Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
.
L'altre dia o sigui ahir vaig viure uns fets que us volia transmetre. Resulta que estava a les festes majors d'una Vila i uns nois i noies van pujar a l'escenari -tots amb un mocador roig i negre i un fusell de plàstic- i van llegir un comunicat que no s'entenia res de la papa que portaven, total que al final del comunicat va acabar amb un -anarquia i Gin Tonic!Tots els banquers estan tremolant, de fet, Emilio Botin ja ha fet les maletes.
Si Durruti s'hagués aixecat de la tomba en aquell moment els hagués afusellat, però Durruti està mort i els morts no ressuciten.

La festa borratxa no té res a veure amb l'anarquisme, ni amb cap isme, o si, amb el capitalisme, perquè estàs donant pasta a la Damm o a qualsevol gran empresa cervesera. Barrejar festa i política és una mala mescla. Quina diferència hi ha entre emborratxar-se en unes festes majors alternatives que al Bora-Bora? Segurament que la única diferència és a on va a parar la pasta, a les barraques a organitzacions sense ànim de lucre amb com a mínim un discurs de transformació social, i al Bora a Bora van a parar a un empresari podrit de calers (i en el cas del Bora li pots afegir que fomenta el sexisme a base de pits siliconats i xupitos sexys). Però més enllà d'això, res més, encara que alguns pensin que estiguin fent la revolució social. per cantar cançons revolucionàries tot mamats.

No hauria de ser així, però segurament que vendre alcohol en festes és la manera més fàcil de finançar-se, sobretot en organitzacions que no reben cap tipus de subvenció. Ja pots muntar biblioteques amb un preu simbòlic per ser soci o sense, que apart dels quatre gats que et vindran, els llibres s'us ompliran de pols. I segons quines xerrades si que pot venir gent, però de xerrades no es viu. La manera de mantenir-te sense cap tipus de subvenció és que pagar alguna quota, però per realitzar projectes has de tenir un mínim de calers i cal tenir en compte que part d'aquestes quotes aniran a pagar lloguers, despeses d'electricitat, aigua,etc.

A més el tema de barraques també pot servir per captar gent jove per tal organització o "secta", sigui la d'aquells que van tots de negre amb aquelles ronyoneres; la dels aros i dechatlon-quechua,etc. Però quina classe de formació política se'ls hi està donant a aquests joves apart de quatre eslògans i una seguretat en pertànyer a tal grup?? A no sé que vulguis simplement aquests joves perquè et facin la feina bruta, com enganxar cartells. No vull anar de pureta paternalista, ni penso que tots els joves siguin així, però si que penso que això passa, i bastant sovint.

I aquí no es tracta ser moralista ni d'anar de santet. Servidor que escriu això s'ha emborratxat més d'una vegada a les barraques. Ara bé, almenys tinc clar que la festa no té res a veure amb la lluita, i si mai hagués d'ajudar a muntar alguna barraca seria únicament per necessitat econòmica de la organització que la muntés.
Quan dic lluitar em refereixo a que hi han molts maneres de lluitar (no només anar a tal mani), des de el que sense rebre un duro, obre el local de tal organització o sindicat, assessora treballadors/es, encartellar, organitza xerrades i debats, ordena la biblioteca, etc,etc.

En canvi quan es tracta de festa, no veig gaires més maneres que sortir amb els amics, passar'-ho bé, conèixer gent, desconnectar una mica de la feina (o de l'atur). I normalment això va acompanyat d'alcohol, encara que no necessàriament hauria de ser així hi ha una pressió social de la hòstia perquè n'acabis consumint i moltes vegades sense que te'n adonis. Ara, un pot triar si beure o no, això no és excusa. Jo trio emborratxar-me de tan en tan, però sóc conscient que això no és cap acte revolucionari per molt que no vagi al Bora-Bora i estigui a tal festes alternatives.
Mira també:
http://totesunagranmentida.blogspot.com.au/2013/08/festa-si-lluita-no-que-tinc-ressaca.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
Ep, aquesta vegada no ho he penjat jo a aquí a indymedia. Però vaja, que no passa res.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
El que s'hauria de pensar més que si la festa pot ser un acte de lluita (quelcom que evidentment considero contradictori), és la naturalesa del per què la gent s'emborratxa/surt de festa.
Segons el meu parer la festa representa per a molts/es un moment d'engegar a la merda les obligacions/cohercions que ens impliquen viure, treballar i intentar realitzar-nos com a individus/dues dins d'aquest Sistema.
D'altra banda l'acohol, que és la droga legal nº1, és el mitjà que ens permet desfer-nos de tota aquesta pressió a la que ens veiem sotmesos/ses cada dia: ens fa més xerraires, perdem la por al ridícul, ens deshinibim. Aquesta sensació és una de les raons que fan que sempre hi hagi un forat per a la festa, i no gaires per anar una mani, llegir un llibre, lluitar. La recompensa de totes les altres no és tan immediata com a emborratxar-se, i totes suposen un esforç mental més gran.
Aquesta raó i el fet que la nostra sigui una generació massa influida pel Neoliberalisme, i que per tant, cregui només en la iniciativa individual com a manera d'aconseguir millores a la seva vida. Les paraules "Solidaritat" i "Comunitat" sembla que es van oblidar fa temps ¡i just és ara, amb la Crisi, quan més les hauriem de recuperar!.
La contrapartida de la deshinibició etílica és que en alguns casos pot convertir-se en violència, impulsivitat, irracionalitat. Tot depèn de la persona i el grau d'alcohol que s'hagi consumit.
Cal resaltar que en ocasions, aquest consum no representa ni tant sols un gaudi pel consumidor: dins del context de la festa, l'acohol es consumeix massa sovint sense assaborir-lo, unicament esperant que ens otorgui el seu efecte d'"alliberament".
Aixì doncs, hauriem de fer un pensament sobre perquè en consumim i a partir d'aquí plantejar alternatives o fer maneres de conscienciar a la gent de que, si vol emborraxar-se, sapigui perquè ho fa.
Dit això, evidentment que prefereixo consumir alcohol a una festa alternativa, perque sé on aniràn a parar els diners. Això no fa que em consideri més revolucionari que ningú, pero també entenc que dins de l'economia de mercat en que vivim, on els unics drets que tenim són els drets a consumir, s'ha de pensar cada cop més no només el què consumim si no a on el consumim. Vulguem o no, comprar un llibre a El Lokal o a una distri anarquista serà sempre millor que comprar-lo a l'Fnac o La casa del llibre, que tots sabem que res tenen a fer amb la Idea.

