Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
COS-Educació | Concentració al Departament d’Ensenyament denúncia la precarietat laboral [VÍDEO]
03 set 2013
La Coordinadora Obrera Sindical va denunciar, el passat divendres 30 d’agost, amb una concentració davant del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la consolidació de la precarietat laboral als centres educatius i la situació d’atur a què es veu abocat el professorat interí i substitut. La concentració es féu coincidint amb els darrers dos dies de nomenaments del mes d’agost, la majoria dels quals han estat inferiors a la jornada ordinària de treball.

VÍDEO: https://www.youtube.com/watch?v=-06_HIG302I
educon02.jpg
educon03.jpg
La Sectorial d’Educació de la COS va explicar que la precarietat laboral a què se sotmet una gran part del professorat, és una de les causes del deteriorament de la qualitat de l’ensenyament públic, i que pot esdevenir un llast per a la preparació del professorat i per al seu compromís amb els centres tot i l’alta qualificació de les persones que hi treballen. Així mateix, es va expressar la necessitat de començar el curs lluitant i organitzant escoles i instituts amb una campanya que denunciï les condicions de treball dels docents i les irregularitats en les contractacions dels substituts.

“Després d’aquests nomenaments de finals d’agost, el professorat substitut que contractarà el Departament treballarà en unes condicions lamentables. Amb contractes temporals i reduccions de salari i de drets, per atendre les necessitats d’una població escolar que ha vist reduïdes també les seves possibilitats de disposar d’ajudes, material i recursos als centres educatius”, va dir una de les militants de la COS a l’acte.

A la concentració, s’hi va llegir un comunicat de l’Assemblea de Docents de les Illes ( http://assembleadocentsib.blogspot.com.es/) que a la mateixa tarda estaven reunits a Porreres (Mallorca) per preparar la vaga indefinida de docents de les Illes, una vaga que convocarà la mateixa assemblea de treballadors i que la COS no sols considera una experiència de lluita molt valuosa, sinó que hi dóna tot el suport.

També es va convocar els concentrats a l’acte de cloenda de la Marxa per l’educació pública que finalitzava l’endemà a Barcelona. La Marxa que convocà l’Assemblea Groga (http://assembleagroga.info/), comptà amb el suport de la COS i de molts altres col·lectius i va marxar des de Ribes de Freser fins a Barcelona.

La concentració va finalitzar amb una assemblea de treballadores en què es van exposar diferents punts de vista sobre la necessitat de crear seccions sindicals combatives als centres de treball i fer forta una organització sindical que sigui capaç, a la llarga, de plantejar lluites més enllà de la vaga d’un sol dia que es fa cada final de curs.
Mira també:
http://coseducacio.wordpress.com/
http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_k2&view=item&id=2065:la-precarietat-laboral-es-consolida-als-centres-educatius&Item

This work is in the public domain

Comentaris

Re: COS-Educació | Concentració al Departament d’Ensenyament denúncia la precarietat laboral [VÍDEO]
03 set 2013
Pàtria o mort!!!!!!!
Re: COS-Educació | Concentració al Departament d’Ensenyament denúncia la precarietat laboral [VÍDEO]
04 set 2013
Aquets de la cos, com sempre, publiant a IMC fins a l´ultim pet que es tiren...
Re: COS-Educació | Concentració al Departament d’Ensenyament denúncia la precarietat laboral [VÍDEO]
04 set 2013
l'últim pet? era una concentració de la seva sectorial d'Ensenyament. Pots mirar a la web i veure que efectivament hi ha molta més cosa que no es publica que la que es publica.

PS: I sí, es va crear l'any passat, i pels contactes que s'han fet, enguany l'àrea d'Ensenyament té pinta que serà potent...
Sindicato Sindicat