Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Baixem la cadira al carrer!
22 jul 2013
Baixem la cadira al carrer i ocupem l'espai públic
Benvolgudes veïnes i veïns,

Com que aquests dies fa tanta calor, hem pensat que fóra bo treure les cadires al carrer i passar el vespre a la fresca tot fent-la petar entre nosaltres. Així ens anem coneixent més i estrenyem els llaços que ens uneixen, i de passada, recuperem l'ús veïnal de places i carrers, que com bé recordeu, no fa tant tenien prou bancs que ens oferien acolliment i repòs i bons arbres que donaven ombra.

Encara no fa gaire que les veïnes ho feien això de baixar la cadira i reunir-se a les portes de les cases i a les places per prendre la fresca tot xerrant i també vigilar la canalla que aprofitava l'avinentesa per ampliar l'horari de jugar al carrer. Era en aquests moments que s'intercanviaven els coneixements: de les feines, de cuina, de com encarar la febre dels xiquets i com engrescar-los a menjar-s'ho tot, i tants d'altres. També es parlava de política i successos, d'esports, de com anava la vida, i, si es tenia algun maldecap, també era moment de compartir-lo.

Es tracta doncs, de recuperar un bon costum, ara gairebé perdut amb ajut de la pràctica política, que en nom de la modernització del barri ha remodelat els espais públics eliminant bancs, arbres i fonts. Però això no ens ha de fer enrere, a falta de bancs portem la cadira!

Re-iniciem aquest costum i trobem-nos avui, cadira i entrepà en mà, de 20 a 22 hores a la plaça del Pedró i aprofitarem per a fraternitzar amb les noves veïnes imPAHrables 13.

L'espai és públic, fem-lo més nostre, gaudim-lo!
Mira també:
http://asamblearaval.wordpress.com/2013/07/20/baixem-la-cadira-al-carrer/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat