Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia : especulació i okupació
Comunicat des de la masía: Una setmana de okupació
06 set 2013
[CAT] [CAS] [PT] [FRA] [ITA]

Una setmana de okupació

Us escrivim des de la masia okupada Mas Castelló, a prop de Orriols.

Seguint amb l'energia i la il·lusió que va sortir de l'acampada contra la MAT que es va fer a Fellines, hem okupat un espai per donar continuïtat a la lluita contra la MAT, generant un punt de trobada per compartir experiències de lluites i una vida en col·lectiu que escapa dels esquemes imposats per la societat de consum.

El llistat de les lluites en defensa del territori és molt extens: empresaris i multinacionals amb irresponsabilitats il·limitades volen construir tot tipus de infraestructures nocives, saquejant els pocs recursos naturals que queden i destruint irreparablement tot el que es troben al seu pas, en nom del benefici i de la seva malsana idea de progrés.

Durant aquestes setmanes, des de l'acampada fins a la okupacío, s'ha parlat de les lluites en contra del TAV a Val de Susa (Itàlia) i a Euskal Herria, de la mineria a cel obert de la Laciana de León, del macro-aeroport de Notre-Dame de Landes prop de Nantes a França (ZAD), del THT (la MAT a França) i del sistema tecno-nuclear a Normandia, de la mina d'or a Rosia Montana (Rumania), una batalla que la població acaba de guanyar després de dècades de lluita, les mobilitzacions contra les empreses petrolíferes que saquegen i destrueixen la Amazona, de la línia de la Alta Tensió a la Vall d'Albaida (València), de l'intent de devastació de la muntanya prop de Tsalonika, la mobilització a Granada contra la construcció de una circumval·lació/autopista.

Mas Castelló, que portava uns quants anys vuit i estava en un estat de complet abandonament, és un espai col·lectiu on totes poden aportar el que vulguin, idees, energia, ganes, dubtes. Aquesta ocupació no és un fi en si mateix, sinó un mitja per donar nous impulsos i reprendre la lluita contra la MAT, per connectar i participar de les altres lluites per la defensa del territori contra els macro projectes destructius i el món/societat que els sosté i necessita.

Volem que la casa s'ompli de vida i energies, que es construeixin tallers i es difonguin pràctiques per aprendre les unes de les altres, compartint coneixements i experiències, que es reconstrueixin els espais a mesura de les necessitats que trobarem juntes, per alliberar les nostres vides de la apatia regnant imposada amb codis i obligacions que mai hem volgut.

Seguim animades per continuar aquest projecte i convidem a totes a passar per la masia i a participar.

Perquè la casa és per qui la viu, la respecta i la comparteix, per enfortir les nostres relacions de manera horitzontal, sense jerarquies ni líders o representants i unir llassos més estrets reactivant les lluites per el territori amb més força i coratge.

“La casa è di chi l'abita
è un vile chi lo ignora
il tempo è dei filosofi
la terra è di chi la lavora.”

Les okupants lliures i salvatges del Mas Castelló.


[CAS]
Una semana de okupación

Os escribimos desde la masía okupada Mas Castelló, cerca de Orriols.

Siguiendo con la energía y la ilusión que salió desde la acampada contra la MAT que se hizo en Fellines, hemos okupado un espacio para dar continuidad a la lucha contra la MAT, generando un punto de encuentro para compartir experiencias de luchas y una vida en colectivo que escapa de los esquemas impuestos por la sociedad del consumo.

El listado de las luchas en defensa del territorio es muy extenso: empresarios y multinacionales con irresponsabilidad ilimitada quieren construir todo tipo de infraestructuras nocivas, saqueando los pocos recursos naturales que quedan y destruyendo irreparablemente todo lo que encuentran a su paso, en nombre del beneficio y de su malsana idea de progreso.

