Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Abusos policials després de les mobilitzacions de l'Esquerra Independentista
16 set 2013
14 militants independentistes van ser identificats a Barcelona i a Girona i els Mossos van escorcollar furgonetes i sostreure material injustificadament
bt6wzekigaacnod.jpg_large-66814.jpg


Malgrat que l'atenció informativa de la Diada va recaure de ple en la Via Catalana, els abusos policials dels Mossos d'Esquadra envers les mobilitzacions no van faltar a la cita.

En concret, els Mossos van actuar a les manifestacions de Girona i Barcelona organtizades per l'Esquerra Independentista tot i que les mobilitzacions es van celebrar sense incidents.

A Girona, en acabar-se la marxa, pels volts de les dues del migdia, agents dels Mossos d’Esquadra van seguir i aturar, ja lluny del centre de la ciutat, quatre militants independentistes. Els policies van justificar l’actuació per identificar els autors de les diferents accions reivindicatives que es van realitzar durant la protesta. Es dóna la circumstància que un dels agents va cridar un dels independentistes pel seu nom.

10 persones identificades a Barcelona

A Barcelona, els mossos també van esperar al final de la manifestació per actuar, quan la policia va identificar un total de 10 persones. L'operatiu hauria estat per identificar els autors de les cremes de les banderes espanyola i francesa i de la foto del rei, una acció que es produeix cada any durant les mobilitzacions de l’independentisme combatiu.

A les onze de la nit, un grup de tres persones que conduïen un camió de l’organització van ser aturats per cinc furgons dels Mossos, i també escorcollats, identificats i filmats. Els agents es van endur material de la furgoneta que no va quedar registrat enlloc. L'organització antirepressiva avisa que aquest és el pas previ a la manipulació de proves i possibles falses imputacions.

Els policies van regirar diversos objectes que hi havia al camió, des d’estris per cuinar fins a pancartes i banderes, i van sostreure samarretes que van ficar en una bossa i se les van endur sense cap notificació. Els tres retinguts van exigir la còpia de l’acta d’incautació però els policies els la van negar.

Davant l'arribada de diversos protestants, entre els quals els diputats de la CUP David Fernàndez i Quim Arrufat, els Mossos van respondre amb un cordó policial que va tallar el carrer.

Els tres retinguts van anar a comissaria a formular la conseqüent denúncia però els Mossos es van negar a acceptar-la. Llavors dos advocats dels serveis jurídics d’Alerta Solidària van acabar formulant, a les dues de la matinada, cinc queixes registrades contra la lamentable actuació dels Mossos. En els propers dies, aquestes queixes seran elevades a la via judicial per vulneració de drets fonamentals.

Per altra banda, tres militants de l’Esquerra Independentista, un d’ells menor d’edat, van ser aturats quan conduïen una furgoneta de l’organització. Acorralats per agents que es van negar a identificar-se, duent els números professionals ocultats, no van poder observar en cap moment l’escorcoll efectuat. Els agents es van endur material i, saltant-se la seva pròpia normativa, no van realitzar cap acta d’incautació, cap document ni cap registre.

I encara en un altre cas, agents de paisà dels Mossos van seguir des del Fossar fins al metro i fins a la parada de Tarragona, quatre militants independentistes més. Els policies els van exigir que baixessin a l’andana i allà els van identificar i escorcollar. Passats uns deu minuts els van deixar anar.

"Continuat control polític i il·legal"

Alerta Solidària denuncia que aquesta situació es produeix any rere any amb "prepotència policial i continuat control polític, il·legal i il·legítim de la policia de la Generalitat de Catalunya".

Segons l'organització antirepressiva, és la quarta vegada que es produeixen aquest tipus d’identificacions a Barcelona i mai han acabat amb cap imputació formal. Suposen "un abús consumat, reiterat i descarat, d’una secció, la d’Informació dels Mossos d’Esquadra, que cerca la manera d’aturar amb la coacció el notable creixement de l’Esquerra Independentista a la ciutat comtal".
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2013/09/abusos-policials-despres-de-les-mobilitzacions-de-l-esquerra-independentista-23054

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more