Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
12 set 2013
La manifestació convocada a Barcelona per l'Esquerra Independentista sota el lema "Als Països Catalans decidim independència, socialisme i feminisme per canviar-ho tot" ha desbordat totes les expectatives. 30.000 persones [...] la més multitudinària dels darrers 25 anys
maniEIEnricCatala_0.jpg


La manifestació convocada a Barcelona per l'Esquerra Independentista sota el lema "Als Països Catalans decidim independència, socialisme i feminisme per canviar-ho tot" ha desbordat totes les expectatives. 30.000 persones segons l'organització (9.200 segons l'Ajuntament) han desfilat pels carrers de la capital catalana en la històrica mobilització anticapitalista que es cel·lebra des del 1977, la més multitudinària dels darrers 25 anys.
L'EI ha fet una demostració de força amb l'única gran manifestació de la Diada a la ciutat comtal. Convocada a quarts de set de la tarda a plaça Urquinaona, els organitzadors han retrassat la sortida davant l'afluència massiva de gent, que omplia Ronda Sant Pere fins més enllà del creuament amb Via Laietana. Els manifestants del sector independentista més d'esquerres i anticapitalista es barrejaven amb molts participants de la Via Catalana, que van decidir sumar-s'hi després de l'acte de l'ANC.

Darrere d'una estelada gegant i de la pancarta principal amb membres de les organitzacions de l'EI, milers de persones han marxat sota els crits de "Ni França ni Espanya, Països Catalans"; però també de "a, anti, anticapitalistes" i "lluitar, crear, poder popular". En arribar al passeig del Born, ple de gom a gom, David Fernàndez, diputat de la CUP-AE al Parlament, ha arrencat una forta ovació del públic amb el primer discurs de l'acte polític. Fernàndez ha fet especial èmfasi en la necessitat de la desobediència civil i de la lluita popular en el camí cap a la independència i ha recordat Guillem Agulló i Gustau Muñoz, joves assassinats a causa de la seva militància política.


Tot seguit, ha estat el torn d'Anna Gabriel, membre del consell polític de la CUP, que ha desmuntat les "mentides" de CiU i ERC i ha deixat clar que, per aconseguir la llibertat com a poble, cal fer-ho des de la ruptura amb el sistema capitalista i patriarcal. Ha fet una crida també a l'autoorganització popular des de la base. Finalment, el sindicalista andalús del SAT, Néstor Salvador, ha donat suport al procés d'autodeterminació als Països Catalans i ha recolzat la lluita de la classe obrera i contra el capitalisme.
La Internacional i els Segadors han estat el moment més solemne de l'acte. Finalment, amb la Muixeranga de fons, s'han cremat les banderes francesa, espanyola i de la Unió Europea, així com un retrat del rei Joan Carles, davant d'una desmesurada atenció dels mitjans.


Tota una intensa jornada d'actes
A més de la històrica manifestació, l'EI ha mantingut el tradicional programa d'actes de la Diada a la capital. A dos quarts d'onze del matí, Arran ha homenatjat al carrer Ferran al jove comunista Gustau Muñoz, assassinat per un tret de la policia al 1978. L'acte ha comptat amb els emotius parlaments d'un militant de l'organització juvenil de l'EI detingut el passat 1 de maig, d'una antiga companya de militància del Gustau i de David Fernàndez. La intervenció d'un membre de Rescat recordant Marina i Lola, preses polítiques catalanes, tancava l'homenatge sota la pluja.


Tot seguit, s'ha iniciat la manifestació juvenil d'Arran pel centre de Barcelona amb unes 300 persones. Al seu pas per l'hotel Adagio al carrer Ferran, unes militants han despenjat la bandera espanyola que hi onejava, davant dels aplaudiments dels manifestants i la sorpresa dels turistes. Més tard, davant la Capitania General al carrer Ample, s'han llançat ous de pintura a la façana de l'edifici. És en aquell moment quan els Mossos de la Brigada Mòbil han fet un cordó intimidatori per impedir que la marxa avancés. Finalment, en un moment de gran tensió, la manifestació girava pel carrer Avinyó i aconseguia arribar al Fossar de les Moreres sense més complicacions.