Respecte al tema de barrejar anarquisme amb disbauxa alcoholica, trobo que és una manca de respecte total, amés d'una ximpleria, ¡no té RES d'anarquista!.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
Lo de "anarquisme i gintonics", es lamentable. Per fotre´ls d´òsties.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
La decepción enorme, por la falta de proyectos revolucionarios y de salidas para nuestras inquietudes, pueden derivar en eso y en otras muchas actitudes como las machistas que todavía aún se consienten en tantos centros sociales.

No me cabe la menor duda de que, la anarquía debe ser una fiesta, pero no de esas. La anarquía sin diversión, no es anarquía. Y leer un libro, o comprarlo en una librería alternativa, no deja de ser un acto individual, muy consciente, pero individual. También se puede leer un libro revolucionario en Bora Bora, y eso que podría ser hasta "revolucionario", no lo es.

Esa anarquía, esa revolución, comienza por sostener proyectos que se relacionan entre sí, y que inspiran o generan otros nuevos proyectos que sostienen otras maneras de relación más allá de la comercial. Sin el apoyo y la consolidación de iniciativas transformadoras, sólo se cambian las apariencias y, es cierto que en más de una ocasión habrá que montar barracas para apoyar esas iniciativas, pero es cierto que no se debe crear la confusión entre ocio "alternativo" y anarquía o revolución..., de la misma manera que deberíamos aprender a resolver nuestras contradicciones sin tanto abuso de los y las que nos precedieron. Durruti haría lo que haría, en su tiempo. Hoy, con la absoluta decadencia personal, humana, ideológica, etc..., nadie sabe si no estaría en una asociación de alcohólicos anónimos diciéndose, "con lo que yo fuí...."

Y por cierto, los gin tonic's son "bombas de relojería" de autodestrucción, y que nadie piense que así se elimina al "enemigo interno", esas "bombas" lo fortalecen.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
Avorem si al menys es van introduint les cerveses alternatives que fan penyes que a mes viuen al camp i per tant ajudem tambe als projectes alternatius.
I si, a mi tampoc no m'agrada la cultura del alcohol, mes imaginacio per divertir-se
salut anarkia i horxata fria
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
... tanto como fortalecer, diría que no. Lo que no fortalece es pasarse las fiestas de empalmada. Pero, allá cada cual con sus movidas. Otra crítica que hay es que se podría haber vendido birra artesana en vez de Damm. Cosas que pasan

Que yo sepa hay cientos de barrios y pueblos en los que no ha sido fiesta la semana pasada. ¿En cuántos ha habido "lucha"? Yo no sé si será que estaba muy borracho pero no he visto otras convocatorias en agosto que las del Roger o la de las presas indepes con las antorchas. Ya que estaba en Barna, podría haber ido perfectamente a lo que hubiérais convocado. También recuerdo haberle servido birras a super-revolucionarixs de otros barrios. ¿Qué andaban haciendo que no luchaban?

Vivimos en una sociedad consumista y que quiere evadirse como sea de sus miserias cotidianas. La fiesta y cómo se vive la fiesta no es más que otra manifestación de ésto. Pero quienes pensamos de otra manera no estamos exentxs de esta forma de comportamiento. Por mucho que queramos ponernos por encima del populacho borrachuzo, resulta que toda la vida hemos estado entre ellos. Esa es la realidad del movimiento libertario cuando va de fiesta (al menos desde los 70). Si baja el consumo de alcohol, será porque el médico nos lo prohibe porque nos hemos pasao dos pueblos, o porque no tenemos un céntimo para gastar. La realidad es que si no te gastas la pasta en una okupa o en unas fiestas alternativas te lo gastarás igual en un bar, porque hemos hecho del ocio nocturno una necesidad. Y mira que yo llevo sin salir semanas. Pero cuando salgo, salgo. Qué se le va a hacer. Soy así de contrarrevolucionario.

¿Sabemos hacer otra cosa que montar cenadores y fiestones para sacar pasta? ¿Cómo sacar pasta en un mundillo en que el objetivo en la vida parece ser el vivir sin trabajar? ahora con el paro que hay ni te cuento lo difícil que es por ejemplo cobrarle una cuota de 10 euros al mes a la gente.

Recuerdo que hace años se intentaban hacer conciertos sin alcohol y todo eso. Resultaban ser un fracaso, ya que la gente hacía botellón en la puerta o en la calle. La prueba de ese fracaso es que no se suele volver a intertar hoy en día. Se fomentaba, más que una cultura sana, una estética de asceta que miraba a los demás por encima del hombro y te criticaba cuando te veía con una birra. Conozco muchos fiesteros mucho más sanos, más abiertos, más combativos que quienes se dedican a dar lecciones de cómo pasarlo bien sin drogarse.

Lo digo claro. El movimiento será respetable cuando se diga que se necesitan 30.000 euros para unos proyectos o unos presos y la gente los ponga sin rechistar y apoye a estos proyectos o esta gente. Si no, seguiremos haciendo comedores en los que se sacan 100 euros y nos quedamos muy contentas por lo bien que te lo pasaste en la cocina (¿y si curraras un día y dieras esa misma pasta al movimiento? ¿Y si lo hicieran 100 personas militantes a la vez? Sólo es un día).

Las cosas no son sencillas.
Salud y suerte.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
Jo hi era entre el públic i estic segur que no només havien pres gin-tònics... i per cert, no sé si es veu que el "folklorisme" revolucionari danya més que ajuda.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
molt d'acord. sortim del punkarreo i queiem en el folklore de 1936.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
Moralistes!

Quan siguem capaços de donar la meitat del nostre sou en la lluita podrem parlar. Tots els que es queixen tan ho fan? Moralistes!

Algú sap quatns litres de birra artesana es necessiten per una festa com aquella? Moralistes!

Dejaros de mandangas! El que no entienda que estamos llenos de contradicciones...
Yo estuve en esa fiesta (no formaba parte de la organización...) vi lo de los chavales... si y que?. Ellos habían bebido... pero luego se chupaban los turnos de barra, limpiar, etc...
Y los moralistas que hacían? Indignados con sus Gintonics en la mano...

Si no sabéis contestar a las preguntas del principio por lo menos callaros, moralistas!

En serio? Estáis todos locos?
Trabajar en vuestros barrios y dejaros de monsergas.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
Bueno, yo estube un dia el esa fiesta, y la verdad, ver una tanqueta de la fai, carteles de la cnt, una pancarta del "no pasaran", entre maquineo, y gente bailando puesta hasta las trancas... no se... al menos sorprende.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
(Vuelvo a ser el A de arriba)
Yo sin caer en el insulto fácil llamando moralistas a los que critican, quiero reafirmarme diciendo que me gustaría que en el barrio hubiera 200 personas simpatizantes con lo libertario que en un momento dado (por ejemplo dos o tres veces al año) pusieran 20 euros sobre la mesa.

