Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
L'associació de militars espanyols (AME) suggereix dividir Catalunya en dos estats, un per als espanyols
13 set 2013
Crida a enviar l'exèrcit i a actuar contra 'el delicte d'alta traïció' dels diputats catalans que van anar a la Via Catalana
368.jpg
L'Associació de Militars Espanyols (AME), la més gran de l'exèrcit, ha emès un comunicat de resposta a la gran mobilització de l'Onze de Setembre en la Via Catalana. Després de recordar que l'exèrcit té 'l'obligació de mantenir la unitat indissoluble de la nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols', es pregunta si al final caldrà 'defensar per un mínim de dignitat i coherència als catalans que se senten espanyols mitjançant la partició de la regió de Catalunya en dos estats'.

El comunicat dels militars espanyols comença amb el recordatori del comunicat que van fer ara fa un any sobre 'la inacceptable i delictiva actitud del president de la Generalitat de Catalunya i la seva declaració que exigia el pacte fiscal amb el govern d'Espanya o amenaçava amb la secessió'. I explicita que en aquella ocasió exigia complir les obligacions dels 'regidors de la nostra nació per frenar la deriva separatista aplicant totes les possibilitats que ofereix la constitució espanyola'.

Ara diu que 'ha passat un any i no s'aprecien accions del parlament nacional que hagin fet renunciar a aquestes pretensions als que volen fracturar la unitat d'Espanya sinó tot el contrari'. Crida també a actuar contra el 'flagrant delicte d'alta traïció' dels diputats catalans que van anar a la Via Catalana.

Consideren que la reacció dels poders públics espanyols a aquests 'actes delictius' és pusil·lànime, esperpèntica, indigna i de rebuig absolut. Recorda per aquest cas el cas d'insubordinació del governador d'Alabama (EUA) el 1963 contra la integració a les escoles i la reacció del president Kennedy enviant la guàrdia nacional a posar ordre i prendre el control de l'estat. L'AME diu que exemples com aquest són els que han de ser imitats i aplicats 'sense la més mínima dilació i sense cap dubte en les circumstàncies actuals'.
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/noticia/4143685/20130913/lassociacio-militars-espanyols-suggereix-dividir-catalunya-dos-estats-espanyols

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'associació de militars espanyols (AME) suggereix dividir Catalunya en dos estats, un per als espanyols
13 set 2013
esteu flipant els k penseu que ens invairan, quina por teniu als espanyols ferotges?

Tambe cal recordar un CIU que va ajudar dete a que el PP amb Aznar, governes a Espanya. Igualment, els de ERC ja es varen baixar els pantalons avans de les eleccions, amb CIU, en contes de creures que podia fer de oposició... contra les retallades i llibertats... llastima de algune persones maques de les bases de ERC que han deixat de ser critics. Em jugo algo a que alguns de CIU aniran a parar a ERC...
Re: L'associació de militars espanyols (AME) suggereix dividir Catalunya en dos estats, un per als espanyols
14 set 2013
A Espanya les forces policials i militars tenen pràcticament prohibida la sindicació i el dret de vaga. Suposo que aquesta associació militar, com d'altres que hi han, està formada pels seus familiars que son els seus portaveus. L'article constitucional que esgrimeixen es complerta amb el principi d'obediència deguda als seus superiors, propi de l'estament militar; en aquest cas al capità general de tots els exèrcits espanyols que es...el rei d'España, i com que estem dins d'una monarquia constitucional Juan Carlos I ha de fer el que li diugui que faci el govern de l'Estat i ratificat pel seu parlament. A España els líders i dirigents dels dos partits que han manat-PSOE i PP-, amb l'atiament cada cop més "in crescendo" de la "caverna mediàtica" han estirat tant la corda, que el treball de Narcís Serra i la seva mà dreta Lluís Reverter al Ministerio de Defensa en la feina de desactivar la tradició i costum colpista de les forces armades espanyoles. Però el seus successors en el càrrec no han sabut reformar l'educació militar dels oficials espanyols i potser ni ho han intentat; així el concepte que tenen de que son "los salvadores de la pátria" ha continuat en el temps. Creuen que tenen la missió de mantenir la possessió del territori de 500.000 Kms. quadrats d'Espanya i no la defensa dels seus habitants, pensin el que pensin. En aquest cas decidir anar-se'n d'una gent que només ens vol de "paganos" i ens tracte als catalans de soca-rel i els de adopció ("els altres catalans" que va descriure en un llibre un d'ells: Paco Candel) com a súdits amb l'insult de "tacaños".
Re: L'associació de militars espanyols (AME) suggereix dividir Catalunya en dos estats, un per als espanyols
14 set 2013
Gràcies per la informació teòrica nano, però aquest és el país dels "pronunciamientos" i així ho demostren els últims tres sigles d'història.

Jo no confiaria tant en els mecanismes democràtics, el rei (que ara mateix té la seva legitimitat pels terres) i demés contes de fades...
Re: L'associació de militars espanyols (AME) suggereix dividir Catalunya en dos estats, un per als espanyols
14 set 2013
El comunicat de referència sembla inventat. O com a molt que Òmnium Cultural li redacta cada any un comunicat a l'AME per a què el publiqui i atiar més la gent.
Re: L'associació de militars espanyols (AME) suggereix dividir Catalunya en dos estats, un per als espanyols
16 set 2013
Això és falç o simplement es tracta d'una associació que a saber... Probablement son els editors d'una merda de revista "militaroide". A veure si els de Vilaweb comprovant les fonts.

Poca feina!
Sindicat