Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
(video) Barcelona crida Llibertat activistes del TAV
20 ago 2013
Avui, 20 d'agost una vintena de persones s'ha concentrat al consulat d'Itàlia per exigir la llibertat d'en Giobbe, activista antiTAV italià empresonat.
SAM_3352.JPG
SAM_3353.JPG
SAM_3351.JPG
Des de Barcelona, s'ha conformat un grup de suport amb en Giobbe, company conegut per aquestes terres, camperol i artesà cerveser, redactor de la revista de muntanya Nunatak, activista de la lluita dels pobles de la Val di Susa que resisteixen a la imposició del Tren d'Alta Velocitat.

Vegeu-ne el video de la concentració:

http://www.youtube.com/watch?v=xS2tN_fVZk8

Adjuntem el comunicat entregat al Consulat italià:

LLIBERTAT PER EN GIOBBE, SOLIDARITAT AMB LA DEFENSA DE VAL DE SUSA


El passat 13 d'agost fou detingut, a casa seva de Dumenza, en David Giacobbe (Giobbe) , arrestat per ordre de la fiscalia de Torino. Li van registrar la casa, segrestat la roba i objectes personals imputant-li els delictes de robatori, violencia, amenaces i resistència a un oficial públic, en relació a discussió verbal a la Val de Susa el novembre de 2012. També van ser acusades i detingudes dos persones més, les quals foren alliberades posteriorment. En canvi en Giobbe, està privat de llibertat a Torino, en presó preventiva.
El passat divendres 16, el jutge d'instrucció va rebutjar la demanda de posar-lo sota llibertat vigilada amb l'argument que el jutge que havia iniciat el cas estava de vacances (!).

Des de Catalunya, col.lectius i persones hem compartit i conegut en Giobbe, un company que ha participat i col.laborat amb els moviments socials per construir un món amb justícia social, treballant per l'agroecologia, el compartiment de coneixements camperols i l'ecologia. Com a redactor de la revista de cultura i història de la muntanya Nunatak, ha fet de pont de transmissió entre les diferents regions, compartint articles i escrits fora de les fronteres i difonent la revista entre algunes biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Socials de Barcelona.

També, des de Catalunya, els moviments socials simpatitzem amb la lluita dels pobles de la Val de Susa contra la imposició del TAV, un projecte idològic destructiu que malhauradament a l'Estat Espanyol s'ha implantat com a cap altre país, generant un rastre imborrable de destrucció territorial, ruïna econòmica i desmantelament del transport públic de proximitat.

Creiem que el TAV és l'emblema tecnopolític de la mundialització. Quan la població es concentra en unes poques regions metropolitanes, l'acumulació ampliada de capital depèn molt més de la circulació, inclosa la circulació d'executius financers, empresarials i polítics. Aquests necessiten un mitjà de locomoció més eficaç que l'avió entre dos ciutats. I el país, el territori i la geografia local és convertida en un parètesi paisatgístic que cal superar a gran velocitat, convertit en un fotograma irreal rere la finestreta.

El TAV contrau l'espai alhora que l'economia el colonitza. Té doncs un efecte centralitzador. Les conurbacions queden connectades entre si com densos nòduls d'una xarxa governada per un eixam d´executius que no toquen de peus a terra, malgrat que amb polítiques de fets consumats, la transformen per accelerar l´intercanvi de mercaderies. La “intermodalitat”, és a dir, la coordinació de les diferents formes de transport, seria un bon exemple del món dels executius, on “els ràpids es mengen als lents”. No obstant això, tot el que resulta avantatjós per a aquells, forçosament ha de resultar perjudicial per als altres, doncs reforça la seva submissió i despossessió.

Per tot això, ens dirigim des de Barcelona al Consulat de la República d'Itàlia, demanant la llibertat immediata i sense càrrecs d'en David Giacobbe, víctima d'un muntatge judicial sense cap ni peus.
Demanem també l'aturada de la criminalització i persecució del moviment NoTav per la defensa de la Val de Susa.

Des de Catalunya, tota la nostra solidaritat,


Grup de suport amb en Giobbe, Barcelona
Centre Social Okupat Kan Pasqual
Can Masdeu - Punt d'Interacció de Collserola
Mira també:
http://notav.org
http://www.youtube.com/watch?v=xS2tN_fVZk8

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (video) Barcelona crida Llibertat activistes del TAV
21 ago 2013
el jutge d'instrucció va rebutjar la demanda de posar-lo sota llibertat vigilada també amb altres arguments, entre ells que hi ha un'altra investigació pendent
Re: (video) Barcelona crida Llibertat activistes del TAV
21 ago 2013
el jutge d'instrucció va rebutjar la demanda de posar-lo sota llibertat vigilada també amb altres arguments, entre ells que hi ha un'altra investigació pendent
Carta d'en Giobbe, des de la presó
22 ago 2013
Queridxs compañerxs de lucha os abrazo a todxs.

Gracias por todo lo que haces por mí, mi pensamiento se dirige a usted que se resisten en Clarea o donde sea.

La moral es alta y me encuentro en forma (Estoy entrenandome para volver a correr tras Giacu en Clarea).

Quería decirle que no gasten energía para mí, sino que se centren en la lucha.

No temo a nada porque mi familia es una línea de partigiani "sfrosatori", escapados o internados en los campos de concentración, gente de montaña que ha bajado en las minas o en las fábricas, que me enseñaron a luchar por mis ideales, incluso en la cara de las balas del enemigo, los amos matones, los guardias en uniforme.

Pero creo que ahora hay una necesidad política que va más allá de mi historia personal, que también se desprende de las palabras del juez de instrucción en el rechazo de la liberación, o sea que "las acciones [...] parecen ajenas a las razones de la protesta no-tav" .Ahora, el uso de cargos graves, así como la de asociación subversiva, es el intento de deslegitimar cualquier oposición que no sea simbólica.

Debemos oponernos a estos montajes acusadores porque si pasaran nos los encontraríamos allí delante nuestro mañana a cada paso.Evidentemente parar la obra y hacer piquetes son dos herramientas muy molestas, también pensamos en las luchas de la logística: allí también las hojas de distancia, acusaciones de robo y mucho mas.

Sin embargo, el bloque a las obras es un patrimonio histórico de todos los movimientos de lucha y como tal debe ser defendida.Así que puede valer la pena dar un signo de unidad de bajo de estas paredes, antes de regresar en el corazón de la lucha.

Consideraré todo hecho para contrarrestar el TAV como acto en solidaridad mia y de los otros que están siendo criminalizados.Si me permiten una reflexión, creo que estamos en una fase de "guerra total", donde hay una dirección única para manipular la información, el trabajo de la policía y de los jueces, la política y la ejecución de la obra.

La intervención en Val di Susa es militar y todo está subordinado a ella.

Lo vemos con el decreto de la ampliación de la "zona roja", pero aún más con el uso de los "chicos buenos", que después de las masacres de la población en las montañas afganas ahora están apuntando el rifle hacia "casa".Se entrenan para contener la rabia que la guerra del capital contra nosotros va a crear.

En mi opinión, por lo tanto, también debemos mirar lo que ocurre fuera del valle.

Para hoy sin embargo yo diría que no se desespere.La represión es fuerte debido a que el movimiento hoy día es un problema mas gordo que en el pasado.

No hay que subestimar lo que se ha hecho hasta ahora: su furia demuestra que no consideran posible continuar la obra con este nivel de oposición.

Así que sin ceder a la represión, continuemos con la variedad de las acciones, y la observación de la obra.

Cómo Mimmo dice "lo importante es no quedarse en casa delante de la TV" (o de la computadora).Esta es nuestra fuerza, todo el mundo puede hacer un poco para que el valle se haga imposible para la obra y sus ocupantes.

ojos abiertos y suerte en la lucha

"NOSOTROS FELIZ CUANDO USTEDES ENOJADOS" Giacu

Ciao Giobbe
Sindicat