Como no las hay, o creemos que no las hay, (ya que no se ha preguntado nunca) tenemos que recurrir a montar fiestas. Lo dicho, cualquier tesorero de un colectivo sabe lo difícil que es estar persiguiendo a la peña para que pague sus cuotas. La gente te paga encantada esos 20 euros en cubatas y en birra durante una fiesta, y te los racanea cuando se trata de una cuota. Así semos.

La cosa tiene su miga. Quien descubra una forma de sacar pasta que no sea así, yo me apunto. La verdad es que no es mi ideal de militancia social hacer de barman o de cocinero. Tampoco veo que proliferen los atracos expropiatorios, ni los falsificadores del rollo como Lucio, así que no veo muchas alternativas a las cuotas o a las fiestas (o al tattoo circus, que -claro- es otro circus).
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
Què és el que et fa pensar que algú considera que la festa i emborratxar-se és "revolucionari"? En quin moment creus que es munten unes festes alternatives per "formar el jovent"? És una manera d'aparentar que la teva crítica té algun tipus d'argumentació o és que ets així d'innocent en realitat?

Com saps que aquesta gent que anava borratxa (després de 5 dies currant per sí, recaptar un munt de diners que aniran a parar a caixes de resistència i projectes molt constructius), no lluita, ni enganxa cartells, ni organitza xerrades, ni està als piquets de barri, ni té una pràctica diària coherent...?

Lo millor de tot d'aquest post són els cartells de la CNT, quan tu mateix admets que t'emborratxes i que ets incapaç de trobar formes d'oci alternatiu, cosa que la gent que estem currant en cso's i projectes varis sí que intentem explorar i tirar endavant... Funcionin millor o pitjor.

En fi, moralisme pur i dur. Potser les companyes no van estar molt afortunades amb el tema del comunicat (que era de "cachondeo"), però si vols fer una crítica estaria bé que te la curresis una mica emlloc de quedar-te en el típic "em pillo la papa però algú hauria de trobar formes alternatives d'oci i finançament" (o sí, no hi haviem pensat mai, ves per on...) i en xorrades tan grans com tractar d'associar "festa i lluita" (això ho fan els indepes només, per cert).
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
un altre cop ho fareu millor, no passa res. Amunt amb els i les qui fan coses. Aquí a qui fa algo li cauen collejas. Ho millor és no fer res i criticar.

Vaig gaudir molt parlant amb la gent, i em vaig beure un parell de begudes. I, això, crec que un altre cop serà millor. La propera feu servir draps negres i estètica black bloc a veure si algú es pica més. És que no heu anat a festes de la CNT? Pa folklore el seu.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
Oye, en Vallcarca se montó una calçotadas solidaria a 10€ por barba para sacar fondos y la cosa funcionó muy bien.

La clave no es montar conciertos sin alcohol, sinó cambiar los horarios de las actividades porque, nens, la noche está perdida.

Y por cierto, en estas fiestas libertarias hubo actividades de día bastante interesantes (yo me pasé un par de veces) y no había ni el tato... En cambio, fui una noche de conciertos y prácticamente no podías ni entrar de la gente que había.

Pero sí, a criticar a muerte con el gintonic en la mano, como dicen por aquí arriba.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
Jo diria que van cridar "MORT A L'ESTAT I VISCA EL GIN-TONIC", igual no eren anarquistes!!!
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
pot ser calçots te raó. La distri que hi havia van marxar sense vendre cap llibre, una mica ratllats. Normal. El que es ven es una altra cosa: Oci. I la clientel·la és gent despolitizada.

Potser no estic molt d'acord en que s'associi una estètica roig i negra amb això, però mira, són la gent que es mou al barri i ho han decidit així. Desprès de las collejas, algo hauran après.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
Hi havia més gent polititzada de la que et penses a.s., una altra cosa és que, com també s'ha comentat més a dalt, igualment prefereixin deixar-se 10€ en cubates abans que en un llibre.

Jo recordo concerts sense alcohol de Diumenge, a les 4 de la tarda al Segon Assalt de Vallcarca i estaven molt bé, l'ambient era completament diferent i si bé podia haver-hi algú que es fotia UNA birra (fet al que no li veig cap problema), s'aconseguia un oci alternatiu i no intoxicat per la droga simplement degut a l'hora del dia.

La nit ens confón, ja ho sabem.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
Hi havia més gent polititzada de la que et penses a.s., una altra cosa és que, com també s'ha comentat més a dalt, igualment prefereixin deixar-se 10€ en cubates abans que en un llibre.

Jo recordo concerts sense alcohol de Diumenge, a les 4 de la tarda al Segon Assalt de Vallcarca i estaven molt bé, l'ambient era completament diferent i si bé podia haver-hi algú que es fotia UNA birra (fet al que no li veig cap problema), s'aconseguia un oci alternatiu i no intoxicat per la droga simplement degut a l'hora del dia.

La nit ens confón, ja ho sabem.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
De acuerdo con eso. La noche está perdida.

He participado en bastantes comedores y cenadores, y los que mejor funcionan son los que el precio es más caro, como la calçotada esa. La gente se lo toma como un "bono de ayuda". Tampoco estuvo mal la expo-subasta de arte del Banc expropiat de hace unos meses. Ni el tattoo circus estuvo mal, ni el boxeo de KM, ni el mundialito zapatista. Creo que una cosa no quita la otra. La noche es una buena y constante fuente de ingresos, mal que nos pese. Y de los 5 días de fiestón llibertari no creo que haya habido ningún incidente (salvo el quitar el sueño al vecindario).

Conozco casos de colectivos libertarios que no quieren participar en fiestas populares o alternativas de su pueblo "porque es mucho curro", así de claro. Luego se quejan de que los indepes hacen unos carteles enormes a todo color y que tienen empapelado el pueblo.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
si hi hagues projectes revolucionaris de veritat no hi hauria aquests debats de merda, ... si l'estona de construir un món no patriarcal ni jeràrquic fos de veritat i no una fatxada doncs la resta seria tan poc important. Ens ompliria la nostra vida de coses bones i no ens caldria anar urgant la merda
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
Boca sí (des d'internet), lluita... ?

Conec molta gent que amb una ressaca de sis parells d'ovaris us dona mil patades als merdes que us passeu el dia rajant per aquí.

