Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
El districte de Sant Martí es posiciona contra les pilotes de goma
12 jul 2013
El Plenari del districte de Sant Martí ha aprovat una proposició de grup per la qual insta l'Ajuntament i la Generalitat a l'abolició de l'ús de les pilotes de goma
mossosposter2.jpg


El Plenari del districte de Sant Martí ha aprovat una proposició de grup per la qual insta l'Ajuntament i la Generalitat a l'abolició de l'ús de les pilotes de goma per part dels cossos de seguretat. Al plenari hi va participar Ester Quintana, la veïna de Sant Martí que va perdre un ull el 14 de novembre de 2012, durant la vaga general. La proposició l’ha presentada el Grup Municipal d’ICV-EUiA i ha comptat amb els vots favorables del PSC i UxB i les abstencions de CiU i PP. Aquestes dues formacions consideren que el tema de les pilotes de goma ja s’està debatent a la comissió del Parlament de Catalunya. Al plenari de Sant Martí hi han participat membres de la plataforma Stop bales de goma, que portaven samarretes i els ulls tapats en solidaritat amb la campanya. Entre ells hi havia Ester Quintana, la noia que va perdre un ull durant els incidents de la vaga general a Barcelona. Quintana, que ha estat llargament aplaudida, ha pres la paraula i ha demanat l’abolició dels projectils de qualsevol tipus i la fi de la impunitat policial.
El regidor de Sant Martí, Eduard Freixedes, s’ha compromés a transmetre aquest acord a l’alcalde, Xavier Trias, al conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i al Parlament. El regidor puntualitza que la proposició també s’hauria de dirigir a l’Estat, ja que també utilitza aquests projectils.
Aquesta és una de les victòries de la campanya que han engegat les associacions Stop bales de goma i Ojo con tu ojo perquè ajuntaments i districtes es posicionin sobre l’abolició de l’ús de les bales de goma. Ja s’hi han adherit 23 municipis i Sant Martí és el primer districte barceloní que s’hi suma.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa