Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Ara,més que mai,AMNISTIA ! imatges Mani Rescat
14 set 2013
La manifestació tradicional per la llibertat de les preses polítiques catalanes durant la diada organitzada per Rescat, el col·lectiu de suport a les preses polítiques va ser tot un èxit. Prop d'un miler de persones es van recòrrer els carrers més cèntrics de Barcelona per reclamar l'Amnistia de la Marina i la Lola, empresonades per l'Estat Espanyol i Francés, ara empresonades a l'estat Francés. Al final de l'Acte un company de Rescat, va llegir el manifest en solidaritat amb els encausats per l'Audiència Nacional d'enaltiment al Terrorisme on seran jutjats a Madrid properament, per mostrar fotos de les preses polítiques a l'Acte polític de l'EI durant la diada de l'11 s de l'any passat.
diada2013_01.jpg
diada2013_05.jpg
diada2013_07.jpg


Comunicat de Rescat


Un altre 11 de setembre, i un altre clam unitari en defensa de la terra. Una diada plena de reivindicacions nacionals i socials, i sota el clam unitari de que ara, més que mai, ens cal la transformació social i nacional per la qual l'Esquerra Independentista lluita des de fa dècades. Una transformació real, plena de contingut, i no la còpia buida a través de la qual ens volen fer creure que serem lliures.

Però no podem oblidar a totes aquelles que aquest dia no poden estar amb nosaltres. Moltes companyes de militància que ens han deixat al llarg d'aquests anys, i d'altres que van ser segrestades pels botxins dels cossos de seguretat. D'aquestes últimes, parlem de la Marina i la Lola, que estan segrestades en les presons de l'estat francès des de fa anys, apartades de les seves famílies i amistats, i de tota aquella gent que les estimem com si formessin part de les nostres vides, del nostre dia a dia.

I es que no hem d'oblidar que elles també van ser com nosaltres, també van creure en uns ideals i van lluitar per defensar allò que estimaven: la seva terra, la seva cultura i la llibertat dels pobles oprimits. Una lluita que van trencar aplicant les seves lleis, titllant-les de terroristes, torturant-les, empresonant-les i dispersant-les...Una lluita que van trencar utilitzant unes lleis discriminatòries que empresonen a aquelles que lluitem i deixen en llibertat a tots aquells que cada dia ens furten més i més i ens condemnen a la misèria, acabant amb la nostra terra, la nostra cultura, el nostre país.

Han volgut empresonar la lluita per la defensa de la terra i la solidaritat entre els pobles oprimits. Han volgut trencar les nostres relacions amb la dispersió. Han volgut fer-nos callar per mostrar el nostre suport... Però ara més que mai, hem de mostrar tot el nostre suport a la Marina i la Lola, i des del carrer hem de donar una resposta i mostrar la nostra ràbia i solidaritat envers a totes les condicions humiliants a les que cada dia estan sotmeses, i la dura situació que estan travessant.

Ara més que mai hem de sumar esforços, hem de sortir al carrer i hem de fer sentir la nostra veu, d'una manera clara i contundent, deixant clar quins són els nostres objectius i pel que lluitem.

Durant molt de temps ens han volgut callades i submises a les seves regles, però ara és el moment de que ells escolten les nostres. No podem deixar que les nostres vides estiguin regides pels seus reglaments i imposicions, i hem de plantar cara. No ens enganyaran amb el discurs de la falsa democràcia i llibertat nacional. No deixarem que ens callen amb falses promeses de reagrupament, de millora de les condicions en les presons...Perquè tenim clar pel que lluitem i el que volem: l'amnistia.

I ho farem des del primer dia, fins al final. Perquè no es tracta sols de la Marina i la Lola, es tracta de totes nosaltres. Perquè elles són el reflex d'allò que patim totes, la repressió per lluitar i defensar allò que creiem. Un cop més farem arribar la nostra solidaritat, i ho farem de moltes maneres. Estarem juntes i farem front a tot el que ens arribi. I seguirem lluitant fins que tornen a casa, sent conscients de que l'amnistia és l'única solució possible.

FINS L'ÚLTIM RESCAT . . . LA LLUITA CONTÍNUA

MARINA I LOLA, US VOLEM A CASA !


www.amnistiarescat.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ara,més que mai,AMNISTIA ! imatges Mani Rescat
18 set 2013
He mirat el web i no trobo cap informació sobre el cas de la Marina ni el de la Lola.
Quan les van tancar i què havia passat?
Sindicato Sindicat