En estas semanas, desde la acampada hasta la okupación, se ha hablado de las luchas en contra de la TAV en Val de Susa (Italia) y en Euskal Herria, de la minería a cielo abierto de Laciana en León, del macro-aeropuerto de Notre-Dame de Landes cerca de Nantes en Francia (ZAD), del THT (la MAT en Francia) y del sistema tecno-nuclear en Normandía, de la mina de oro en Rosia Montana (Romanía), una batalla que la población acaba de vencer después de décadas de lucha, las movilizaciones contra las empresas petrolíferas que saquean y destruyen la Amazona, de la linea de la Alta tensión en Valle d'Albaida (Valencia), del intento de devastación de la montaña cerca de Tsalonika, la movilización en Granada contra la construcción de una circunvalación/autopista.

Mas Castelló, que llevaba varios años vacía y estaba en un estado de completo abandono, es un espacio colectivo donde todxs pueden aportar lo que quieran, ideas, energía, ganas, dudas. Esta okupación no es un fin en si mismo, si no un medio para dar nuevos impulsos y retomar la lucha contra la MAT, para conectar y participar con las otras luchas por la defensa del territorio contra los macro proyectos destructores y el mundo/sociedad que los sustenta y necesita.

Queremos que la casa se llene de vida y de energías, que se construyan talleres y se difundan prácticas para aprender lxs unxs de lxs otrxs, compartiendo conocimientos y experiencias, que se reconstruyan los espacios a medida de las necesidades que encontraremos juntxs, para liberar nuestras vidas de la apatía reinante impuesta con códigos y obligaciones que nunca hemos querido.

Seguimos animadxs para continuar este proyecto e invitamos a todxs a pasar por la masía y a participar.

Porque la casa es de quien la vive, respeta y comparte, para fortalecer nuestras relaciones de forma horizontal, sin jerarquías ni líderes o representantes y unir lazos más estrechos reactivando las luchas por el territorio con más fuerza y coraje.

“La casa è di chi l'abita
è un vile chi lo ignora
il tempo è dei filosofi
la terra è di chi la lavora.”

Lxs okupantes libres y salvajes de Mas Castelló

[PT]

Uma semana de okupacao

Vos escreve-mos desde a casa okupada Mas Castelló, perto de Orriols.

Continuando com a energía e a ilusao que saiu desde a acampada contra a MAT que se fez em Fellines, okupa-mos um espaco para dar continuidade a luta contra a MAT, gerando um ponto de encontro para compartir experiencias de lutas e viver em colectivo que escapa aos esquemas impostos por uma sociedade de consumo.

O listado das lutas em defensa do territorio e muito extenso: empresarios e multinacionais com irresponsabilidade ilimitada querem construir todo tipo de infrastruturas nocivas, saqueando os poucos recursos naturais que restam e destruindo irreparavel-mente todo o que encontra a seu passo, em nome do beneficio e da sua diabolica idea de progreso.

Nestas semanas, desde a acampada ate a okupacao, se falou das lutas em contra a TAV em Val de Susa (Italia) e em Euskal Herria, da mineira a ceu aberto de Laciana em León, do macro-aeroporto de Notre-Dame de Landes perto de Nantes em Franca (ZAD), do THT (a MAT em Franca) e do sistema tecno-nuclear em Normandia, da mina de ouro em Rosia Montana (Romania), uma batalha que o povo da Romania acaba de vencer depois de décadas de luta, as mobilizacoes contra as empresas petrolíferas que saqueam e destroem a Amazonia, a linha de Alta tensao em Valle d'Albaida (Valencia), o intento de devastacao da montanha perto de Tsalonika, a mobilizacao em Granada contra a construccao de uma circunvacao/auto-estrada.

Mas Castelló, que leva varios anos vazia e estava num estado de completo abandono, e um espaco colectivo onde todos podem trazer o que quiserem, ideas, energía, vontades e questoes. Esta okupacao nao e um fim, mas sim um meio para dar novos impulsos e retomar a luta contra a MAT, para contactar e participar com as outras lutas por a defensa do territorio contra os macro projectos destructores e o mundo/sociedade que os sustentam e precisam deles.

Queremos que a casa se encha de vida e de energías, que se construam workshops e se difundam práticas para aprender uns com os otros, compartindo conhecimentos e experiencias, que se reconstruam os espacos a medida das necesidades que encontre-mos juntos, para libertar as nossas vidas da ampatía reinante imposta com codigos e obrigacoes que nunca quisemos.

Continua-mos animados para continuar este projecto e convidamos a todos a pasar por a casa e a participar.

Porque a casa e de quem a vive, respeita e comparte, para fortalecer as nossas relacoes de forma horizontal, sem hierarquias nem liders ou representantes e enlacar lacos mais estreitos reactivando as lutas por o territorio com muita mais forca e corajem.

“La casa è di chi l'abita
è un vile chi lo ignora
il tempo è dei filosofi
la terra è di chi la lavora.”

Os okupas livres e selvagens de Mas Castelló

----------------------------------------------------------------------------------------------

[FRA]

Une semaine d'occupation

Nous écrivons depuis la ferme (masía) occupée Mas Castelló, près d'Orriols.

Continuant sur notre lancée avec l'énergie et la volonté qui s'est créée pendant le campement contre la MAT qui s'était monté à Fellines, nos avons occupé un espace pour donner une continuité à cette lutte, créant par là même un point de rencontre dans lequel il est possible de partager expériences de luttes et vie collective qui sorte des schémas imposés par la sociéte de consommation.

La liste des luttes pour la défense du territoire est très étendue : d'une irresponsabilité infinie, entreprises et multinationales veulent construire toujours plus d'infrastructures nocives, saccageant le peu de ressources naturelles encore existantes et détruisant de façon irréparable tout ce qu'ils trouvent sur leur chemin, au nom du bénéfice et de leur malsaine idée de progrès.

Ces deux dernières semaines, plusieurs discussions ont eu lieu entre le campement et l'occupation à propos des luttes contre le TAV en Val de Susa (Italie) et en Pays Basque, contre les mines à ciel ouvert de Laciana en León, le macro-aéroport de Notre-Dame-Des-Landes près de Nantes en France (ZAD), contre la THT et le système techno-nucléaire en Normandie, contre la mine d'or de Rosia Montana (Roumanie), une bataille que la population vient de remporter après des décennies de lutte, les mobilisations contre les entreprises pétrolières qui pillent et détruisent l'Amazonie, contre la ligne à Haute Tension dans la vallée d'Albaida (Valencia), contre la tentative de dévastation de la montagne près de Thessalonique ou encore à propos de la mobilisation contre la construction d'un périphérique-autoroute à Grenade.

Mas Castelló, qui était vide depuis plusieurs années et laissé dans un état d'abandon total, est maintenant devenu un espace collectif dans lequel tous et toutes peuvent apporter ce que bon leur semble, idées, énergie, envies, doutes. Cette occupation n'est pas une fin en soi, elle se veut avant tout moyen de donner de nouvelles impulsions pour reprendre la lutte contre la MAT, pour se connecter et participer ensemble avec d'autres luttes à la défense du territoire, contre les grands projets destructeurs et le monde et la société qui les développe et en a besoin.

Nous voulons que cette maison puisse se remplir de vie et d'énergies, que des ateliers se mettent en place et que se diffusent des pratiques qui nous permettent d'apprendre les un-e-s des autres, en partageant nos connaissances et nos expériences, que nos espaces se reconstruisent à partir des besoins que nous définirons ensemble, pour libérer nos vies de l'apathie régnante imposée à grands coups de codes et d'obligations dont nous n'avons jamais voulu.

Nous avons toujours cette envie d'aller de l'avant avec ce projet et vous invitons tou-te-s à passer à la ferme pour y contribuer.

Parce qu'une maison est à qui l'habite, la respecte et la partage, que nous voulons renforcer nos relations de manière horizontale, sans hiérarchies, ni leaders, ni représentants, et voulons tisser des liens toujours plus étroits en réactivant les luttes pour le territoire avec d'autant plus de force et de courage.

“La casa è di chi l'abita
è un vile chi lo ignora
il tempo è dei filosofi
la terra è di chi la lavora.”

Les occupant-e-s libres et sauvages de Mas Castelló

--------------------------------------------------
Mira també:
http://torresmasaltashancaido.espivblogs.net/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more