Quin gran text, mare meva.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
El tema de la financiació a través de l'acohol, fa anys que existeix als entorns llibertaris. Per alguns la festa es sinònim de merda, no participen és l'enemic, per altres hi ha formes de fer-la vàlides (Tarda vespre alcohol crear cultura popular ) i d'altres no (droga nit, moda)-, que qui més guanya es la damm es indiscutible, (la discussió de treballar més el tema de les cerveses artesanes, i en concret algun progecte a estat l'any que ve ho haurem treballat). Que molts colectius per desgracia viuen quasi 6 mesos de festes de gracia (cartells, marronets, donacions a coordinadores o altres ) també, que alguns colectius treballen amb cuotes i cada dia hi ha menys gent que les pot o vol pagar perquè la cosa està complicada som un moviment jove (jove=nopa$ta)també es cert.

Que deu de nosaltres després de 6 dies de curro de muntar, guarnir, coordinar espectacles, srevir les barres, netejar i intentar deixar presentable aquell solar ple de merda; acabem les festes i ens vingui una mica de gust, desfasar, ballar, beure i cridar bajanades a la pl dls indps doncs SI, reconec que no es revolucionari, però després de tant d'estres, feina i responsabilitats es el que em venia de gust. HO sento molt som humans.
Que els que després "currem" al barri, som, entre molts altres, els mateixxxos, ho sento, també és així.
Que en ves d'una tanqueta amb metralletes, el moviment llibertari avui es més aviat un carro de la compra, doncs és culpa nostra i de tots.

CANVIEM'HO

montserrat(a)riseup.net
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
ostras, ostras, ostia, ostia, cuando el david se abrazaba al mascarell, los que estudiemos el elnguaje corporal, entendimos el gran significasdo de ese abrazo, el parlamento digeria una vez mas cualquier deseo de mejora de los desprotegidos, y lo hacia con la boca que hace servir para estos casos la de la traicion y quien mejor que dar el abrazo al david que el mascarell, y en esa fusion y la cara de felicidad de ambos se simbolizaba una vez mas el placer del privilegio, dias despues se oficializaba la foto del david dando la mano con el mas, ahi el lenguaje corporal nos daba la pista por donde iba ir la faena del david, y por ende de la cup, la de manporreros de ciu, y si hacian falta tantos fardos para tan corto viaje. vendran nuevas elecciones, y ya veremos a la cup y a sus lideres mas curtidos, y con mas tablas, para ir haciendo papeles del zaifo y torvo mascarell, y del verdugo y ladron del mas, para ir dejando el papel de pardillos que ha hecho el david a nuevos subversivos trepas en busca de los privilegios, es la democracia, sus partidos y la politica irracional que necesita de la ilusion y el paripe.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
el que faltaba pal duro.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
El text no diu res de que els que van cridar això no facin res, pot ser que facin més que altres o més que jo, no ho sé. Apart de que m'agrada escriure el que em passa pel cap, també faig altres coses, que en podria fer més i millors, també segur. Aquí no es tracta de dir qui fa més o menys sinó de reflexionar sobre el tema de barrejar festa i política. No estic d'acord amb el que algú ha dit que barrejar festes, doncs també ens passa a nosaltres, apart d'altres problemes, no tota la culpa de tots els nostres mals és dels indepes i de la CUP, també de nosaltres mateixos. I si, estic segur que en algunes festes de la CNT també hi ha folklore.

El text no l'he penjat jo, perquè no m'agrada penjar segons quines coses a indymedia, els debats a indymedia acostumen a acabar malament, si és que hi han debats, de fet és raro que ningú encara m'hagi insultat, jeje.

Si algú s'ha sentit molest pel text doncs ho sento, no és res personal.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
Sobre la qüestió del consum d'alcohol
La vida és una puta merda. Vas a l'escola i no hi tens res a dir, vas a l'insti i no hi tens res a dir. Després ja pots "decidir" entre diferents nivells d'educació on tampoc podràs decidir una merda. Tot això per a que? Per poder competir en el mercat laboral i aconseguir una feina amb el mínim d'hores, el major salari i que t'agradi el més possible. Una feina que el més probable és que no aporti re a ningú apart dels que es queden els beneficis, i on tampoc podràs decidir una merda.
Que passa quan surts de l'institut/universitat/cicle/feina? Que el que vols és cremar la vida. Quan jo surto de festa el que desitjo no és tenir un temps d'oci on m'ho passi bé i disfruti de la companyia. El que vull és desmadrar-me. Hi ha gent que diu que prenc alcohol per tal de deshinivir-me, en part si, però no crec que sigui exactament això. El que jo busco és dilatar el temps. Quan vas borratxo potser el dia següent no te'n recordes de la mitat, i potser estas trenta minuts caminant quan en un estat normal t'hi estaries 10 minutets. Però en aquell moment no et preocupa l'hora. Els moments es mesclen i el temps es torna estrany. No hi ha res que odiï més que anar de festa i tornar sobri a casa. Sent conscient de com passen els minuts i la vida segueix fora del meu control.
És així, m'ho he passat molt bé amb gent quan tenia projectes, quan tenia algun sentit el que feia. Però quan surts de festa que vas a fer? Quin és l'objectiu de sortir una nit? Per a mi cremar aquestes hores que tinc.


En quant a la relació entre festa i lluita.
Tothom sap que la festa i la lluita no van lligades. Però ja us dic ara que jo seguiré sortint de festa, i com jo moltíssima gent. També us dic que hi hagi més gent a la festa de comunistes, anarquistes o EI me la sua tres pobles. La gent canta "no hay tregua", la gent canta "chikos del maiz" y "riot propaganda", la gent canta punk anarquista, la gent canta "orgulloso d'estar entre el proletariado", la gent assenteix quan despotriques del capitalisme i, la mateixa gent, et criticara black blocks, ETA, et dirà que les classes ja no existeixen i que la gent té dret a treballar un dia de vaga.
Lluita i festa no van lligades, clar que no, però i que? No estem a favor de l'autogestió? No son projectes com les festes llibertaris EXEMPLES d'autogestió? No es demostra cada festa que és possible montar projectes antiautoritaris i autogestionats, en moments de pura Borratxera i Desfase! Les festes alternatives son un exemple. Que les relacions que s'hi estableixen son una puta merda? Clar que si. Però son la majoria de relacions que tenim. Estem jugant en el pitjor ambient possible i no ens va tant malament.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
23 ago 2013
El titol no pot ser mes demagógic, aquest judici de qui s'enborratxa no lluita es digne del vei convergent del 5e, kina vergonya
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
24 ago 2013
Potser el veí convergent del 5è és alcohòlic i se'n va de putes. Està clar que pots emborratxar-te i lluitar, però emborratxar-te no ajuda a lluitar, el contrari. I com més t'emborratxes, normalment menys lluites, a no sé que siguis un superhome i no t'afecti l'alcohol per res, la teva ment continui lúcida com el primer dia i puguis aguantar sortir de festa i llevar-te per militar a l'hora que s'ha quedat sense cap seqüela.

