Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Una Catalunya independent estaria fora de la UE.
16 set 2013
Si voleu podem continuar sent ciutadans de l'estat monàrquic postfranquista, pagant el deute de la banca i menjant-li la figa a la Merkel.
http://www.naciodigital.cat/noticia/59394/catalunya/independent/cataluny

Catalunya independent, Catalunya fora de la UE, avisa ara Brussel·les
La portaveu comunitària afirma: "Un Estat independent es convertiria en un país tercer respecte a la Unió i des del moment de la independència no s'hi aplicarien els Tractats"
E.P. | Actualitzat el 16/09/2013 a les 13:02hArxivat a: Política, Unió Europea, Comissió Europea, Joaquín Almunia, reconeixement exterior La portaveu de la CE, Pia Ahrenkilde. Foto: CE.

La Comissió Europea (CE) ha insistit aquest dilluns que Catalunya quedaria fora de la Unió Europea (UE) si s'independitzés, en tant que es convertiria en un "país tercer", que hauria de demanar el seu ingrés si vol formar part del club comunitari, com si es tractés de Turquia. "Un Estat independent es convertiria, pel fet de la seva independència, en un país tercer respecte a la Unió i des del moment de la independència no s'aplicarien els Tractats en el seu territori", ha explicat la portaveu de l'executiu comunitari, Pia Ahrenkilde, confirmant les declaracions d'avui mateix del comissari de Competència, Joaquín Almunia.

"El que el nostre vicepresident Almunia ha dit s'ajusta perfectament a la nostra línia, que és que si un territori d'un Estat membre deixa de formar part d'aquest Estat perquè es converteix en un nou territori independent, els Tractats ja no se li apliquen", ha prosseguit.

Si una Catalunya independent desitja ser membre de la UE hauria de demanar la seva adhesió, l'aprovació de la qual requereix el vot unànime de tots els Estats membres: "Qualsevol Estat europeu que respecti els principis que s'estableixen a l'article 2 del Tractat de la UE, pot demanar formar part de la nostra Unió", ha indicat la portaveu, que ha afegit que aquests són els principis del dret comunitari i no prejutgen cap situació hipotètica.

La portaveu ha eludit pronunciar-se sobre les declaracions dels primers ministres de Letònia i Lituània, país que ocupa la presidència de torn de la UE, en les que donen suport al dret a l'autodeterminació de Catalunya i es mostren disposats a reconèixer la seva independència.

"No és el meu paper comentar les declaracions d'altres polítics o institucions en resposta a preguntes de naturalesa semblant", ha al·legat Ahrenkilde. "No li correspon a la Comissió expressar una posició sobre l'organització interna constitucional en els estats membre", ha insistit.

L'executiu comunitari només farà la seva anàlisi jurídic complet sobre les conseqüències a la UE de la independència de Catalunya si el Govern espanyol s'ho demana. La portaveu ha eludit confirmar que existeix preocupació a la UE sobre les tensions separatistes a Catalunya, com ha dit Almunia, i no ha volgut pronunciar-se tampoc sobre les apel·lacions del comissari al diàleg entre el Govern espanyol i el català.
Mira també:
http://www.naciodigital.cat/noticia/59394/catalunya/independent/catalunya/fora/ue/avisa/ara/brussel

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Una Catalunya independent estaria fora de la UE.
16 set 2013
Vaia vai, que als anarkas se'ls hi acaben els cutrearguments per no estar a favor de la independència.

"Jo no vull una Catalunya dins la UE"... doncs resulta que ja ho està des de fa uns anyets, i ara tenim l'oportunitat de sortir-ne, mira tu per on.

En definitiva, un nou argument per dir qe independència és una oportunitat i una ruptura amb l'status quo establert.

No defensar-la és fer-li el joc al sistema, per molta disfressa acràtica que alguns es vulguin posar.
Re: Una Catalunya independent estaria fora de la UE.
16 set 2013
tarde de lluvia y humor, jijiji! "...fer-li el joc al sistema" vaya, ahora kienes abrazan el independentismo de salon van a darnos lecciones de como no hacerle el juego al sistema...

anda patxi! sacame un txikito!
Re: Una Catalunya independent estaria fora de la UE.
16 set 2013
Oye "indepe", que haces llamando a la gente "anarca"?

Que me indigno, tu! llámame anarquista, "indepe".
Re: Una Catalunya independent estaria fora de la UE.
16 set 2013
Molts "anarkas" (per o dir tothom qui sigui anarquista de debò) entenem que el respecte a la voluntat d'un poble és fonamental, i un gran número de nosaltres votarem per la independència de Catalunya el dia que ens deixin expressar-nos.
Re: Una Catalunya independent estaria fora de la UE.
16 set 2013
Va home, per un cop que penjo algo podríem debatre una mica sobre escenaris hipotètics, dic jo... per ser una mica originals i no acabar a insults com sempre XD
Re: Una Catalunya independent estaria fora de la UE.
16 set 2013
La veritat és que molts dels que defensen l'independència, també defensen l'UE. Serem "independents" peró invertint molts "calés" per entrar en l'UE. Catalunya ja va tenir la seva olimpiada i va ser com totes, la gent currant de voluntari i els de sempre, omplint les panxes i les butxaques.
Quina sera la següent reivindicació, sobredosi de "pentotal sódic"?
Re: Una Catalunya independent estaria fora de la UE.
16 set 2013
soc anarquista i estic a favor de la independència de catalunya crec que tot i ser un intent de cortina de fum per ciu, molta gent està estirant la corda per una ruptura que crec que si que podria ser interessant per després aconseguir nous canvis, no he votat les cup i no crec que ho fassi però respecto el dret a l'autodeterminació dels pobles. Salut
Re: Una Catalunya independent estaria fora de la UE.
16 set 2013
Me parece que al final, el que saldrá reforzado de todo este barullo será el borbón, anda que ya nos valdría a “tots plegats”, si después de montar este sarao, sale el juanca a poner paz a la pelea de gallos.
No ens estarà gens malament, per boques obertes.
Re: Una Catalunya independent estaria fora de la UE.
16 set 2013
a això molts sobiranistes de nova fornada (d'erc o pitjor) respondran: evidentment, però la Unió Europea ens donarà suport de seguida i ens deixarà entrar al club, pq som collonuts. visca el deute de l'estat ecspanyol!
Re: Una Catalunya independent estaria fora de la UE.
17 set 2013
Aunque la UE deje entrar a catalunya de nuevo, los catalanes deberan votar si quieren ingresar y eso puede que deje a más de un europeista con un palmo de narices.

Montserrat, lo de la cortina de humo de CiU es inexacto: la sociedad catalana ha propuesto el independentismo y CiU se ha sumado al carro. Para CiU es una huida hacia adelante, no una cortina de humo.
Re: Una Catalunya independent estaria fora de la UE.
18 set 2013
No guapo: sería lo mismo que decir que la sociedad propuso esa red social y Facebook se sumó al carro.

Als que esmenten "un poble" els dic: quin poble? Qui dicta que Catalunya és un poble (únic, lliure i indivisible)? O si incloem les colònies, els Països Catalans?
Sindicat