Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sanitat
El receptari de la Gordi us vol conèixer
23 set 2013
Amb la tardor ha arribat El receptari de la Gordi! Us vol conèixer
1185790_453887001392352_1978568684_n.jpg
Amb la tardor ha arribat El receptari de la Gordi! Us vol conèixer

Arran de l’assemblea oberta al barri que es va donar dins les II Jornades d’Autogestió de la Salut a la Gordi, va sorgir una bona idea per a donar resposta a l’interès creixent sobre la nutrició : s’havia proposat fer un llibre de receptes casolanes i tenir-lo al CSO per a que les veïnes anéssim compartint-les.

Aquest receptari ja està preparat per a rebre les vostres receptes, el trobareu en format carpessà, amb fitxes a omplir a mà, a la planta baixa de la Gordi. Us vol conèixer! Si l’obriu sense presses us explicarà per què ha nascut, com vol funcionar i com li agrada que no se’l mogui de lloc (vol arrelar fort com un arbre). Des de Salut entre Totes anirem sistematitzant els seus (vostres) fruits al nostre blog per a fer accessible tota la informació compartida. Les paraules claus de cada recepta són molt importants per a traspassar-la bé al blog, i que amb la paraula Tardor o Albergínia, poguem tenir a l’abast una magnífica solució, sana, lluitadora i sostenible per a menjar-nos un vespre de novembre.

Què busca el nouvingut? Amb el receptari volem anar recuperant juntes la cuina popular casolana, donant èmfasi, al mateix temps, al poder preventiu i curatiu dels aliments de la nostra terra. Creiem que l’aprenentatge comunitari i la reflexió constant de què és el que mengem i com podem cuidar els nostres cossos amb les nostres pròpies mans, ens faran més fortes per a combatre l’hostilitat d’un medi mercantil i medicalitzat que ens aliena.

Us convidem a taula, a enfortir les nostres defenses, a recuperar el contacte amb la terra, el clima i el cos, i a fer-ho juntes. Compartim els sabers de les nostres àvies per rescatar totes i cadascuna de les receptes, tant eficaces com senzilles, que la saviesa popular va preescriure i que el pas del temps i la perversió del capitalisme està deixant en l’oblit.

I és ben cert, que potser existeixen mil llibres de receptes i mil webs de nutrició, però el procés de crear la nostra ens fa aprendre molt més i estar més actives i curioses. Us animem, també, a compartir bibliografia amb nosaltres i a participar de les sessions formatives del CSO La Teixidora. Us mantindrem informades!

Salut i bon profit!
Salut entre Totes

Organitza: Salut entre totxs!: http://salutentretotxs.wordpress.com/
Mira també:
http://lagordissima.wordpress.com/
http://salutentretotxs.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El receptari de la Gordi us vol conèixer
25 set 2013
Moltíssimes feliçitats per la iniciativa!

Visca a l'autogestió de la salut

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more