Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Dijous 26 concentracio 10:30h als jutjats per la vaga general
25 set 2013
La fiscalia torna a demanar presó per danys a uns contenidors de brossa durant la vaga general 29 marc
Demà dijous 26 de setembre tindrà el lloc el tercer judici contra persones acusades de participar a les mobilitzacions de la vaga general del 29 de març de 2012 a Barcelona. Els dos procediments penals anteriors, per piquets als barris del Clot i Les Corts van acabar amb l'absolució de totes les persones acusades, malgrat que la fiscalia, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat exigien condemnes de fins a set anys i mig de presó. Els jutjats que van dictar les respectives sentències, a més, van ser molt durs amb la versió oficial dels fets, que van considerar contradictòria i sobredimensionada.

El jutjat penal 28 de Barcelona ha imputat a tres joves i els ha citat a la vista oral de demà sota l'acusació d'haver mogut diversos contenidors i haver-ne danyat un d'ells durant els piquets de la vaga general. En aquest cas, però, el jutjat ha vetat la presència de les acusacions particulars representades per les administracions públiques. Ni l'Ajuntament de Barcelona ni la Generalitat de Catalunya seran presents a la sala de vistes –malgrat haver-ho demanat–, i només serà la fiscalia qui durà l'acusació pública, un organisme que segons contempla l'actual marc legal és el competent per exercir aquesta funció. En l'escrit d'acusació demana una pena de fins a 4 anys i mig de presó pels delictes de desordres públics i danys.

Des de la plataforma Rereguarda en Moviment han editat un vídeo –conjuntament amb 15mbcn.tv– i han emès un comunicat on denuncien aquest procés penal i fan una comparativa de greuges d'aquest episodi judicial respecte l'actual context de crisi. En aquest sentit assenyalen que durant la revetlla de Sant Joan d'enguany només a Barcelona es van cremar 250 contenidors de brossa, però que això no va generar cap polèmica mediàtica i no es va empresonar a ningú. És per això que consideren que tot plegat és un procés amb una forta càrrega política i es pregunten si les administracions estan "més interessades en parlar dels contenidors que no pas dels continguts de les protestes". En el vídeo es mostren una llarga sèrie de dades que reflexen les "injustícies" actuals en el marc de l'habitatge, el treball, el medi ambient o la repressió, que han extret de l'Informe Estadístic 2008-2012 elaborat per la publicació Brogit.

Com a mostra de solidaritat han convocat una concentració el mateix dijous 26 de setembre a dos quarts d'onze del matí davant de la Ciutat de la Justícia, coincidint amb la celebració de la vista a l'interior del macro-complex judicial.
La Directa

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat