneis un problema, el problema radica por lo que se desprende en vuestors comentarios.
Considerais que el camino que lleva a esa soñada emancipación de la clase obrera pasa exclusivamente por CNT, ya que lo que dais a entender es que fuera de la CNT no se lucha,y eso pasa porque posiblemente no teneis ni idea de lo que hay fuera de CNT.

El problema es además muy grande, ya que de alguna manera y como he dicho anteriormente, haceis alusión a la "lucha" sólo como algo posible en los marcos de CNT, olvidando por desconocimento o intencionadamente conflictos que han existido en nuestros barrios y colectivos mucho más trascendentales que los dados en una organización sindical.

En definitiva:
La CNT lleva años no siendo más que un gueto de folkloristas, más preocupados por sus estatutos que por la conflictividad social existente. Además, sus militantes o una parte importante de sus militantes suele reducir el término "lucha" exclusivamente a pleitear con empresas y mostrarse en puertas de establecimientos con banderines donde pone CNT.

PD: No se porque os tomais mal las críticas, de verdad, si no te coaccionan, ni te privan de libertades... Es más, es gracias a la crítica como una persona o colectivo puede redefinir su forma de actuar.

PD: Si la moderación me lo permite, colgaré vuestros tres comentarios y mi respuesta en un nuevo post que habeis abierto, sea así la forma de continuar este debate constructivo.
Re: Pel ressorgir de la consciència de classe
30 set 2013
A mi no em molesten les crítiques, et contesto algunes coses:

-La CNT no només posa denúncies contra les empreses. Per exemple el 2006 a Mercadona els treballadors/es van realitzar una Vaga indefinida, deixant el seu sou, realitzant piquets, una acampada davant el centre de distribució de Mercadona a Sant Sadurní. Fa una any que les treballadores de Casa de les Monges van realitzar una Vaga indefinida parant la baixades de salaris i acomiadaments que volia aplicar l'administració del centre. La lluita per la readmissió dels companys de WFS, la lluita dels taxistes pel compliment del conveni. Com a CNT no podem fer accions públiques considerades il·legals per pressionar els empresaris, però ja et dic que es fan. Segurament que vist les retallades en matèria de drets laborals cada vegada s'haurà de tirar més cap a una lluita sindical "clandestina".

-No recordo si va ser la passada vaga o l'anterior que la CNT va treure 3000 persones a Barcelona, també a Madrid ha aconseguit treure milers de persones, a Bilbao uns quants centenars, a Olot també,etc. Està clar que la CNT és un sindicat minoritari però també és cert que respecte de fa uns pocs anys ha crescut. No crec que s'ajusti a la realitat que és un grup de folklore allunyat de les lluites socials.

-Els afiliats del sindicat on estic, hem participat -sense sigles- en manifestacions contra la privatització de la sanitat o l'educació, també en contra d'alguns desnonaments. Està clar que no som els únics que lluitem ni tenim la veritat absoluta, per això cal enfortir aquestes lluites.

-Els milions d'assalariats que hi han a l'estat espanyol no estan a la CNT, però tampoc a CCOO, ni a UGT encara que tinguin molts més afiliats. Els milions d'assalariats, n'hi han que no confien amb cap dels sindicats (normal) i per ells tots són iguals (és el discurs que es dóna desde els mass media), altres estan acollonits ja sigui perquè tenen por de perdre la feina i tenen una hipoteca, fills,etc a més cal afegir que s'ha perdut completament la consciència de classe. Els valors del capitalisme treballa-consumeix-calla i el creure's que algún dia podrem arribar a ser com el nostre amo. I si també és cert que la CNT ha fet coses malament, durant massa temps ha estat recordant els gloriosos anys 30, acusant tots els demés de reformisme i actuant més com un partit sense presentar-se a eleccions que com un sindicat.

