Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Treballador Antifeixista i artista de hip hop assesinat pels nazis de Alba Daurada en El Pireu
18 set 2013


Pavlos Fyssas, antifeixista i artista hip-hop (killah P) de 34 anys, va ser assassinat per nazis d’Alba Daurada en el barri obrer de Pireus.


Pavlos Fyssas, antifeixista i artista hip-hop (killah P) de 34 anys, va ser assassinat per nazis d’Alba Daurada en el barri obrer de Pireus.

Segons un testimoni: “gairebé a la mitjanit un grup de 15-20 feixistes que portaven samarretes negres, pantalons i botes militars, estaven disposats a la via Tsaldari. En aquell moment Killah P estava caminant amb la seva xicota i un altra parella quan ha sigut notat pels feixistes que li van cridar “què estàs fent aquí? Saps que no hi ha lloc per a tu en aquesta zona”. Els feixistes han perseguit les dues parelles al llarg de la via P. Tsaldari cap a l’avinguda Gr. Lampraki on, d’un altre carrer, ha sortit un grup de 10 feixistes i han rodejat als joves. En aquell moment, un cotxe va arribar en contra direcció, es va parar, l’home que conduïa va baixar i va apunyalar Killah P una vegada al cor i una altra a la panxa (la de la panxa tenia una forma de L al revès).

Tota l’escena va passar davant de la presència de la policia en moto del repart DIAS, que just després els fets i quan la majoria dels feixistes s’havia allunyat del lloc han detingut l’assassí (segon alguns testimonis, Killah P, encara en estat de xoc, seguia indicant l’assassí i per aixó els policies el van poder detenir – un home de 55 anys que tenia un ganivet, descrit pels altres testimonis oculars com un conegut membre d’Alba Daurada). L’ambulància va trigar 35minuts en arribar i Pavlos va ser declarat mort al policlínic Nikaia.

Avui, dimecres, s’ha fet la crida per un presidi al lloc de l’assassinat a les 18 hores al carr P. Tsaldari número 60 (des d’Atenes s’hi pot arribar amb el bus b18 des del ralli-salaminas o col G18 de Gr. Lampraki, des del pireo amb el bus 824 o 826). Hi haurà també manifestancions a Salonicco: a les 10 hores en la manifestaicó d’educació, a les 16 al departament de física del campus uiversitari del l’AUTH, a les 18 una manifestació de “kamara” a la via Egnatina. A Mitilene, illa de Lesbo, al les 18 a la plaça Saffo. A patrasso a les 19 en plaça olga. A larissa a les 10 hi haurá una concentració a prop del primer liceo a les 10.30 en el coreo dels educadors; a komotini i en altres ciutats hi haurà manifestacions cap a les 18.

No ens sorprèn que la policia grega encara no hagi fer res per impedir la violència nazista d’Alba Daurada (alba daurda és fortment suportada pels industrials gres, pel govern i per l’església, ja que els violents repressors contra els militants, els treballadors, els pobres, a més de la meitat de la policia vota per aquest partit obertament neonazista), o que hagi participat o cobert l’organització de tot aixó que apareix com una trampa molt preparada a un militant força conegut, membre del sindicat metalmecànic i artista hip hop antifeixista en un barri popular, no molt lluny del que on, fa poc dies, 8 militants del partit comunista (KKE) han sigut assaltats pel nazis d’Alba Daurada.

No ens sorprèn el silenci de tots els mitjans de comunicació, que sobreviuen pel gran préstec i beneficis del govern, que han decidit definir l’assassinat com un “aldarull després d’un altercat de futbol” i el no comunicar-ho tampoc. Són els mateixos mitjans que promouen qualsevol despreciable activitat d’Alba Daurada com “oposició als problemes del sistema” i que en els últims temps la presenten com futur possible aliat del govern. Ells són la veu dels seus patrons, les mateixes famílies industrials, proprietàries d’un munt de petroleres, bancs i hotels, que suporten la dreta del govern i els corresponents matons dels carres, Alba Daurdada, que ho veuen com una oportunitat perfecta per eliminar els drets dels treballadors i transformar Grècia en un camp de treball al comandament de la merda nacionalista i religiosa.

És important que es noti com que ja sigui un moment difícil pels governants i els seus pinxos nazis, i també del moment que després de les nombroses agressions contra anarquistes, okupa i contra les lluites dels treballadors, el moviment sembla trobar una altra vegada la força , com en les actuals lluites educatives, dels treballadors sanitaris, etc...

Més informacions en Twitter: @antireport, #antireport, #KillahP

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat