Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Fan Vaga per reclamar augment de sou i drets laborals
29 ago 2013
Els i les treballador@s de les principals cadenes de menjar ràpid i de grans supermercats dels EUA són cridats a fer vaga per denunciar el baix sou que perceben. La protesta, que es va originar a Nova York i s'ha estès a mitja dotzena de grans ciutats més, demana una pujada salarial de fins a 15 dòlars l'hora i també la possibilitat de tenir representació sindical. Molts dels treballadors reben actualment el sou mínim federal, de 7,25 dòlars l'hora.

Pel moviment vaguista, que ja va protagonitzar una altra vaga fa un mes, els treballadors de franquícies de McDonald's, Burguer King, Domino, KFC i Wendy, a més de Macy's i Sears, necessiten doblar com a mínim el sou actual per poder cobrir les necessitats bàsiques. Darrere la vaga, que s'ha convocat a Chicago, Detroit, Flint, Kansas City, Michigan, Milwaukee, Missouri, Nova York i St. Louis, hi ha una situació econòmica als EUA en què cada vegada una gran classe de treballadors s'acosta més al llindar de la pobresa, amb salaris molts baixos.

Ho denunciava el diari New York Times en un editorial al principi d'agost, amb el títol 'Fast-Food Fight': 'La Gran Recessió i la lenta recuperació econòmica han reforçat la tendència cap a la desigualtat i els sous baixos, que ja eren evidents fins i tot abans de l'última recessió. Els treballadors de restaurants de menjar ràpid hi lluiten en contra, per una causa justa.'

El Wall Street Journal, per la seva banda, explicava, després de la vaga del juliol passat, que 'la indústria del menjar ràpid estava terroritzada per l'extensió de les vagues a més ciutats dels EUA'.
Mira també:
http://www.nytimes.com/2013/08/08/opinion/fast-food-fight.html?_r=0

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Fan Vaga per reclamar augment de sou i drets laborals
29 ago 2013
http://www.iww.org/content/boston-wobblies-support-workers-insomnia-cook
Sindicato Sindicat