-No sé si desconeixes com està la CNT actualment i quines lluites realitza, però penso que la imatge que dones de la CNT no s'ajusta a la realitat.
Re: Pel ressorgir de la consciència de classe
30 set 2013
A mi no em molesten les crítiques, et contesto algunes coses:

-La CNT no només posa denúncies contra les empreses. Per exemple el 2006 a Mercadona els treballadors/es van realitzar una Vaga indefinida, deixant el seu sou, realitzant piquets, una acampada davant el centre de distribució de Mercadona a Sant Sadurní. Fa una any que les treballadores de Casa de les Monges van realitzar una Vaga indefinida parant la baixades de salaris i acomiadaments que volia aplicar l'administració del centre. La lluita per la readmissió dels companys de WFS, la lluita dels taxistes pel compliment del conveni. Com a CNT no podem fer accions públiques considerades il·legals per pressionar els empresaris, però ja et dic que es fan. Segurament que vist les retallades en matèria de drets laborals cada vegada s'haurà de tirar més cap a una lluita sindical "clandestina".

-No recordo si va ser la passada vaga o l'anterior que la CNT va treure 3000 persones a Barcelona, també a Madrid ha aconseguit treure milers de persones, a Bilbao uns quants centenars, a Olot també,etc. Està clar que la CNT és un sindicat minoritari però també és cert que respecte de fa uns pocs anys ha crescut. No crec que s'ajusti a la realitat que és un grup de folklore allunyat de les lluites socials.

-Els afiliats del sindicat on estic, hem participat -sense sigles- en manifestacions contra la privatització de la sanitat o l'educació, també en contra d'alguns desnonaments. Està clar que no som els únics que lluitem ni tenim la veritat absoluta, per això cal enfortir aquestes lluites.

-Els milions d'assalariats que hi han a l'estat espanyol no estan a la CNT, però tampoc a CCOO, ni a UGT encara que tinguin molts més afiliats. Els milions d'assalariats, n'hi han que no confien amb cap dels sindicats (normal) i per ells tots són iguals (és el discurs que es dóna desde els mass media), altres estan acollonits ja sigui perquè tenen por de perdre la feina i tenen una hipoteca, fills,etc a més cal afegir que s'ha perdut completament la consciència de classe. Els valors del capitalisme treballa-consumeix-calla i el creure's que algún dia podrem arribar a ser com el nostre amo. I si també és cert que la CNT ha fet coses malament, durant massa temps ha estat recordant els gloriosos anys 30, acusant tots els demés de reformisme i actuant més com un partit sense presentar-se a eleccions que com un sindicat.

-No sé si desconeixes com està la CNT actualment i quines lluites realitza, però penso que la imatge que dones de la CNT no s'ajusta a la realitat.
Re: Pel ressorgir de la consciència de classe
30 set 2013
Per altre banda posar com exemple un enllaç d'indymedia sense cap prova, no demostra res. Segur que pots trobar alguna altre cosa xD
Re: Pel ressorgir de la consciència de classe
30 set 2013
"Si por lucha entiendes limitarte a poner demandas en inspección de trabajo y en juzgados, ARDUA es la lucha de CNT!"


Només veig dos opcions possibles:

- Ets madero, i tonto, amb comentaris com aquest no aconseguiras res.

- Ets un nen que se les dona de llest, però es tontet, i no te ni punyetera idea de com funciona el sindicat. Ara si, parla molt bé per que així ho a aprés a la uni.

En cualsevol dels dos casos: ETS TONTO.
Re: Pel ressorgir de la consciència de classe
01 oct 2013
en el centnario nos sirvieron camareros contratados por una ett. en el macba, las entradas del concierto de sants se vendian en el corte ingles, si los demas son tontos o maderos, es tan fuerte lo que pasa, que en vez de hacernos responsables, la culpa es de los demas, pero vaya tampoco es nada nuevo, la mano del ministerio del interior es tan larga, tan larga que fijate como esta la clase obrera.
Re: Pel ressorgir de la consciència de classe
04 oct 2013
Jua,jua,jua.... al final el criticó superofendido ha resultado ser el "retarded"...

Juas,juas...
Sindicato Sindicat