Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Parem l'intrusisme: visites guiades gratuïtes al Park Güell el 29.9
27 set 2013
L’Ajuntament de Barcelona té previst permetre a guies no habilitats fer visites guiades a l’interior del Park Güell malgrat la normativa actual que estableix la necessitat d’una habilitació. La Plataforma per la defensa dels guies habilitats de Catalunya demana a l’Ajuntament que es replantegi la seva política d’admissió al Park Güell per tal d’adequar-la a la normativa vigent.
El col•lectiu de guies habilitats de Catalunya oferirà, el proper 29 de setembre, visites guiades gratuïtes al Park Güell a totes aquelles persones que ho desitgin i abans del seu tancament previst per l’Ajuntament de Barcelona el 25 d’octubre. Aquestes visites formen part de “El dia del guia”, un esdeveniment creat per aquest col•lectiu amb dos propòsits: primer, donar a conèixer entre els ciutadans la importància de la seva feina com a intèrprets del patrimoni i, segon, reivindicar d'una forma festiva els problemes amb els que el col•lectiu s'enfronta en aquests moments. Volem fer palesa la passivitat de l’Administració davant l'intrusisme incontrolat dins dels monuments i conjunts històrics declarats Béns Culturals d’Interès Nacional per la Generalitat. Els horaris de les visites seran a les 11h, 12h, 13h, 16h, 17h i 18h i començaran en la porta principal del parc (C/Olot, s/n)

Plataforma per la defensa dels guies habilitats de Catalunya

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Parem l'intrusisme: visites guiades gratuïtes al Park Güell el 29.9
27 set 2013
pero esto que es??!?
Re: Parem l'intrusisme: visites guiades gratuïtes al Park Güell el 29.9
28 set 2013
i que si ara venen uns amics de fora i els acompanyo per barna a ensenyal-si la ciutat i els seus monuments parcs etc, hem denunciareu, intrusisme es el vostre a fotre merda a aquesta pagina
Re: Parem l'intrusisme: visites guiades gratuïtes al Park Güell el 29.9
28 set 2013
Pues esto es una noticia más sobre los recortes y reformas laborales que está llevando a cabo impunemente el gobierno.

Hay que tener pocas luces para pensar que enseñarle la ciudad "a unxs amigxs de fuera" es intrusismo. Sólo los ignorantes se atreven a opinar de lo que desconocen. La privatización también ha llegado a los parques de la ciudad. Ahora es el park güell, pero mañana podrá ser el de la ciudadela o cualquier otro.

Cuando alguien suba la noticia de que nos obligan a pagar el aire que respiramos, algunos seguiréis preguntando "¿pero esto qué es?", y sólo tendréis tiempo de hacer la pregunta porque inmediatamente os pasarán la factura y tan ignorantes como siempre, dejaréis de respirar...

La situación de los "guías" se puede cuestionar de muchas maneras, como por ejemplo cuál es el modelo de ciudad que promueve dicha actividad, etc, pero decir las tonterías que soltáis algunos aquí habitualmente, aún es gratis... Tan despreciable es el turista, como el ignorante...
Re: Parem l'intrusisme: visites guiades gratuïtes al Park Güell el 29.9
29 set 2013
El model "turístic" de ciutat el promou l'Ajuntament amb la seva política envers aquest sector i també amb l'actitud permissiva amb l'intrusisme professional. Davant dels enormes interessos econòmics que hi ha en joc, el problema dels guies els deu semblar una minúcia. A dalt parla de "l'intrusisme incontrolat dins dels monuments i conjunts històrics declarats Béns Culturals d’Interès Nacional per la Generalitat" que es on els guies habilitats poden fer la seva feina segons el carnet que porten, aconseguit desprès d'un munt d'exàmens i de moltes hores d'estudi. La massificació del patrimoni de tots no la promou pas el treballador del sector. L'incompliment de la norma que ho regula recau en l'administració. Certament la ignorància ens fa emetre judicis e insults realment gratuïts.
Re: Parem l'intrusisme: visites guiades gratuïtes al Park Güell el 29.9
29 set 2013
Sí, el promotor del modelo turístico de ciudad es el ayuntamiento, pero los "guías" le dan sentido. Es como el sistema educativo o sanitario. Ensenyament y sanitat no lo podrían poner en práctica, sin personal docente y personal sanitario.

El intrusismo hace el papel de las subcontrataciones, es la degradación del sector, y esa circunstancia la aprovechan los ayuntamientos porque las normas no las han hecho para que ellos, los ayuntamientos, las cumplan sino para aprovecharse de la situación.

Es la manera que tienen de cargarse a los y las "guías" oficiales, como se han cargados el empleo fijo, digno, en condiciones, etc...
Re: Parem l'intrusisme: visites guiades gratuïtes al Park Güell el 29.9
30 set 2013
I per cert, el turisme es mes que les visites a la ciutat: la massificació d'hotels a Ciutat Vella, pisos de turistes declarats i no, bars i restaurants per tot arreu i destrucció del petit comerç de proximitat. Així veiem les darreres desaparicions de llibreries per convertir-se en establiments de menjar-ràpid, botigues de tota la vida transformades en l'enèsima tenda d'una cadena de roba. On queden els veïns de Ciutat Vella? Fins on es desplacen al barri del Born per comprar queviures entre tanta boutique de disseny?
Als guies també ens sap greu que Barcelona passi a ser un aparador en lloc d'un lloc per viure-hi.
I preferim lluitar per una ciutat en condicions des de dins, sensibilitzant l'opinió ciutadana que, de segur, ja n'està farta també d'això.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more