Altres actes destacats de l'Onze de l'Esquerra Independentista han estat la manifestació per l'amnistia de les preses polítiques Lola i Marina, organitzada per Rescat amb una assistència d'unes 800 persones, i l'acte polític d'Arran. Aquest ha commemorat l'any de vida de l'organització, que vol continuar la lluita contra la precarietat del jovent i per la construcció d'uns Països Catalans socialistes i feministes. Diversos representants de moviments juvenils revolucionaris dels diferents pobles de l'Estat espanyol han volgut unir-se a la Diada i fer una crida a la solidaritat internacionalista.

Cal recordar, a més, que a la mateixa hora es feia una manifestació de l'EI a Reus on han participat fins a 6.000 persones, segons dades de l'organització.
1378929233_0.jpg
Mira també:
http://directa.cat/noticia/l%E2%80%99esquerra-independentista-mostra-seva-forca-amb-una-manifestacio-multitudinaria-barcelona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
12 set 2013
Ahir va ser una jornada històrica i totalment BRUTAL

ARA més que mai cal traduir aquesta enorme marea humana que va anar a les manis de l'EI, completament ilusionada prquè es veu que el canvi polític està a les portes (i sensació de que el canvi social i la plena territorialitat és avui menys impossible que fa 2 dies), a organitzar-se i a militar, on cadascú vulgui, al moviment juvenil, a l'estudiantil, a la CUP, al sindicat, casals, atenenus,... on sigui, però cal més que mai traduir aquesta força humana en organització.


Brutal ahir, sense més paraules. La il·lusió que es respirava és IMPARABLE. I els principals perjudicats són l'estat (és evident el perquè) i CiU: encara que vulguin fer marxa enrere per 4 quartos de més, JA NO PODEN, estan atrapats.


Sense més, endavant gent que GUANYAREM!!!!!!!!!!!!!!
Re: L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
12 set 2013
VÍDEO de la capçalera de la mani (i es podia haver estat filmant 15 minuts que s'hagués vist la riuada de la gent).

Crits a favor de la independència, de les preses polítiques, etc.:


http://vimeo.com/74317226
Re: L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
12 set 2013
para ser 30000 de la EI hay mucha bandera Blava no?
L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
12 set 2013
¿Y dónde estabais el primero de mayo?
Si en vuestro bloque no había más de dos mil personas y tirando por lo alto.
¿Os movilizáis por el día nazional y os quedáis en casa el primero de mayo?
Muy significativo... cada unx escoge las fechas según los afectos y vuestra elección es clara. Lo que no acabo de entender es la E delante de la I.
Re: L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
12 set 2013
Hay mucha gente, mucha base social (no militante), que lleva una bandera u otra por pura estética, y la histórica (estrella blanca) hay que reconocer que es mucho mas vistosa.

Mis padres tienen la histórica colgada en el balcón, y son de "o CUP o abstención".

Si te fijas, la mayoría de banderas esteladas en Catalunya son azules, y en cambio, la mayoría de camisetas con estelada son rojas. Cosas de planchas y tintas.

En todo caso, no me extraña que la Izquierda Independentista movilize sola 40.000 personas en total en todo el Principat. Recordar que la CUP sacó 126.000 votos y que todo indica que ese no es, ni mucho menos, su techo electoral...

PS: Fijate que hay algunos de estelada blava chillando a favor de los presos políticos, eso no lo pide nadie mas que la EI
Re: L’Esquerra Independentista mostra a Barcelona que son el tentacle xupujuai del pujolisme [300!]
12 set 2013
encara no sabem quina bandera tindra el nou estat,,,
la dels PUjols, els Mas i el Prenafeta?
la del regne d'Arago? (ja té propietaris)
la del psan amb l'estel de la cervesa Damm?
la dels blaueros valencianets pero amb un triangle enlloc d'un rectangle?
Bastant penos, tot plegat!
Re: L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
12 set 2013
Por la liberación social se sale el primero de mayo, en las huelgas, ante cualquier recorte de la sanidad pública o la enseñanza, para parar desahucios o apoyar las asambleas de paradxs... para la liberación nacional salen 30000 personas un día al año.

Tú mismo
Re: L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
12 set 2013
Sin país, sin país, sin país, sin país

Veo casas, veo piedras,
veo árboles, veo policía,
en fin, veo el paisaje,
pero por mucho que miro
no veo crecer países
por ninguna parte.
un país es un invento,
un país es una estafa,
un país es algo, para
lo que nadie me ha pedido mi opinión.
un país no es nada.
nada lo justifica,
ni sus putos muertos,
ni sus putas batallas.
Yo no debo nada
a dios ni al gobierno
por haber nacido por él
coño de mi madre.

http://www.youtube.com/watch?v=TXhAJn68z8M
Re: L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
12 set 2013
neng, por la liberación nacional salen 1'5 millones de golpe, en la mayor movilización que se ha echo en en estado.

30.000 es la cifra solo en el bloque de la Esquerra Independentista, los que, por cierto, también salen en la huelgas generales y en las decenas de manifestaciones que se realizan descentralizadamente el 1 de mayo en Països Catalans.
Re: L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
12 set 2013
hem de dir a tothom; ens hem de posar entre cella i cella, que l'activisme no està superat fins que tinguem un Casal Popular a cada poble i barri dels Països Catalans, una assemblea d'Arran a cada poble i barri, un nucli de la COS a cada lloc de treball, una assemblea del SEPC a cada facultat i institut (no a cada universitat) una majoria absoluta de la CUP a cada ajuntament... i perquè no, desplegar més Endavant i l'MDT...

L'activisme no està superat ni ho estarà fins que tinguem la Independència, el Socialisme a tots els Països Catalans. Cal callar als passivistes.
Re: L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
12 set 2013
No me interesa si los votantes de CiU (que más o menos andan por el millón y pico) salen a la calle, ni el día en el que lo hagan. Lo relevante es que la autoproclamada EI sale en masa el día de la madre patria y escasean durante el primero de mayo (nada descentralizado, por cierto). O por lo menos eso es lo que pudimos comprobar los que asistimos a la mani de la tarde, sí, esa de las ostias. Otra cosa muy distinta es lo que dijera el vilaweb, que ya se sabe que el que escribe la noticia primero la escribe dos veces.

Y defiendo la relevancia porque viene a explicar el perfil del militante de la EI, o por lo menos, de los que os están viniendo ahora.

¿Hay 30000 sindicalizados en la EI?, vale, pongamos 10000. ¿Los hay? Ya ni me molesto en preguntar en qué sindicato.

¿Dónde os escondéis cuando hay un desahucio? Con que se pudiera contar con un 5% de vosotros ya se hubiera conseguido pararlos todos.
Y no vengáis con el rollo de la descentralización porque si os podéis reunir para "dar un paseo" por el centro de barna bien que os podéis juntar para evitar que el pueblo (ese que tenéis siempre en la boca) se quede en la calle.

Con 30000 personas también se pueden construir unas cuantas asambleas de paradxs, ¿no?. ¿O es que no estáis en el paro?

Con 30000 personas se pueden organizar cooperativas, bancos de alimentos...

Joder la de cosas que podéis hacer los 364 días restantes del año... si entendieseis lo que significa la E que ponéis delante de la I.

Pero claro, estáis muy liados con la campaña: Independència per cambiar-ho tot! Caxis! La de curro que lleva enganchar carteles y dar charlas: la mesa, el micro, que si menganito necesita un proyector,.... ahora entiendo lo de los 30000.

