Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
en el Dia Mundial de l'Orgasme milions d´orgasmes en un dia
08 ago 2013
Avui 8 d´Agost es commemora el Dia Mundial de l'Orgasme
El Dia Mundial de l'Orgasme se celebra cada 8 d'agost des de fa uns quants anys. La celebració no consisteix en cap gran acte institucional ni en cap festa multitudinària. Simplement, les entitats promotores es limiten a demanar que avui tothom tingui un orgasme, pel cap baix, de la mena que sigui. D'aquesta manera, expliquen, s'aconsegueix de concentrar en un dia una gran massa de plaer a tot el globus.

L'origen de la commemoració s'ha de cercar en Arimateio Dantas, un regidor del poble brasiler d'Esperantina, que l'any 2001 va tenir la idea de proposar a la municipalitat que declarés el 8 d'agost dia de l'orgasme. Dantas va explicar aleshores que volia compensar la seva dona pel deute sexual acumulat durant anys i que, de pas, volia fer prendre consciència a tota la societat de la necessitat de fomentar el plaer i de la manca d'atenció que tant homes com dones dediquem al nostre cos i al de la nostra parella. La seva proposta va ser acceptada el 2005. D'aleshores ençà, una colla d'entitats de tot arreu s'han adherit a la iniciativa i promouen l'obtenció del màxim nombre d'orgasmes a tot el món el 8 d'agost.



Dedicat especialment a l'orgasme femení, encara menystingut, oblidat...

Però resulta que hi ha altres dates dedicades a l'orgasme: la del 9 de maig i la del 22 de desembre, del Dia Internacional de l'Orgasme. És per això algunes entitats reivindiquen per al 8 d'agost, particularment, l'orgasme femení, que consideren, encara avui, menystingut, reprimit, poc valorat i oblidat.
Mira també:
http://www.globalorgasm.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa