Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Disturbis a Irlanda del Nord
14 jul 2013
Un total de 32 policies i un diputat unionista han resultat ferits als disturbis de Belfast amb motiu de les marxes protestants de l'Ordre d'Orange. La violència va esclatar en una zona del nord de la capital nord-irlandesa després que la policia impedís als orangistes passar per un barri republicà
protestantes-increpan-a-la-pol_54377494357_54028874188_960_639-64054.jpg
El diputat Nigel Dodds, del Partit Democràtic Unionista (DUP) va ingressar a l'hospital Royal Victoria, a l'oest de Belfast, amb ferides al cap per l'impacte d'un maó. El comissari de la Policia nord-irlandesa, Matt Baggott, ha indicat que 32 agents van rebre atenció mèdica després que joves protestants llancessin diferents objectes tallants contra ells en represàlia per la prohibició de la marxa. Baggott qualificar la violència de "vergonyosa i lamentable" i va informar que la ciutat es reforçarà amb més agents als carrers. El comissari també va demanar als líders de l'Ordre d'Orange que reflexionin sobre el que ha passat després d'haver demanat als protestants que es manifestessin contra la prohibició.

Com cada any, l'Ordre d'Orange marxa pels carrers de l'Ulter per commemorar la victòria del rei protestant Guillem III d'Orange sobre el catòlic Jaume II a la batalla del Boyne el 1690, en unes desfilades que sovint travessen zones republicanes. Als disturbis de la nit de divendres, grups protestants van expressar el seu descontentament després que l'anomenada Comissió de Desfilades, que pren la decisió final sobre el trajecte que els orangistes poden fer, decidís impedir que aquests passessin per Ardoyne, important zona catòlica del nord de Belfast. (Al vídeo es poden veure alguns d'aquests incidents)
Mira també:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nfQUYn6Un4s

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Disturbis a Irlanda del Nord
14 jul 2013
Si estiguessim a Irlanda del Nord molts dels que xerren per aquí sobre "nazionalismo catalan", "abajo las fronteras" etc. serien clarament unionistes, que és la manera elegant de dir colonialistes britànics residents a Irlanda, de la mateixa manera que a altres els hi podem dir colonialistes espanyols residents als Països Catalans.

Hi ha extracció obrera entre ambdós blocs, però uns defensen l'imperialisme britànic, com ho fan alguns amb l'imperialisme espanyol aquí.
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
14 jul 2013
y si estuvieses en el congo seguramente te harian a la brasa, porke ke divino en ese lado el cordero lo prefieren asado
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
14 jul 2013
XD no ho puc evitar: s'ha de reconèixer que el Jon es un caxondo
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
14 jul 2013
Que llastima de gent que nomes veu o negre o blanc... això per exemple de relacionar amb els unionistes amb els que estan en contra de les fronteres, és no tenir gaires arguments, per carregar-se a qualsevol que opina diferent, sense necessariament estar plenament en contra del independentisme o be ser molt critic amb aquest, el processos o el model de país que volem.
Tambe hi han molts moltíssims diria, que tant se li fot si Catalunya sigui un imperi mes del capitalisme de la ma del Mas i Junqueres, (amb la cup, per la seva trajectòria li dono el benefici de la dupta) o si continuarem amb una policia i militars al servei del estat català, etc etc i aixo es per el ofuscament brutal entre molts que estan a les files de l'independentisme; el tot si val i el rotllo de, primer la independència i desprès ja veurem... a mi no em val, dons no vull un altre país venut als mercats i ANTIDEMOCRATIC, però hauria d'haver començat en preguntar si penseu que vivim en una democràcia real, si voleu això per a la nova Catalunya i més important, si feu quelcom per arribar-hi a una democracia.
Una cosa, les diferencies nord-sud i l'empobriment dels països bé donat sens dupte per les fronteres que va lligat amb la no lliure circulació de persones (pobres, clar), però això importa moltíssim menys
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
14 jul 2013
Los que hablan de "països catalans", son como los unionistas imperialistas que quieren imponer su orden y control a los de la "vila de Gràcia", que a su vez imponen su identidad a los de "la vall" de Vallcarca, de la misma manera que tú en tu casa impones o te imponen.

Y esto no es una justificación, sino una evidencia de dominación a la que sólo se puede responder con la liberación total y no con más banderas, fronteras o demás sistemas de dominación.

Tenemos que liberarnos hasta de quienes nos pretenden liberar bajo sus banderas y sus fronteras. El imperialismo no se mide por el tamaño.
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
14 jul 2013
Si sí, ja ho sabem que "los que hablan de Països Catalans son como los unionista imperialistas". I també els d'Euskal Herria. I els de Galiza, i Bretanya, Irlanda, etc. i tants altres pobles ocupats i fragmentans.

I de pas, també sabem en quina llengua parlen sovint aquests que parlen de "ni fronteras ni banderas"...

"Brits out!" diuen els irlandesos. La traducció al nostre país és prou evident...
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
14 jul 2013
Els anemics principals els els tenim a casa i son catalans, prou de victimisme!!
Avui diumenge a les 19h:
Tras las últimas noticias que inculpan a todo el PP y en particular a Rajoy en la trama corrupta que el caso Bárcenas ha destapado, NO podemos permitir que se normalice la corrupción, hay que echar a la mafia que se ha instalado en nuestras instituciones! HOY en BCN convocamos a las 19h frente a la sede de la Delegación del Gobierno, en c/ Mallorca 278, traed cazuelas y hagamos ruido, Pásalo!
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
14 jul 2013
Sí, eso es justo lo acabáis diciendo vosotros e imperialistas ya se os ve el plumero cuando empezáis hablar que si el Roselló, la Cerdanya, que si la Franja y al rato el mundo se os queda pequeño.

Tú que vas a saber en qué lengua hablo, tontolaba! A llorar al confesionario de CiU
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
14 jul 2013
a Perpinyà i la Catalunya Nord la imposiciò del francès és relativament recent (des del Tractat dels Pirineus), motiu pel qual molta gent encara entén i parla el català, en la variant dialectal del rossellonès. No és defensar una annexió, sinó que ells propis volen garantir el seu dret a ser lliures, per molt que els hi piqui a alguns
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
15 jul 2013
Es curios que a la protesta d'avui devant de la delegacio de gobern i a la seu del PP hi haguesin mes gent castellano-parlant, de fet tambe predomina aquesta el castella en el moviment 15m.
A mi sem refot qui vingui a les protestes, no tinc prejudicis amb la gent que intenta lluitar
Avui es torna a repetir la protesta a les 20h. (mireu el calendari a la columna de l'esquerra)
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
15 jul 2013
dis-turbi, segons el CEO no fa massa es deia que el 25 % dels castellanoparlants i el 65 dls catalanoparlants eren independentistes.

Això vol dir que hi ha tant autòctons com nouvinguts independentistes i unionistes, només que en diferents percentatges, però no són blocs estancs i invariables.

I m'atreviria a dir que l'augment sociològic independentista recent està molt vinculat a sectors castellanoparlants (exfederalistes i altres) cansats ja de regenerar Espanya.

PS: També podries dir dis-tuebi, que cada cop hi ha més banderes espanyoles republicanes (avui n'he vist només 1) i més estelades entre la gent individual
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
15 jul 2013
l'augment sociològic a Catalunya, de la gent al carrer contra les diferents corrupcions i injustícies socials, l'encapçala sens dupte, gent castellana-parlant, no es pot negar, serà per què tenen mes tradició de lluita o de consciencia de classe i estan més putejats que la classe mitjana (o procedència), que predomina (o predominava...) en els que tenen més rels catalans. Ni bo ni dolent, que ningú s'ofengui.
Lo que si sóc molt critic és que les manifestacions per l'independència, a les quals hi vaig sovint, no vagui acompanyada de reivindicacions respecte a un model de país amb justícia social
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
15 jul 2013
si, i també és la gent més racista per norma general. Mira on té més força PxC, a quines poblacions (Hospitalet, Santa Coloma, Sant Boi, El Vendrell, etc. ) , i dintre de les poques poblacions més "catalanes" (Vic, Manlleu) a QUINS barris d'aquestes és 1a força amb diferència (extraradi) i a quins és 4a força.

Si ho digues, diga-ho tot.

Però sí, és innegable que el principal augment independentista és de sectors castellanoparlants. Fins al punt que CiU i ERC modifiquen el seu discurs històric i accepten ara (mai ho havien fet) que al futur estat independent el castellà també sigui oficial, igual que el català.


I per cert, perquè les manis o moviments independentistes vagin "acompanyades de reivindicacions socials" (jo li diria d'anticapitalisme, de demandes a favor de la nacionalització de l'economia, de l'expropiació forçosa i l'empresonament de l'oligarquia catalana) es tracta de SER MÉS, de TENIR l'HEGEMONIA en el sí del moviment nacional.

Reforçar l'independentisme d'esquerres és debiitar l'independentisme de dretes. No hi ha més secret.
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
15 jul 2013
volia dir poblacions "catalanistes" o amb més tradició "catalanista". Catalanes com a tal ho són totes
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
15 jul 2013
Pues muchos indepes hablan de hechar a todos los españoles de Catalunya y eso es mas que racistas y hablan de colonizadores, es mas que ignorante... y esto sucede a menudo, entre los supuestos independentistas de "izquierdas"
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
15 jul 2013
Es posible que muchos indepes digan LO MISMO que han dicho los algerinos de los franceses, los vietnamitas de los yanquis, los irlandeses de los ingleses, los saharauis de los marroquís, y que muchos anarquistas de aquí HAN APOYADO Y APOYAN porque se trata de paises que estan a unos miles de km's.

Ahora, cuando se trata de España... la lógica ya cambia radicalmente para los mismos. ¡ A Españñññña ni tocarla!!!! quien diga lo contrario es un nazionalista burgués, la unidad de Españññññña es revolucionaria! parace que piensen algunos.


Y por cierto, aquellos intelectuales que dicen "es que la opresión de Cataluña no es igual a la de Irlanda o Algeria (en su momento)", como queriendo dcir que no existe opresión nacional, yo les respondería:

El patriarcado o la explotación sexual no és igual en España que en Afganistan o en Sudáfrica, y NO POR ESO NEGAMOS LA EXISTENCIA DE PATRIARCADO... o sí?
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
15 jul 2013
Ya, negando la mayor, se pueden sacar esas conclusiones y muchas más.

No conozco a ningún o ninguna anarquista que considere la "unidad de espanya", sagrada.!

No conozco a ningún o ninguna anarquista que esté en contra de la autodeterminación de los pueblos.

Conozco a independentistas, ninguno de izquierdas, que siempre señalan a los y las anarquistas como responsables de todos sus males con el fracaso de la independencia y de la lengua vehicular.

Conozco a independentistas, ninguno de izquierdas y todos como "que se'n vagin!", que siempre señalan a quienes se expresan en castellano como imperialistas, pero luego ellos no tienen ningún reparo en utilizar expresiones en inglés ("Brits out!"). Debe ser porque el inglés de esos irlandeses, es menos imperialista, o porque cuando un independentista, ninguno de izquierdas, habla en inglés lo hace con conciencia de pueblo oprimido.

Cuando interesa y se justifica todo, es muy fácil confundir "opresión" con "privilegio", y ambas se ejercen y se conceden desde el poder. Y es por eso que el problema es muy otro y no se soluciona concediendo más privilegios para se se ejerzan más opresiones. No se trata de imponer un matriarcado, sino de acabar con el patriarcado y frente a eso siempre hay quien quiere garantías de que va a ganar y que las cosas tienen que salir como ellos quieren, no como decidamos las personas. Ahí es cuando frente a la lucha contra el patriarcado, hay quienes salen diciendo que si no se habla en "cantonés", que con ellos no se cuente, sin querer reconocer que la lucha pasa por ahí, pero va más allá.

Así si alguien les garantiza el "cantonés" como lengua vehicular, como ya han conseguido lo que pretendían, para que van a luchar más.
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
15 jul 2013
A ver si lo he entendido, ¿estás insunando que la independencia seria "un privilegio"?¿?¿?

PD: Los irlandeses hablan inglés porque el imperialismo británico y su potencial desnacionalizador es mucho mas efectivo (como el francés) que la histórica mediocridad española. Tantas alternancias de dictaduras y dictablandas, de prohibiciones y persecuciones, y resulta que es el estado de Europa donde mayor conflictividad nacional hay, es decir, donde partes mas grandes de su población no se identifican con su proyecto oficial.
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
15 jul 2013
la impunitat dels anglesos,
amb una policia que intervé així tindríem presa barcelona de fa estona.
és evident que els deixen fer el que els hi roti i no passa res. aquí els cadells de l'ultradreta,
allà els imperialistes anglesos que no en tenien prou amb el seu london que havien d'anar a l'illa del
costat i a mig món més.

cara descoberta, bailoteos a sobre les letxeras... i aquí la gent s'ha d'encaputxar per volcar un container...

http://www.youtube.com/watch?v=cNIdh9K3SxE

http://www.youtube.com/watch?v=w8sbCwHf59k

http://www.youtube.com/watch?v=81KR5tNFK3Y

http://www.youtube.com/watch?v=miSccVia0K4

http://www.youtube.com/watch?v=2lmwwDd2ZWY

http://www.youtube.com/watch?v=fAZpWctgZrY

http://www.youtube.com/watch?v=HiyS--LKQXI


I respecte al "debat" del començament, cadascú sabrà el curru que té (o no)...
n'hi ha uns que es pensaran que venint a catalunya i fent política en castellà s'és super guai i es deixa de poder semblar algu semblant a un/a indepe (suposo que abans havent refleccionat que l'español a catalunya no ha estat (n'hi és) llengua d'imposició de cap estat, com tampoc a EH, o a galiza, o el francès a occitània, o l'anglès a irlanda,....)
i n'hi ha altres que xerrant en la seva llengua oprimida, penjant estelades, mirant el barça i dient que espanya ens roba es pensaran són super-mega-ultra guais i que faran la revolució...

com diu un amic, "hay faena..."

pd. per cert el 2n comentari, del jon, crec que és de lu millor del debat
Re: Disturbis a Irlanda del Nord
17 jul 2013
m´importa un rave el que passi a irlanda.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more