Vergonya els defensor de l'alcohol sense cap crítica sobre el tipus de festa, ni de consum. Estic totalment d'acord amb el comentari de més amunt: "També us dic que hi hagi més gent a la festa de comunistes, anarquistes o EI me la sua tres pobles. La gent canta "no hay tregua", la gent canta "chikos del maiz" y "riot propaganda", la gent canta punk anarquista, la gent canta "orgulloso d'estar entre el proletariado", la gent assenteix quan despotriques del capitalisme i, la mateixa gent, et criticara black blocks, ETA, et dirà que les classes ja no existeixen i que la gent té dret a treballar un dia de vaga"
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
24 ago 2013
Oxties que bó!. Es parla de no fer barretxa entre lluita i festa i algú surt dien que es venguin cerveses "alternatives". Aixó deu ser una broma… Cerveses "alternatives"?

"El vei convergent", no sap que és aixó de la lluita. El exemple també és tan demagògic com les cerveses "alternatives".

¿Montar projectes antiautoritaris i autogestionats en moments de pura borratxera i desfase? Només t'ho pots creure, quan vas begut!

Si tan fotuda és la vida, hi han solucions gillette, i no es tracta de una marca de ginebra.

Divertir-se i lluitar no son excloentes i qui pensa que "no van lligades" o mai s'ha divertit, o mai ha lluitat.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
24 ago 2013
Trobo que l'autor d'aquest text deu tenir un atac de mala consciència. És quelcom d'herencia cristiana, l'arrepentiment, la consciència... Mira al 36 crec que no deurien ser precisament gent refinada els que morien al front d'aragó. Jo no desitjo un món dominat per la droga, igual que no desitjo el viure en el capitalisme; però crec que tant negatiu és fer-ne apologia com la teva propaganda oportunista i filistea. els progres han fet molt de mal. qui estigui lliure de pecat que tiri la primera pedra
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
24 ago 2013
p.d.

per començar m'agradaria veure quanta gent que tant es mortifica és capaç de passar-se els caps de setmana sense sortir a fer birres por ahi i quedar-se llegint a lenin (el twitter no compta, ni mirar sèries de la FOX)

Jo no sóc de sortir quasi mai, perquè estic a dieta
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
24 ago 2013
Aviam, crec que s'ha generat un debat força interessant i que no s'hauria de caure en la crítica autodestructiva i l'insult fàcil.

Jo vaig anar a les Festes Alternatives -amés de les Llibertàries i alguna "alternativa" més, ja que com sabeu, aquest any hi havia més espais- i en vaig sortir força content. Segons el meu parer eren dels millors espais que hi havia a Festes de Gràcia. La gent que hi treballava a les barres molt bé, i l'ambient també. Més enllà que hi pugués haver gent borraxa (com a la resta del barri a aquelles dates) no vaig veure cap baralla ni gent passada-de-tot fent el nota. I a les 3 am és xapava i cap problema, tothom a casa. Conclusió: l'any que ve ens veiem segur.

Com vaig dir abans, segueixo pensant que saber què i on consumim pot representar un petit canvi (dins d'un sistema on la única llibertat és de consum) que s'ha de tenir present.
Jo no crec que plantejar la venda de cerveses alternatives sigui una bajanada, tot i que evidentment no em queixaré si em venen una Estrella, perque ja m'imagino lo xungo que deu ser aconseguir barrils de qualsevol altra cervesa que no sigui "mainstream". Dit això, si s'aconseguís estaria bé, com veig també el fet que s'ofereixi menjar vegà a la majoria d'aquestes Festes.
Pero on de debó vull arribar és a aquí:
crec que ens hauriem de plantejar, i fer autocrítica, sobre la nostra militancia personal ¿estem disposats a moure el cul per a propostes que no impliquin anar de festa? ¿i si no és aixì, per quina raó?. Com deia abans, crec que deixar de banda el fet d'anar a manis i demés és on falla tot plegat, i no en la festa. La festa, com s'ha dit abans, no representarà cap canvi per a la lluita, perque anar de festa NO és lluitar. Com s'ha explicat, entenc que són un mitjà que serveix per moure altres projectes que SÍ serveixen a la difusió de la Idea. I punt.

D'altra banda, i això ja ho deixo caure, poder també ens hauriem de plantejar com arribem a gent que no és del rollo o no té contacte amb el món okupa o llibertari, gent afí que per raons X no s'ha posat en contacte amb tot el tema llibertari. Crec que hi ha un grup afí potencial que s'hauria de veure com implicar-lo; el fet que aquest any es fes un concert de Hip-Hop per exemple, em va semblar un canvi interessant. I no parlo pas de canviar de música, -tot i que ho aplaudeixo-, parlo més d'implicar a gent que no és ni okupa, ni punki, ni hiphopero, etc.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
24 ago 2013
No conec la conciència de l'autor peró aixó de com ens divertim és una vella polèmica i efectivament, te a veure amb la conciència i amb la coherència, pas amb el cristianisme i l'oportunisme.

Sembla que a algù l'ha marcat prou aixó de la religió amb tan de judicis i frases fetes..., potser algú també està a dieta de "currar", no cal justificar-se amb "sòc dels bons". Ningú parlaba de tú ni de l'autor, el tema va més enllà.

El company "¡Anarquia y agua fría!" diu que "anar de festa NO és lluitar" i no és dona conta que la mateixa festa pot ser un lloc per donar a coneixer les idees i que estem fen un tipus de festa per omplir exclusivament el nostre oci i la nostra necessitat de desconectar. Cert!, la festa pot ser un mitja, a més a més de la financiació, peró es necessita crear el lloc dins de les festes, per a propagar les idees superan la pintada, la pancarta o la samarreta serigrafiada. La qüestió és que ja ningú s'atreveix a crear aquest espai per por a que la gent s'en vagi cap un altre lloc i la veritat és que totes plegades tenim un problema greu i no parlo de l'alcoholisme, sinó de conciencia.

Com s'ha dit abans, si la lluita pot ser una festa, per qué una festa no pot ser lluita?

