Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Tancament d'una ràdio nazi a Barcelona
01 ago 2013
Dos detinguts per difondre ideologia neonazi a través d'una de ràdio per internet des d'un pis del Carmel

El jutge ha ordenat el tancament de la web des d'on emetia l'emissora

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns dues persones que difonien ideologia neonazi des d'una emissora de ràdio que emetia per internet des d'un pis del Carmel de Barcelona. L'emissora reproduïa música Rock Anticomunista (RAC), gènere musical que destaca pel contingut d'algunes de les seves lletres, que inciten a la violència i promouen l'odi antisemita i contra col·lectius immigrants, així com la difusió de la doctrina nacionalsocialista.

L'existència d'aquesta ràdio es donava a conèixer a través de diverses webs radicals freqüentades per persones vinculades a moviments neonazis. El jutge ja ha ordenat el tancament de la web on s'allotjava l'emissora.

A l'emissora, a més, es promovien concerts i noves bandes musicals afins a la ideologia nazi. L'administrador de la ràdio oferia a aquests nous grups la possibilitat de donar-se a conèixer des de l'emissora, així com des d'un blog vinculat a la ràdio. Així mateix, tenia oients tant de la resta de l'Estat com d'altres indrets del món, especialment a Amèrica del Sud. Els oients es comunicaven entre ells mitjançant un xat que estava operatiu durant l'emissió dels programes.

Els dos detinguts són dues persones vinculades a aquesta emissora, majors d'edat i de nacionalitat espanyola. Els agents van escorcollar el pis des d'on s'emetia la programació i van comissar diversos equips informàtics i una gran quantitat de suports enregistrats amb música RAC.

Els dos detinguts van passar a disposició judicial ahir, dimarts 30 de juliol. Després de declarar davant el jutge, els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs.

Tanmateix, el jutge ha ordenat el tancament de la pàgina web on s'allotja l'emissora.
Mira també:
http://xavier-rius.blogspot.com.es/2013/07/detinguts-deos-veins-del-barri-del.html

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat