Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : antifeixisme : globalització neoliberal : laboral : dones
(dins del moviment feminista hi ha feminismes i més que mai és necessari el feminisme més transgressor)
06 ago 2013
Benaventurada la nostra lluita
Des de que va començar aquesta legislatura, i per a ser exacta ja abans, els drets aconseguits per les dones s’han anat vulnerant sistemàticament per part de l’Estat. Els avanços en aquesta matèria, per a conformar una societat més justa, s’han minvant a base d’estisores i ideologia. Les dones feministes de tota la vida, i més d’una institucionalitzada, fan el que poden o més bé el que els hi deixen. Les denuncies continuades per part de diferents col·lectius, els escratxes i altres accions directes, s’han anant combinant amb la incidència política en els diferents fronts. Així, i per resumir-ho tot, les dones no som escoltades ni ens tenen en compte quan lluitam pels nostres drets. De nou, ens topam, fins i tot dins sectors de l’esquerra, amb el mur del que és secundari, amb el mur patriarcal que ataca qualsevol intent de donar un cop d’atenció en la situació actual.


Dins del moviment feminista hi ha feminismes i més que mai és necessari el feminisme més transgressor. Som invisibilitzades una i una altra vegada i els articles relacionats amb el gènere s’omplen de comentaris masclistes, neomasclistes i insults. La violència que aguantam les dones dia a dia es pot llegir en aquests comentaris a la xarxa davant qualsevol iniciativa feminista que sorgeixi. S’han provat infinitat de metodologies i se’ns segueix exigint paciència, comprensió i bona pedagogia, una altre signe més del masclisme. S’espera de nosaltres en que s’ha establert en el rol tradicional femení, el que surti fora d’aquesta norma és, fins i tot, contraproduent per a les dones, segons aquesta visió androcèntrica. La transgressió ha estat la forma de lluita al llarg de la història i aquesta transgressió, a vegades, no és entesa per persones que es queden clavades en el que és normatiu.


Recentment, han sorgit les denominades Brigades Feministes com iniciativa de les companyes mallorquines. Amb ironia i amb cert sentit de l’humor han aconseguit, fins al moment, prop de 4.000 visites sols al youtube. S’han apropiat de les benaventurances catòliques per nombrar-nos i deixar constància de la nostra diversitat i existència. Aquesta apropiació dels símbols religiosos és una contestació a l’opressió que sofrim per la jerarquia eclesiàstica (una acció que en el seu moment ja realitzaren les companyes malaguenyes en el seu “Comunicat Teta“) ja que, malauradament, estan molt vigents avui al nostre govern. Aquest tipus d’iniciatives s’insereixen dins de les accions de cridada d’atenció sobre la vulnerabilitat dels drets de les dones i s’han de celebrar i, en depenent de les possibilitats i l’ingeni de cada una replicar-les, perquè el que no es visibilitza no existeix. Els feminismes organitzats i articulats, ja sigui en brigades, col·lectius o entitats, han de visibilitzar que estam en lluita, la forma de fer-ho ja la triarà cada qual: la qüestió és sempre fer qualque cosa. Sempre trobarem persones detractores, l’avantatge que tenim les bruixes és que ja estam acostumades, portam el Malleus Malificarum.
Ja no es pot patir més violència estructural i terrorisme patriarcal. Per això, les Brigades Feministes ens hem organitzat per transformar la opressora realitat. Aquest és el nostre projecte polític, no és sols simbòlic si no que plantarem cara i no acotarem el cap. Davant tants d’atacs, començam la legítima defensa des dels feminismes i les accions directes.


:'Brigades Feministes 'www'Brigades+Feministes'COMUNICAT TETA

■ Benaventurades les pobres del barri, perquè són les que pateixen els treballs precaris

■ Benaventurades les que criden, perquè seran escoltades

■ Benaventurades les que lluiten, perquè elles sembraran la igualtat i la justícia

■ Benaventurades les marginades perque combaten l’aliança del capital i el patriarcat

■ Benaventurades les que avorten perquè són les que comanden en el seu cos

■ Benaventurades les maltractades, les violades, les vexades, les mutilades, les copejades, les insultades, les assenyalades, les discriminades perquè organitzaran la seva ràbia.

■ Benaventurats els homes que senten com a pròpia la nostra lluita perquè qüestionen els seus privilegis i rompen els rols de gènere.

■ Benaventurades les brutes, les histèriques, les boges, les mamarratxes, les desvergonyides, les irreverents, les contestaries perquè existeixen.

■ Benaventurades les grasses, les primes, les lletges, les peludes, les coixes, les cegues, les joves, velles i nines perquè van més enllà dels estereotips.

■ Benaventurades les negres, les sudaques, les mores, les gitanes, les xineses, les indígenes perquè en la seva identitat està la seva llibertat.

■ Benaventurades les trans, bollo, bi, inter i les asexuals perquè han fet de l’abolició de la norma la seva bandera

■ Benaventurades les treballadores sexuals per la seva valentia davant la mirada estigmatitzadora de la societat patriarcal

■ Benaventurades les que boixen on volen, quan volen, com volen i amb qui volen perquè el seu plaer és revolució

■ Benaventurades les bruixes perquè tot i ser fulminades per la seva saviesa encara segueixen amb nosaltres

■Benaventurada la nostra lluita perquè la revolució serà feminista o no serà

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (dins del moviment feminista hi ha feminismes i més que mai és necessari el feminisme més transgressor)
06 ago 2013
"Benaventurades les que avorten perquè són les que comanden en el seu cos"

dit així sembla que les que no avorten per pròpia voluntat no comandin el seu cos, Daltre vanda es dona per fet que determinades sitacions d'opressió donaran una rebel·lio pel simple fet de patir aquesta opressió, sense tenir en compte si aquelles persones prendran la decició de rebel·ar-se o no:"Benaventurades les maltractades, les violades, les vexades, les mutilades, les copejades, les insultades, les assenyalades, les discriminades perquè organitzaran la seva ràbia."
I després això: " ■ Benaventurades les negres, les sudaques, les mores, les gitanes, les xineses, les indígenes perquè en la seva identitat està la seva llibertat." una mitificació de ñles altres cultutres que son tant nefastes com la nostra
Re: (dins del moviment feminista hi ha feminismes i més que mai és necessari el feminisme més transgressor)
06 ago 2013
Feminicidio o auto-construcción de la mujer
Re: (dins del moviment feminista hi ha feminismes i més que mai és necessari el feminisme més transgressor)
06 ago 2013
"En la seva identitat està la seva llibertat"

Sou uns/es postmoderns/es, no hi ha llibertat on hi ha Estat i Capitalisme, i aquests avui en dia arrassen.

El projecte alliberador de homes i dones, sudaques, negres, xinesos/es, gitanes/os, mores/os... és el projecte revolucionari, avui en dia enterrat en l'oblit dels "nous moviments socials" que es basen en lluites parcials només reformista, encara que adoptin algunes retòriques "anticapitalistes" (en discursos superficials que no van a la base de denunciar el sistema actual i apuntar els principis llibertaris del/s nou/s per construir)
Sindicat