Ah!, molt graciòs aixó de la "cerveses alternatives". El marketing l'omple tot... És parla de menjar vegá, no de "menjar alternatiu" i pot ser les cerveses son de procés natural, peró "alternatives"?. No deixen de ser cerveses, es podia dir "cerveses no comercials". QUina necessitat tenim d¡omplir la nostra vida, gens alternativa, de coses amb la marca "alternativa". Només és una reflexió...
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
24 ago 2013
A les llibertàries aquest any hi va haver actuacions d'electrònica, hip hop, blues rock elèctric, chiptune, ska... I van tocar grups "afins" de gent que, tot i no ser del rollo ni militar, s'apropa als nostres ambients amb simpatia i bona disposició.

En aquest sentit, com en molts altres, trobo que les festes van ser un èxit.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
24 ago 2013
d'acord amb la reflexió, m'has fet adonar que és bo crear un espai per a l'expressió política explícita i la crítica social, que podria alternar-se amb els clàssics concerts de música protesta, arribant a un important gruix de públic -superior al que sol acudir a les xerrades.

per cert, jo no vaig anar a les festes de gràcia. però m'agrada el rock'n'roll
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
24 ago 2013
Más allá del análisis de la fiesta, el alcohol y el movimiento, lo que han hecho estas personas es una falta de respeto a la gente que ha dado su vida por esa causa, a la gente que sufre hoy las consecuencias de la represión (con esa batalla interna que les hace cuestionarse el sentido de tal sacrificio), y a la gente que está por venir. Y es una falta de respeto por que viene de gente libertaria (nadie puede negar su militancia). Seguramente si alguien ajeno a nuestro movimiento hubiera herido nuestra sensibilidad así (mediante otras formas, claro) habría más que palabras.
Todos sabemos quienes han sido y dónde militan, espero que la niñatada esta no repercuta en espacios políticos.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
24 ago 2013
Que chunguismo "A", ¿De veras te ha faltado el respeto esta gente?

Lo que me parece es que no eres más que el troll intoxicador estándar de indymerda, si de verdad sabes "quienes han sido y dónde militan" y tienes algo que decirnos, ya sabes, pero déjate el tonillo amenazante de matón de medio pelo en casa.

¿Ahora resultará que estamos por los dogmas, los iconos e ídolos? Pues yo no, (no) lo siento pero me río hasta de mi madre si hace falta. Y que luche, crea y me sacrifique por unas ideas no quita que pueda tomarme con humor lo que me dé la santísima gana... Que después del texto moralista y pobre en argumentos que inició el debate, ya solo nos faltaban los talibanes ofendidos como tu.

¿Estabas allí? ¿Viste qué coño pasó? ¿De qué huevos hablas de repercutir "en espacios políticos"? Vamos, dudo mucho que en esos espacios te vaya a encontrar jamás, pero en cualqueir caso tómatelo con calma, defensor de la fe.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
24 ago 2013
Tampoco hay que confundir "broma" con "burla", ni ponerse a la altura de los "chungos". El mayor "defensor de la fe", no es otro que el que va con discursos de "sacrificio".

Si realmente la cuestión no fue "seria", has respondido como si lo fuera y lo estuvieras disculpando.

Tú "tonillo" no es menos amenazante que el "de matón de medio pelo en casa" Ya no se trata sólo del posible desprecio, un mal entendido, o si se puede mezclar lucha y fiesta, sino a ver quién va "más sobrao", algo que ya es más que evidente, las actitudes machistas en los centros sociales.

La calma nos iría bien a todos y a saber encajar críticas, pues el texto no me parece que vaya por ningún lado moralista y si se trata de pobreza de argumentos, tu respuesta está igualmente a la altura de esa "zona cero" en la que hay exceso de testosterona y defecto de inteligencia.

Cuando preguntas si vio lo que pasó, y no lo explicas, mantienes las "luces apagadas" sobre una anécdota de la que se vale para exponer la cuestión del desfase, y como incluso borrachos nos creemos que estamos haciendo la "revolución". Para mi es mucho más ofensivo el título, que el resto de detalles y reabre de nuevo el debate sobre si la lucha y la fiesta se pueden complementar o si son incompatibles y cómo últimamente, por lo menos en Barcelona, el carácter combativo ha descendido hasta el aburrimiento, por eso se necesita la fiesta, para no sentir el peso de ese vacío que, en gran parte los y las anarquistas, han creado. Es como si hubiese algunas personas que agitaban las movilizaciones y los actos políticos y combativos, y se hubiesen "jubilado" o ido a unas largas "vacaciones" y quienes quedan, lo que saben hacer son fiestas en las que la lucha sólo forma parte del decorado.

Y seguro que hay personas que siguen luchando, pero parecen una ínfima minoría. El silencio es espectacular, como la propia ciudad. En Mayo encarcelaron a 5 compañeros y compañeras, y la sensación es que ni hay anarquistas en las cárceles, ni hay anarquistas en las calles o en los centros sociales. Y lo que se consigue de las fiestas, debe de fundirse todo en abogadxs, porque proyectos apenas se ven.

Sí, alguien podría decir que este no es el lugar, pero ¿hay otro?
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
24 ago 2013
Alguien vio en la barra a personas que no beben alcohol? Porque yo si.

P.D.: MORALISTAS!
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
24 ago 2013
esta jodida la cosa, del obrero al ciudadano, del clarete y speed al gintonic y cocaina, antes como siempre tambien se hacia el idiota todo borrachx y drogado hasta las trancas pero ademas de levantar proyectos, radios libres, gaztetxes, casas okupadas, se hacian igualmente turnos de barra... nos partiamos la cara practicamente todas las semanas con los maderos

realmente no teniamos miedo, aunke nunca gritamos el "no tenemos miedo", bueno, kiero decir ke saliamos a la calle cagaos pero lo dabamos todo, la paliza de los maderos por descontado, y si no habia suerte pues de 2, a 5 o 10 años de talego los asumia mucha gente, practicamente cualkiera, si faltaba aun mas la "suerte" perder un ojo, una pierna o la vida siempre estaba presente para dejarte las cosas claras por si tenias alguna duda

el resultado? las calles ardian de barricadas en fuego, y no solo de fuego sino ardian y vibraban de vida, de lucha, de solidaridad... ciertamente creiamos en lo ke haciamos y seguimos creiendo

es facil escuchar ahora para ke sirvio pringar tanto si el resultado ahora es este, y lo cierto ke todo esto se veia venir pero el balon no esta en el tejado de kienes salian y salen a las calles a luchar sino en el de lxs ke se refugian en cualkier excusa, tambien hay excusas y "excusas", muchxs estan kemadxs, otrxs no kieren saber de nada por mil motivos, ahora hay hijxs y otras "cargas" familiares, otrxs se dedican a mantener en pie lo levantado con un minimo de dignidad, otrxs han "sentado" la cabeza...

tampoco kiero decir ke ahora no haya compromiso o ke la gente no se crea realmente lo ke hace, pero la sensacion es de ke falta algo, de ke la lucha revolucionaria en las calles ni se ve ni se siente, nada mas aparece en textos, carteles, charlas... como dice la cancion "hay algo aki ke va mal", seguramente casi siempre haya sido y sera asi

ahora viene el 11s, a muchxs les parece una mierda y en cierta manera me incluyo, joder pues salir a reventarlo, de nada sirve la pataleta y encerrarse en casa, en poco el 12o y otrxs muchxs ke les parece una mierda tampoco saldran a reventarlo

asi pues la conclusion es facil, solo cabe "sentarse a esperar", y ademas "sentado" ke la cosa puede ir para largo, cuando realmente falten los pocos euros en los bolsillos ke acab.an en las cajas de las fiestas y ponen un plato de comida en la mesa, entoces puede ke cambie algo la cosa, kizas llegado el momento veamos un 11, un 12 y hasta un 13, 14 y 15 realmente combativos, pues solamente una casualidad podra desatar una reaccion

sobre el separar digamos fiesta y lucha el tema no puede ser mas repugnantemente democrata y reaccionario, otro ejemplo de intentar despolitizar la fiesta se esta viendo esta semana en bilbo con el rollo de la txupinera, pero en la fiesta siempre va haber lucha por mucho ke les pese, y en el sexo, y en el futbol... como dijo algunx "la vida no son compartimentos estancos" por el simple hecho de ke no se puede entrar en el "recinto" festivo, ni en la cama, ni en el campo de futbol y dejar fuera tus inkietudes, alegrias, penas, problemas, sentimientos...

ale, un saludo a lxs yonkis y abertzales jo ta ke!
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
25 ago 2013
Por supuesto que me ofenden esas actitudes, y me extraña que aún hoy, pasada la resaca, pretendais haceros los amorales. Por supuesto,mi comentario no era amenazante. Aclaro:


-No niego la militancia de esas personas, y por eso espero que esta niñatada no reste credibilidad al espacio donde ellos militen
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
25 ago 2013
Yo creo que toda esta discusión (que por fin ya no va de si te emborrachas o no) refleja la falta de una política propia anarquista en Barcelona. Por esta falta de perspectivas se cae en el activismo, en hacer por hacer, en montar fiestas para sacar pasta para que nuestros colectivos sobrevivan. Este activismo no se puede mantener en el tiempo porque la gente se quema, y en un par de años quienes dan el callo hoy se van a otra cosa.

La organización política (aunque sea informal) provoca que todo lo que se monte se haga en base a unos objetivos políticos claros. Incluso una fiesta alternativa tiene su papel, que no es otro que el de conectar a la militancia con sus simpatizantes, ir creando una cultura alternativa y que se vayan normalizando ciertos discursos y un lenguaje propio.

Lo que dice Jon, (veterano-de-la-kaleborroka), coincido en que tenían sangre en las venas en aquella época, pero la mayoría de sus acciones resulta que coincidían con una estrategia mayor marcada por un movimiento político. No eran un grupo de indios atacando sin orden ni planes previos.

Nos falta un paso más que es convertir a los colectivos existentes en herramientas de un movimiento político propio (llamadlo como queráis) y no una colección de grupos e individualidades que no tienen nada unas con otras salvo la etiqueta de anarquistas.

.Para A: En esta semana no queda ni el tato en el barrio, a la vuelta ya habrán pasado dos semanas desde las fiestas. ¿Crees que alguien se va a acordar de lo que hizo fulana o mengano en fiestas?
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
25 ago 2013
jo penso que una bona idea potser podria -dins o paralel.lament a l'espai actual, crear un nou espai amb les condicions desitjades: com fan les feministes, crear col.lectius straight edge, anti-especistes, naturistes, etc. mai sobra, sempre suma, no creieu?

visca les alternatives! ens veiem a les plaçes
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
25 ago 2013
siempre ha sido un "grupo de indios atacando sin orden ni planes previos" la misma eta sintio preocupacion porke muchas acciones tomaban un caracter mas propio de grupos "armados" independientes o autonomos ke de grupos de apoyo a la lucha armada ke realizaba eta... por decirlo de alguna manera, a su vez, no la mayoría sino todas las "acciones resulta que coincidían con una estrategia mayor marcada por un movimiento político." ademas o simplemente con el sentir de mucha parte del pueblo ke se comia las ostias en la calle

en todo caso si ke son necesarias varias organizaciones realmente revolucionarias formales e informales, -aunke no tenga muy claro el papel ke deberian tomar o kemar estas organizaciones- lo ke para los comunistas podria ser el partido comunista de cataluña u otras, como para lxs anarkistas la coordinadora libertaria u otras como la coordinadora antikapitalista, asi como dicen los patronos buena "actitud en el trabajo" unas buenas dosis de narices, imaginancia y expontaneidad

veteranillo de tantas cosas ya, a la vez tan novatillo y principiante... estaba viendo hace un rato el partido de pelota y habia una buena pintada en el fronton, "bake faltsuari gerra" (guerra a la falsa paz)

a sara dura! jo ta ke!
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
26 ago 2013
Si ahora te asaltan dudas y batallas internas sobre si ha valido la pena hacer sacrificios, es problema tuyo y deberias habertelo pensado antes. Esto seria bastante mas honesto que ir por ahi ofendiendote y jugando al victimismo cada vez que alguien ahce el gilipollas en una fiesta.
Parece que hay mucho interes y muchas ganas de comentar como fungano y mengano hicieron el chorra en las putas fiestas de gracia,... los textos politicos, las cartas de los presos y las actividades diarias, parece que no suscitan tanto interes. Menos infantilismo.

y el tonillo macarra en plan 'mas que palabras' te lo guardas, que aqui ya nos conocemos todos y sabemos de que pei calzamos. Menos lobos.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
26 ago 2013
Estuve en las fiestas y no creo que me hayas servido ninguna "birra", no bebo alcohol. ¿Qué andaba haciendo?, ahora no me viene de gusto explicártelo y mucho menos aquí.

Los anarquistas también conspiraban en bares y eso no los convertía en borrachos "impenitentes". Y si no sabes qué puede hacer un "super-revolucionarix" en una fiesta, nos dejas claro que nunca has conspirado… en una fiesta.

Lxs que tenemos otras ideas y pensamos cómo llegar hasta ellas, no vamos explicando lo que hacemos, ni con un cartelito con las muescas de nuestras luchas más importantes, suele ser lo contrario, intentamos aparentar "normalidad". La realidad del movimiento libertario desde los 70, es vivir sus "sueños". Si muchas personas los confunden con la idealización o la sistemática borrachera, se han equivocado tanto como vosotros o yo.

