Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Es filtra el document 'confidencial' que va segellar la nòmina multimilionària d'Adolf Todó
11 jul 2013
Els antics directius de Caixa Catalunya van esforçar-se prou per aconseguir que les condicions de sou i jubilació multimilionàries que ells mateixos s'havien atorgat mai no es fessin públiques. Quan el passat dilluns el diputat de la CUP-AE David Fernàndez, en el marc de la 'Comissió d'Investigació sobre les Possibles Responsabilitats Derivades de l'Actuació i la Gestió de les Entitats Financeres i la Possible Vulneració dels Drets dels Consumidors', va fer referència al document confidencial del Consell d'Administració on queden reflectits els euros que ingressaria al seu compte corrent Adolf Todó, l'ex-director general de l'entitat es va mostrar sorprès i molest. La cara de sorpresa es va transformar en cara de pòquer quan Fernàndez li va etzibar (http://youtu.be/0Uw3f2_zD5o) "Vostè és un lladre!".
Assistents a consell d'administració.jpg
Avui es trenca la llei del silenci. Fem públic el document sota clàusula de confidencialitat del Consell d'Administració de Caixa Catalunya amb data de 26 de març de 2008. Hi consta l'acord que garantia un sou mínim de 600.000 euros anuals per Adolf Todó –que l'any següent es va incrementar fins els 800.000 euros– i que, sumat a les condicions de jubilació i a diversos plusos i dietes, suposava que al llarg de 7 anys el seu compte corrent es veuria incrementat en un volum de 20 milions d'euros. En aquella reunió, presidida per Narcís Serra, es va advertir a tothom que el contingut de l'acta era "de caràcter confidencial a tots els efectes". Abans de prendre la decisió es va encarregar un informe a Hay Ibérica SA, una consultora externa experta "en recursos humans i retribució a directius". El raonament emprat per dotar d'una nòmina tan elevada a Todó fou que, segons Hay Ibérica SA, la mitjana de sou dels alts directius d'empresa és de 699.000 euros anuals. No es fa cap referència, però, a la delicadíssima situació financera de l'entitat i a l'agreujament del context de crisi econòmica.Tampoc es parla de l'esclat de la bombolla immobiliària, una circumstància oficialment reconeguda per aquelles dates. El que més sorprèn de l'acta que avui coneixem és el nom de tots i cadascun dels sotasignants que amb el seu vot van segellar la nòmina multimilionària. En nom de CiU hi va assistir Estanis Felip i Montsonís, pel PSC Joan Echániz i Sans, i per ICV hi era present Maties Vives i March. CCOO estava representada per Josep Alonso i Roca i per Genís Garriga i Bacardí, i per la UGT sotasigna l'acta Sara Cardona i Raso. Els contractes es van aprovar per unanimitat, i no hi consta cap vot particular. Oficialment no tenien un sou, però les dietes per assistir a les reunions del consell d'administració pujaven als 40.000 euros per persona i any, que també rebien els representants de partits polítics i sindicats.
Mira també:
http://directa.cat/noticia/es-filtra-contracte-confidencial-que-havia-suposar-20-milions-deuros-adolf-todo

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Es filtra el document 'confidencial' que va segellar la nòmina multimilionària d'Adolf Todó
11 jul 2013
sindicalistas-socialistas que cobran € 40 000 mangos por mirar hacia otro lado... ¡yo tb quiero un 'currito' de estos, ché!
Sindicato Sindicat