Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Comentari :: corrupció i poder
Sobre el nou bloqueig al parlament
17 jul 2013
El 18 de juliol s'ha convocat una assemblea oberta per parlar d'un nou bloqueig del parlament cara els nous pressupostos. Primer de tot, una petita crítica al poc temps amb que s'ha avisat (almenys jo ho vaig veure per aquí fa uns pocs dies i pel facebook avui mateix). Tanmateix, crec que la idea és prou bona i ja portava temps coent-se.
Faig aquest comentari ja que a les dues noticies que s'han penjat el debat ha sigut bastant unidireccional quan no simple trolleig. Hi ha unes consideracions que vull fer.

1. El primer bloqueig del parlament va ser una de les millors coses que va fer el 15M en el moment de màxima expectació. Tot i això, va ser molt mal rebut i destrossat pels mitjans de comunicació. De fet, els dies següents es van viure uns aires d'arrepentiment tant pel que fa al comunicat com en general.
Repetir el bloqueig. Tot i que fos un bloqueig sense capacitat real de bloquejar el parlament. Podria ser quelcom molt potent. Si s'aconsegueix que es mobilitzi gent i que hi hagi més que l'última vegada seria una victòria per si mateix, almenys des de la meva perspectiva, ja que afiançaria el discurs que es va gestar de deslegitimització de tot el procés de retallades encara que vingui del parlament.
Enforntar-se al parlament, tot i que aquí pugui semblar quelcom lògic i normal, és un acte impressionant. Si es repeteix i és legitimitza amb un major nombre de gent, crec que és un avenç pel "moviment" en general.

2. S'ha parlat de derrotes, vagues i manifestacions als comentaris de la noticia. Una derrota en aquest cas no crec que sigui massa contraproduent, si es fa una bona propaganda i un bon plantejament. Està clar que bloquejar el parlament és un acte difícil sino impossible, però només trencar amb la normalitat parlamentaria i dur el conflicte als responsables, son coses molt positives. A més, es planteja en termes d'acció amb uns objectius clars. Potser difícils d'assolir, però és una diferència en quant a les típiques manifestacions, que molta gent veu com quelcom que passa de tant en quant. És una convocatoria amb un objectiu clar i útil, un canvi interessant, tot i que és cert que de díficil execució.
A vegades, em dona la sensació, pequem de grandiloqüència. Parlem de les vagues i de les manifestacions com si anessin a aturar les retallades quan tots sabem que son processos que ajuden però que per si mateixos no aconseguiran l'objectiu. No tinc massa idea de propaganda, i potser el que dic és inclús contraproduent, però potser podriem parlar d'un intent de bloqueig del parlament.

3. Sobre la bromea del David Fernandez. No és cap tonteria, un bloqueig al parlament pot servir pq la CUP demostri la seva implicació en els moviments socials. La imatge canviaria molt si tres diputats estiguessin en el bloqueig. A més, seria una manera de sacsejar altres partits d'esquerra que pretenen que formen part dels moviments socials i que moltes de les seves bases realment i son.

4. Hem avançat molt des del 15J. No és broma, ha plogut molt. Comptem amb molts més recursos i amb molta més gent conscienciada. Aquest bloqueig podria fer avançar el discurs un munt. És la deslegitimització de la democràcia i la legitimització de l'acció directa en un sol acte.

5.Podriem pujar-nos al carro de la PAH i parlar d'escrache al parlament.

6. El tema complicat és el de la repressió. Més presos i contucionats no venen gens de gust, i menys en una acció que és més propagandistica que efectiva.

En definitiva, des del meu punt de vista hi ha molt a guanyar propagandísticament i molt a perdre, tant propagandísticament com repressivament. Tanmateix, crec que seria interessant fer-ho encara que fos una versió una mica descafeinada. Discursivament és una acció potentíssima.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sobre el nou bloqueig al parlament
17 jul 2013


concentraciones en las sedes del PP para pedir la dimisión del Gobierno‏
Data:     Dijous 18 Juliol, 2013, 20:00 - 00:00
Organitzador*:     societat civil emprenyada i indignada per tanta impunitat
Descripció:     no estas cansado de quejarte?
vamos a movernos para echarlos?
nos roban dinero, que es tiempo y por lo tanto, nos roban la vida :(
y si no paras a un ladron que te roba, el no parara... si no salimos, no lo conseguiremos.
ahora esta el miedo en su lado, eso ya lo hemos logrado.
si estas en barcelona, nos vemos con cacerolas y chorizos (asi convocan)

si estas en otro sitio aqui hay muchas convocatorias o busca por internet
http://www.tercerainformacion.es/spip.php?article55101
Lloc:     Delegación de gobierno, Carrer Mallorca, 278
Adreça:     Carrer Mallorca, 278
Preu:     la dignitat
http://barcelona.indymedia.org/calendari/displayevent/10439/index.php

tambe hi ha una
Re: Sobre el nou bloqueig al parlament
18 jul 2013
Molt interessant el que comentes. Jo vaig ser dels qui va plantejar dubtes a les altres noticies, encara que personalment no ho vaig fer amb cap ànim de trolejar ni de ser destructiu. De fet, si estic fent aquesta mena d'anàl·lisi es precissament perquè l'acció em sembla superpotent, sino ni m'hi molestaria.

El que va inspirar els meus dubtes és una valoració a posteriori del primer bloqueig. Crec que les victòries i derrotes venen definides per posar en una balança els pros i els contres, així que no puc estar d'acord amb frases com "seria una victòria per si mateix". No, perquè depenent del que es decideixi fer* podem esperar una forta repressió, i tot i que assumim que aquesta repressió hi serà i és quelcom que no podem eludir, com a mínim sí ens hem de preguntar que obtindrem a canvi d'aquest preu a pagar.

Crec que valorem amb molta facilitat el que és un avenç pel moviment i que ens deixem emportar massa pel simbolisme de les accions i no busquem amb prou ímpetu victòries pràctiques.

Crec que l'ambició d'aquesta acció ha de ser aturar els pressupostos de debò, tot buscant tàctiques que ho facin possible, i que en aquest cas la repressió seria un pes amb el qual carregaríem però amb més serenitat (això és una decisió molt personal), però si per un avenç simbòlic del moviment, per ajuntar gent al carrer, etc. hem d'acabar fatal... doncs sincerament, jo no ho puc valorar com una victòria, tot i que tingui punts positius.

*jo no participaré en aquesta assemblea perquè no em sento en un bon moment com per implicar-me en una cosa així.
Reflexions interessants
18 jul 2013
text interessant que reflexionava sobre la idionitat, la derrota i la repressió al bloqueig al parlament del 15 de juny
reflexions interessants II
18 jul 2013
ara si: http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/425501/index.php
Re: Sobre el nou bloqueig al parlament
18 jul 2013
Respecte el punt 3 i la CUP, jo sincerament no crec que canvii res. És a dir, participar a fora, liarla a dins o presentar una proposta alternativa i després sortir són 3 propostes tàctiques diferents que expressen una mateixa finalitat.

Però sigui quina sigui la triada (la d'estar fora és de ben segur la més probable), la gent que està en contra de la CUP perquè és anarquista ho seguirà estant per això mateix, i la gent que està a favor per altres raons també ho seguiran estant.

En el fons, si no maquillem el debat, veurem que el debat no és tan de profunda discussió estratègica (si és útil o no estar al Parlament) sinó de dogma "estètic": sóc anarquista, els anarquistes no creiem en l'estat, ergo deu ser dolent. Fi del debat.
Re: Sobre el nou bloqueig al parlament
18 jul 2013
El punt 3 no anava pels anarquistes. El fet que la CUP sigui a dins o a fora és anecdòtic i no capgira el debat sobre el parlamentarisme.

El que volia dir és que hi ha un discurs general de deslegitimització de les retallades i, en conseqüència del parlament, en el quals estan implicats no només els anarquistes. Inclús ICV-EUA té unes bases que juguen amb aquesta idea, inclús el procés constituent està tenyit d'aquesta idea. Està clar que en l'estratègia d'aquesta gent no hi cap un bloqueig del parlament, però l'acció discursivament obliga a prendre posicions i a concretar en aquesta idea. Estas dintre del parlament o fora? Fer jugar a la gent amb aquestes contradiccions és important.


Sobre l'estètica de les posicions sobre el parlamentarisme no et negaré que hi ha un gran component en el debat, tot i que per ambdues bandes. Però el debat millor el deixem per un altre article.

----------------

Realment l'important és el que diu ..., com fer el balanç entre efectivitat i repressió. Es pot fer una acció amb molt poca repressió xo aleshores tindríem una acció simplement simbòlica, amb tot el que això comporta.
Re: Sobre el nou bloqueig al parlament
18 jul 2013
per bloquejar el Parlament la millor manera no crec que sigui tal i com es va fer el 15j -els fets ho poden mostrar, segons com es miri-. Personalment -i sense tenir coneixement directe del 15m- trobo que caldria penar-hi, siguent objectius i ponderats
Re: Sobre el nou bloqueig al parlament
18 jul 2013
per cert, potser caldria centrar també cert suport cap a les encausades pel passat 15j, les quals afronten penes injustificades de presó per part de la Generalitat i l'Audiencia Nacional
Re: Sobre el nou bloqueig al parlament
18 jul 2013
Centrar cert suport per els encausats?? Pero si eren anarquistes!! Els parlamentaristes dubto que hi donin...

I respecte si el chihuahua de troya hi sera fora... personalment me la sua, ara, tenir politics alla... mireu que li va passar al boada...

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more