Hace años los conciertos sin alcohol, serían un fracaso. Ahora son unos años después y la conciencia de las personas respecto a lo que significa el alcohol, hemos tenido suficientes ejemplos, puede haber cambiado. Lo mismo que las horas que debemos de quemar sosteniendo no se sabe qué "virilidad" o "carisma". Actualmente sigue habiendo "ascetas" y "borrachos". Gente que critica y que mira por encima del hombro desde una superioridad moral, intelectual, "revolucionaria", del "yo hago más", etc…, pero viven en su propio engaño, todo camino y lucha hacia la libertad debería ser, y de hecho es, una experiencia colectiva y no de una élite.

Para que el movimiento sea "respetable" y pueda poner esos "30.000" euros sin rechistar, son necesarios proyectos y eso significa un nivel de compromiso participativo que sólo aparece cuando hay fiestas. Lo de aportar economía personal y puntualmente, se ha hecho siempre. Si no te has enterado será porque no estás en grupos o colectivos que organizan y se movilizan… A ese nivel de compromiso, las cantidades de libertarixs son muy inferiores y de los grupos o colectivos de los que te hablo, lo de "tesoreros", suena a chiste. Hay quienes tienen tesoreros y persiguen el pago de cuotas, para después no hacer más que "sus jornadas" y punto.

Lo que está claro, es que sentaditxs en casa, nada de nada. Tenemos lo que tenemos y supongo que a nadie le gusta ir a trabajar a los curros basura o asumir las contradicciones cotidianas, y sin embargo, mejor o peor, en mayor o menor grado, lo hacemos porque es imperativo de supervivencia. Y ahí volvemos a la cuestión, se prefiere pasar ocho o diez hora cinco días a la semana en un curro asqueroso, a tener que estar tres horas un día, colaborando en un comedor o cenador.

La cuestión no es si tenemos los carteles más grandes y a color, sino en qué nos comprometemos. Cómo conseguimos recuperar la fiesta para la política y que despierte de nuevo el ánimo que sólo se "despierta" cuando te has bebido más de cinco cervezas, y eso no se consigue con arengas ni soflamas políticas, ni con el machaque diario o mirando por encima del hombro menospreciando a quien se emborracha o a quien se mantiene sobrio por asceta, sino demostrando que aún hay cosas que se pueden hacer porque todo está por hacer y que aportan la alegría de estar haciendo camino hacia esos sueños que quedaron enterrados hace años.

La fiesta nocturna viene determinada porque el propio sistema de explotación y consumo marca esas pautas y ya hubo compañerxs que, muy lúcidamente, quisieron cambiarlas. Es por eso que no se pueden hacer convocatorias a ciertas horas de la mañana, del sábado o el domingo, y hay que desplazarlas, lo más temprano al mediodía, y ahí es donde en parte acierte el título del texto, sin cuestiones morales por medio. Eso es una realidad y decir que es moral, es indecente y no querer reconocer lo que es evidente.

En mi opinión, más importante que lo que hace alguien con borrachera o resaca, es lo que hace cuando no está bajo esos efectos.

Hablar de moral cuando se alude a eso, es una respuesta a la defensiva que no tiene otro sentido que el de confirmar el encubrimiento de nuestra falta de compromiso.

Alguien muy acertadamente ha dicho que se trata de cierto vacío y falta de ideas claras en el anarquismo, de manera que se cae en el activismo porque sí y en el que cada cual se dedique a lo suyo, sin reconocerse como formando parte de una misma realidad de lucha. En ese sentido las fiestas alternativas, como la mostra del libro anarquista o lo que sea, tienen un papel importante que desempeñar y que no es otro que el encuentro, el reconocimiento, el conocimiento, el apoyo mutuo, etc…

Y sobre el último comentario ("para A"), sigues con tu "tonillo" de desprecio y "abusón". Si tu te "sacrificas", esa no es la realidad de muchxs de lxs que participamos activamente y desde el compromiso, pues eso es una de las cuestiones que da sentido a nuestra vida y no somos "cristianxs". La lucha no es un camino de "sacrificios", quien lo viva así mejor que no participe, pues su resentimiento amargará la existencia de quienes están a su lado. Hacer el "gilipollas" en las fiestas, entra dentro de las posibilidades de las fiestas, pero eso no significa que se deba promover o que sea la única opción. Lo que me parece importante en esas circunstancias, no es tanto el impulso espontáneo, sino el por qué de la necesidad de hacer el "gilipollas". A veces se trata de que alguien quiere expresar lo "a gusto" que se encuentra y no hay que darle mayor importancia, pues sólo son actores de un escenario preparado para que expresen su actuación y eso, la preparación de escenarios, sí que tiene importancia al igual que sea el alcohol, u otras sustancias concretas y no las ideas o los proyectos, los vehículos para la comunicación.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
26 ago 2013
aturem aquesta absurda conversa.

subscric l'últim comentari i sento haver tractat de cristians als qui escriuen aquestes ratlles vulgaritzant de forma grollera una opinió que a grans trets comparteixo, doncs estic contra el sistema, i contra la droga com a eina d'aquest que és. ara bé, vaig expressar-me així doncs alguns dels comentaris em van semblar ofensius vers una situació que no vaig viure, però no crec que sigui legítim publicar-ho a internet -ni gens beneficiós pel moviment. com sempre dic, parlar cara a cara és molt més productiu per evitar falsos rumors i mals entesos que podrien ser nefastos. les accions individuals positives són les que compten vers les presumptament negatives, si bé considero que el que compta realment és l'acció col.lectiva que s'està construïnt, la revolució. recordo el tòpic de "els arbres a vegades no ens deixen veure el bosc"
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
27 ago 2013
El més fotut és que parlem d'alcohol quan sabem que algunes de l'escenari defensen l'speed i la farlopa amb xerrameca pseudo-revolucionària.

Beure, fumar porros, fins i tot alguna ratlla pot ser divertit, però no te res de polític, i prendre speed en un dia de vaga està fora de lloc. Com bé diuen, haurem de fer servir tota la nostra paciencia per explicar-los a aquests anarquistes de pose que és anarquia i que actituds lumpen fomentades per la propia burgesia.
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
27 ago 2013
Speed? Serà el que es fot ta puta mare, subnormal!

I el fusel era de fusta, no de plàstic!
Re: Festa sí, lluita no que tinc ressaca
28 ago 2013
pero es ke un no pot fer en la seva privada el ke surti dels ous/ovaris? O es ke tot el ke fem ha de ser politic? aixo es lamentable... Men vaig al lavabo a cagar politicament i per la revolucio.
Sindicat