Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Posada en marxa del Grup de Consum Autogestionat de CNT Olot
22 set 2013
Autoorganització i acció més enllà del sindicalisme.
En la passada Assemblea General Ordinària del sindicat del dia 12 de juliol, es va tractar i acordar la creació d’un Grup de Consum format per afiliats i afiliades del Sindicat.

Des de fa uns anys, algunes persones conscients de la pròpia alimentació i economia, s’han anat organitzant amb la intenció de crear Grups de Consum, amb l’objectiu d’aconseguir conjuntament productes alimentaris de procedència agroecològica, principalment, i directament del productor, eliminant els intermediaris i, en conseqüència abaratint-ne el preu.

Entenem que l’agroecologia és la manera de conrear la terra amb responsabilitat i respecte pel medi natural i la vida que aquest genera. Amb aquesta pràctica aconseguim aliments sans i saludables.

Tractar directament amb el productor és l’acció directa que ens permet conèixer les persones que cultiven i els projectes que van generant els aliments que hem de consumir.

L’experiència de més de deu anys, intentant i aconseguint en molts dels intents, consolidar Grups de Consum i una relació directa amb els productors han afavorit que actualment hi hagi més d’una desena de grups de consum a La Garrotxa i centenars arreu de Catalunya.


XARXA DE GRUPS DE CONSUM DE LA GARROTXA

El passat divendres 13 de setembre va tenir lloc una nova reunió de la xarxa de Grups de Consum de La Garrotxa que agrupa i coordina tots els grups de consum de la comarca. La finalitat de la xarxa és la coordinació entre els grups per fer algunes compres conjuntes i així abaratir els preus dels productes que consumim i establir llaços entre nosaltres.

El Grup de Consum de CNT Olot ja ha entrat a formar part de la xarxa entenent que aquesta és una bona manera de caminar cap a la sobirania alimentària.


QUADERNS PER AL DEBAT. GRUPS DE CONSUM

Amb l’elaboració d’aquest Quadern per al debat, els autors pretenem realitzar un succint acostament a l’experiència dels grups de consum, procurant esbossar una anàlisi que, almenys intencionalment, busca abordar el paper del consum de masses en la societat contemporània i la potencialitat dels grups de consum com a eines de transformació política de la societat.

D’altra banda, i tot i que que en alguns moments hàgim apostat per realitzar un acostament generalista a determinats apartats de la temàtica que ens ocupa, volem fer explícit el nostre punt de vista a l’hora d’afrontar el tema. En aquest sentit, aquest quadern ha estat elaborat des d’una cosmovisió llibertària de la lluita social, procurant, no obstant això, evitar tant en la forma com en el fons qualsevol ortodoxia adoctrinadora que, al nostre entendre, podria restar capacitat analítica al nostre esquemàtic treball i, d’altra banda, enconsertaria els resultats conclusius del mateix.

Per finalitzar, convidem a tots i totes les interessades en el tema, a posar-se en contacte amb algun dels tres autors per rebatre, ampliar o debatre qualsevol dels punts d’aquest document. La nostra intenció, com la de tota la Confederació, a l’hora d’engegar aquest projecte autoformatiu, és generar una base teòrica sobre diversos temes que pugui implementar-se a posteriori, fomentant amb això un debat ―esperem que fecund― sobre cada tema en qüestió.
Mira també:
http://www.grupdeconsum.cntolot.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Posada en marxa del Grup de Consum Autogestionat de CNT Olot
23 set 2013
Los anarquistas siempre estáis poniendo pegas a todo, vuestro "o todo o nada" lleva indefectiblemente a la nada. Mientrastanto, el sistema se perpetúa y vosotros hacéis tiempo a ver si os va bien con vuestro negociete alternativo o profesión liberal de turno.

para muestra un botón: pequeñoburgueses buscando mercado para sus huertos ecopijos.
Re: Posada en marxa del Grup de Consum Autogestionat de CNT Olot
23 set 2013
jejeje, pues nada "socialista" a seguir comprando en el supermercado las frutas y verduritas de las ke te alimentas, ke comprar en los centros comerciales eso no es pekeño burgues ni eco-pijo... ¿o acaso lxs "socialistas" "marxistas" autoritarixs no os alimentais mas ke de teoria marxista-leninista y de la tasa decreciente de ganancia?, claro... ahora se entiende ke esteis tan sanos y musculitos

no pierdas tiempo discutiendo con anarkas peke-bus, a formar el partido comunista catalan ke el proletariado esta necesitado de unxs solidxs dirigentes y una guia-vanguardia... como dios manda

espabila chaval, los libros de marx son para estudiarlos, no para tragartelos con tapas y todo... y vomitarlos luego en cualkier lugar
Re: Posada en marxa del Grup de Consum Autogestionat de CNT Olot
23 set 2013
L'autonomia alimentària és un dels temes més importants que podem abordar desde els moviments llibertaris.

Molta sort amb el projecte.
Re: Posada en marxa del Grup de Consum Autogestionat de CNT Olot
23 set 2013
Ostres! Si necessiteu uns quans anys per posar en marxar un projecte així. Malament.
Re: Posada en marxa del Grup de Consum Autogestionat de CNT Olot
23 set 2013
Vaja! ja ha sortit el geni de la lampada màgica. Quina sort que et tenim a tu.Segur que ets una màquina que fent petar els dits montes projectes exemplars... Com si els d'Olot no fecin res més apart d'aquest projecte!
A fer el troll a un altre lloc "sorprès". Si tens pressa, ja saps on són. Dona'ls un cop de mà, que igual fas alguna cosa més que estar davant d'un teclat.
Re: Posada en marxa del Grup de Consum Autogestionat de CNT Olot
24 set 2013
No hem necessitat anys per aquest projecte, senzillament molts dels afiliats formavem part d'altres grups de consum (alguns des de fa més de 20 anys quan encara ningú sabia què era un grup de consum) i ara hem decidit unir-nos al voltant d'aquest projecte ja que els altres 10 o 12 grups de la comarca estan més que consolidats. Tampoc es tractava de desfer cap altre grup per muntar el nostre.
Sindicato Sindicat