Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Nou atac amb explosius contra una entitat bancària a Galícia
13 ago 2013
Resistencia Galega ha continuat amb un degoteig d'accions amb explosius, malgrat les detencions d'algunes persones que han estat acusades de formar-ne part
31-1.jpg


Una explosió la matinada d'aquest dimarts en un caixer de Novagalicia Banc a Beade (Galícia) a ha causat considerables danys materials a les instal·lacions d'aquesta entitat. Segons apunta el Faro de Vigo, citant declaracions del delegat del Govern a Galícia, l'acció podria correspondre a una acció de Resistència Galega, el grup armat independentista gallec.

L'explosió ha produït vidres trencats, el sostre rebentat i una de les portes llançada fins a la meitat de la carretera. Segons aquesta font els veïns de Castrelos es van despertar pel estrèpit pensant que un camió s'havia estavellat.

L'atac amb explosiu es va produir entre les 3.30 i les 4.20 hores d'aquesta matinada al caixer ubicat al número 8 de la carretera Coutada de Beade i, segons expliquen a Europa Press fonts de l'entitat, s'han produït bastants desperfectes. NCG ja ha informat que intentarà canviar les vidrieres aquesta mateixa tarda per reprendre la normalitat el més aviat possible.



Resistencia Galega (RG), degoteig d'accions i detencions

El passat gener va ser detingut un militant independista a la Corunya, acusada de ser membre de Resistència Galega. Anteriorment el setembre de 2012 agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola van detenir quatre persones amb acusades de militar en aquesta organització independentista. A finals d'octubre dos independentistes gallecs va ser detinguts també acusats de formar part d'aquest grup armat. Durant el novembre i desembre del 2011 van ser detingudes sis persones a Vigo, Santiago i Lugo acusades de pertànyer a Resistencia Galega, quatre de les quals van ingressar a la presó, en una operació dirigida des de l'Audiència Nacional espanyola.

Resisència Galega ha realitzat diverses accions durant els darrers anys, com l'atac contra la casa museu de Manuel Fraga a Vilalba (Lugo), a oficines d'INEM i contra una antena de telecomunicacions. El passat mes de març es va portar a terme una de les darreres accins atribuïdes a aquest grup armat, precisament contra una sucursal d'aquesta mateixa entitat bancària a O Rosal.

Malgrat que la policia espanyola i la premsa del règim va fer públic l'escapçament de Resistencia Galega aquest grup ha continuat amb un degoteig d'accions amb explosius.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2013/08/nou-atac-amb-explosius-contra-una-entitat-bancaria-a-galicia-22681
http://www.diarioliberdade.org/artigos-em-destaque/401-resenhas/40900-ataque-bombista-contra-sucursal-de-novagalicia-banco-em-v

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nou atac amb explosius contra una entitat bancària a Galícia
13 ago 2013
No sé quin us té criminalitzar des de mitjans alternatius emprant les sigles 'Resitencia Galega', que no són més que una invenció de la premsa burgesa.
Re: Nou atac amb explosius contra una entitat bancària a Galícia
13 ago 2013
amoros, puc entendre les estratègies de la defensa dels presos gallecs. Però el que no pot ser és que nosaltres, que som d'un altre país (també ocupat pel mateix estat) haguem de repetir com tontos els dogmes de fe que potser a ells els serveixen en el seu context però que aquí, a 1000 km, em noto idiota repetint certs mantres.

Que a principis de la dècada dls 2000 es va repartir un manifest fundacional cridant a la "Resistencia Galega" és un fet. Que aquesta família, la que impulsa aquesta estratègia (i que llavors era més forta), és la vinculada a AMI-Ceivar, etc., també. Altres corrents polítiques de l'EI no ho veuen clar aquesta estratègia, considerant-la la "rereguarda" a nivell d'Europa (quan tots els moviments d'alliberament veuen que aquesta via no condueix els objectius, van ells i l'adopten). I lògicament que la policia s'inventa estructures ultrajerarquitzades per a incriminar el màxim possible de càrrecs.

Però d'aquí a negar l'existència... no sé. Fa anys els propis gallecs reivindicaven la seva existència, i ara que el comencen a jutjar amb càrrecs d "pertinença a org. terrorista" diuen que no existeix. No sé, que vols que et digui...
Re: Nou atac amb explosius contra una entitat bancària a Galícia
13 ago 2013
Es va cridar a la "resistència gallega", exactament. Però en cap cas això demostra la existència de cap organització, perfectament es podria tractar de grups independents.
Re: Nou atac amb explosius contra una entitat bancària a Galícia
14 ago 2013
escamots autònoms aparentment independents són un tipus d'organització, igual que una estructura rígida i piramidal en són una altra. Jo entenc que per una qüestió legal (no és el mateix que t'imputin per associació il·lícita, 6 anys, que per pertinença a organització terrorista, el doble) puguin adoptar certa estratègia. Però d'aquí a negar l'existència quan hi ha hagut reivindicacions d'actes... no sé.

PS: Evidentment no dic que tots els detinguts que fan les FSE i tot el planigrama estructurat que pinten sigui veritat.
Re: Nou atac amb explosius contra una entitat bancària a Galícia
14 ago 2013
y luego dirán que les enchironan por montajes
Re: Nou atac amb explosius contra una entitat bancària a Galícia
14 ago 2013
banketxeak lapurrak! jo ta ke!
Re: Nou atac amb explosius contra una entitat bancària a Galícia
16 ago 2013
galiza ceive
http://www.youtube.com/watch?v=XZPzepvizd8
Sindicato Sindicat