Y todavía hay alguien que echa en falta al resto de votantes...
Re: L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
12 set 2013
DADES DE CATALUNYA INFORMACIÓ D'AHIR A LA TARDA:

la manifestació de l'esquerra independentista ha congregat 50.000 persones
Re: L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
12 set 2013
Molt content per la gran manifestació d'ahir. Els plantejaments de l'Esquerra Independentista no paren d'agafar volada, i si no només cal veure la gentada que també hi havia envoltant "La Caixa", que no són més que companys de lluita i de barricada. Avui per avui no som un moviment majoritari, no som hegemònics, però és innegable que hem passat de ser una força marginal i marginada pel sistema a ser un dels actors més dinàmics de les lluites socials i nacional al nostre país.

Amb alguns encerts, amb alguns errors, però l'Esquerra Independentista ho demostra tot quan a l'acte polític de la diada de l'11 de setembre convida, a part del diputat de la CUP David Fernandez i la militant de Sallent Anna Gabriel, a un sindicalista andalús(del SAT) a parlar.

Endavant companys/es! amunt la Unitat Popular als Països Catalans!
Re: L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
12 set 2013
Molt content per la gran manifestació d'ahir. Els plantejaments de l'Esquerra Independentista no paren d'agafar volada, i si no només cal veure la gentada que també hi havia envoltant "La Caixa", que no són més que companys de lluita i de barricada. Avui per avui no som un moviment majoritari, no som hegemònics, però és innegable que hem passat de ser una força marginal i marginada pel sistema a ser un dels actors més dinàmics de les lluites socials i nacional al nostre país.

Amb alguns encerts, amb alguns errors, però l'Esquerra Independentista ho demostra tot quan a l'acte polític de la diada de l'11 de setembre convida, a part del diputat de la CUP David Fernandez i la militant de Sallent Anna Gabriel, a un sindicalista andalús(del SAT) a parlar.

Endavant companys/es! amunt la Unitat Popular als Països Catalans!
Re: L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
12 set 2013
vaya, lo mas sensato y acertado ke ha dicho el neng en meses, "¿Dónde os escondéis cuando hay un desahucio?"

pues en el salon, tomando el te de las 5, como buenos independentistas de salon
Re: L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
13 set 2013
Hi havia bloc antiautoritari? Que tal ha anat? No he sentit res dels anarquistes que van anar a manifestar-se l'onze. No hi havia bloc propi?
Re: L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
13 set 2013
Cuando mandaba el carnet rojinegro en barcelona, el gobierno temblaba de verdad, incluso tuvo que hacer montjes policiales y demás. Ahora, estas movilizaciones salen en la vanguardia, recortan, suben el IVA, despiden trabajadores a miles, echan de sus casas a la gente... y la gente se piensa que va a conseguir algo por salir 1 día a la calle?

Esta generación está perdida, no lucha por nada ni va a conseguir nada. Debemos construir estructura decente para que las siguientes generaciones puedan agarrar el relevo.

salut
Re: L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
14 set 2013
"Els manifestants del sector independentista més d'esquerres i anticapitalista es barrejaven amb molts participants de la Via Catalana, que van decidir sumar-s'hi després de l'acte de l'ANC."

O sigui que els nacionalistes interclassistes van aprofitar la ÚNICA convocatòria de mani a Barcelona per fer bultu, no sé que carai té això d'il·lusionant a nivell social...personalment concordo amb la major part d'opinions de "neng" la cosa està fatal. En tot cas, es podria ressaltar que alguns trams de la Via eren per qüestions socials, lo de La Caixa i la capçalera de l'EI però d'aqui a dir que el canvi social és més a prop...
Re: L’Esquerra Independentista mostra la seva força amb una manifestació multitudinària a Barcelona [30.000!]
18 set 2013
A jutjat per les pancartes de la capçalera, la convocatòria apostava per la democràcia representativa (CUP) en un futur estat colonial (amb PV i Balears).

Algú ha esmentat les planxes de fer banderes i samarretes; està clar que el color de les banderes el tria la patronal del ram, ja que n'han de fer moltíssimes d'iguals i no són gens artesanals.
Evidentment, un nou estat tindrà la bandera dels poderosos que el governin, i la patronal hi tindrà molt a dir en això.
Sindicato Sindicat