Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Aurora Cayetano i Iolanda Fernández, dos comunistes lliures
22 jul 2013
Aurora Cayetano i Iolanda Fernández, dos comunistes lliures
IolandaFernándezenlacalle.jpg
auroraenlacalleconelpuñolevantado.jpg
El cap de setmana passada, i al mateix dia, el 14 de juliol sortien en llibertat les militants comunistes Aurora Cayetano Navarro i Iolanda Fernández Caparrós, totes dues gallegues i empresonades des de feia 11 anys. Aurora es trobava actualment a la presó d'Alacant i Iolanda a la de Castelló.

Dia per dia es menjaren la condemna que l'estat feixista els va imposar, això sí amb el cap ben alt en matenir les pròpies conviccions revolucionàries i antifeixistes i plenes de dignitat militant i proletària.

Les cròniques que arriben de la rebuda solidària del seu alliberament ens narren sobre la arbitraria prohibició de rebre Iolanda a la porta de la presó de Castelló, així que ho hagueren de fer a la vorera del davant, encara que el seu company sí que va poder abraçar-la a les reixes de la mateixa porta de sortida. Solidaris vinguts de la Corunya, Madrid i País Valencià acolliren en un mar de bon ambient a Iolanda, rebel i amb molt bon humor.

Solidaris que varen rebre a Aurora comenten la experiència que no oblidaran. Increïble el seu bon humor en que a la sortida va obsequiar a tothom, malgrat haver estat els darrers 11 anys a la presó i que els seus febles ossos ja acumulen un total de 28 anys de privació de llibertat. Un excel·lent esmorzar amb la resta de solidaris i expresos polítics presents va crear un autèntic ambient de germanor que va saber acompanyar a la companya acabada de sortir en llibertat . Tot i que la retingueren una estona, sortia sobre les 10:00 AM i que en tot moment la bòfia va controlar que els solidaris alli congregats no fessin fotos just a la sortida d'Aurora, no ho aconseguiren. A més, es va celebrar un brindis per ella dins el recinte de la presó i voleiar de les banderes de Galiza, la República Popular i la comunista. Hi havia solidaris de Vigo, Madrid, Còrdova i País Valencià.
Mira també:
http://reixa-sri.blogspot.com.es/2013/07/aurora-cayetano-i-iolanda-fernandez-dos.html

This work is in the public domain
Sindicat