Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
[Estat Francès] Els musulmans voten comunista i la classe obrera a l'extrema dreta
11 jul 2013
La Fundació Jean-Jaurès publica un estudi en el qual confirma que els partits liberals estan deixant de representar als treballadors francesos, que ja donen suport al Front Nacional
musulmanes-franceses--644x362.JPG
Diversos estudis sociològics confirmen que França està vivint una mutació política d'imprevisible calat, que té dos rostres emergents: elsmusulmans francesos (entre 5 i 6 milions), els que s'inclinen massivament pels partits d'esquerra, i els treballadors menys qualificats , Els quals prefereixen als partits de dreta o extrema dreta.

Se sabia que els musulmans van contribuir de manera potser determinant a donar la victòria al president de la República Francesa,François Hollande, en la segona volta de les presidencials del 6 de maig 2012.

I la Fundació Jean-Jaurès publicar recentment un estudi subratllant que els partits d'esquerra estan deixant de representar els obrers francesos, que ja voten majoritàriament a l Front Nacional (FN, extrema dreta) de Marine Le Pen.

Jérôme Fourquet, director del departament d'opinió de l'institut IFOP ha publicat un estudi compilant tots els vots de les presidencials de 2012, les eleccions parcials que s'han succeït des de llavors, i els sondejos i estudis d'opinió sobre intencions de vot.D'aquest estudi es desprèn una dada significativa: els musulmans francesos s'inclinen massivament pels partits d'esquerra, Partit socialista (PS),Front d'Esquerra (FDI) i Partit Comunistra Francès (PCF).

Es tracta d'una dada sociològica capital, ja que els 5 o 6 milions de musulmans francesos són una comunitat culturalment unida i molt convençuda de les seves valors. Es tracta, en la seva immensa majoria, de fills o néts d'immigrants. Però són i es consideren francesos perfectament integrats.

A les grans manifestacions populars dels últims anys ja era molt visible la presència de dones amb vel, joves musulmanes que començaven a militar en partits d'esquerra i extrema esquerra.
Mutació sociològica

L'estudi de Jérôme Fourquet subratlla que França està vivint una mutació sociològica de fons i gran calat, que bé il · lustra aquest titular de Le Figaro a tota pàgina: «Els musulmans de França voten a l'esquerra».

Fourquet resumeix el seu treball d'aquesta manera: «Segons els nostres estudis, els francesos musulmans van ser la categoria social que va votar més massivament a favor d'Hollande, fa un any, bé per adhesió a la seva persona, bé per rebuig de Nicolas Sarkozy. Un any després , aquesta tendència de fons s'està confirmant a través de molts indicadors.
Mira també:
http://www.lahaine.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Estat Francès] Els musulmans voten comunista i la classe obrera a l'extrema dreta
11 jul 2013
Passa una mica com amb els negres als EEUU i els blancs de classe treballadora: quan t'ho prenen tot i t'exploten econòmicament, si introdueixes la variable "racial" otorgues un tipus de estrat social en el sí de la societat de classes.

És a dir, pel plantejament dels milions de racistes blancs de classe obrera americans, encara que siguin immensament explotats per un dels capitalismes més hardcores del món, "almenys" són blancs, i això els fa sentir "superiors" als altres, als que són igual d'explotats i a més són negres.

Aquí passa el mateix: en els barris i poblacions de tradició més obrera són, objectivament, els més racistes i on PxC per exemple treu millors resultats (Santa Coloma, Hospitalet, Cornellà, El vendrell, Sant Boi, etc.).

I per cert, pels demagogs que sempre diuen "home, també hi ha Vic"... feu-vos un favor abans de seguir reproduint falses idees: mireu detingudament a QUINS barris PxC és 1a força i arrassa (extraradi, els de la immigració espanyola dels 60-70) i a quins és 4a o 5a... Fins i tot casos com Vic o Manlleu es repeteix l'esquema, la majoria de vot racista està als barris obrers de la immigració espanyola.
Re: [Estat Francès] Els musulmans voten comunista i la classe obrera a l'extrema dreta
11 jul 2013
Molt d'acord però, podries ressenyar algun text que profunditzés en la reflexió que fas? Crec que el tema del racisme s'analitza de forma sovint molt superficial, i qui en relació a aquest tema pugui aportar material per a la formació ajudaria bastant. Salut.
Re: [Estat Francès] Els musulmans voten comunista i la classe obrera a l'extrema dreta
11 jul 2013
Ostres, és un tema que fa molt que no toco, però hi ha molts bons articles (en anglès, la majoria) sobre el fenomen del racisme als EEUU i la seva penetració entre la classe treballadora més explotada.

I venien a dir això: el més explotat, per molt que ho sigui, sempre li quedarà el consol de ser blanc en el país dels WASP (White AngloSaxon and Protestant).

I defensarà aquest PRIVILEGI a capa i espasa, perquè és allò que li fa sentir que és algú.

Bé, això passa aquí i avui: molts catalans vinguts fa 30 anys i de classe treballadora, estan en contra la immigració no per que posin o no mesquites (això són pretextos) sinó perquè és la seva manera de REIVINDICAR-SE socialment, de dir, jo estaré explotat però eh! que sóc més que aquest. Que no sóc un "ningú" en aquesta societat, que jo sóc d'aquí!

Així doncs, quan l'anticapitalisme només combat aquests pretextos (mesquites, vel, matins.si matins.no) i no aprofundeix en aquesta dinàmica de pensament social s'estavella, no aconsegueix evitar esclats racistes.

PS: Prometo buscar documentació i penjar-la quan pugui :P
Re: [Estat Francès] Els musulmans voten comunista i la classe obrera a l'extrema dreta
11 jul 2013
És el trist resultat de la guerra per la misèria que ha provocat el capital. Mentre que ells s'enriqueixen, els pobres competim entre nosaltres per feines de merda o pels ajuts socials.
En aquest context, l'últim a arribar-hi és vist com un perillós competidor pels qui apenes arriben a sobreviure. I, quan et manca fins i tot el més elemental, tot s'hi val. Oferir-se a les empreses rebentant salaris, els uns, i recolzar, tapant-se el nas, alternatives polítiques que prometen expulsar els competidors, els altres.
Re: [Estat Francès] Els musulmans voten comunista i la classe obrera a l'extrema dreta
11 jul 2013
aixó no és de la haine, és d'un mitjà d'extrema dreta francés. Prou propaganda racista. No podem reproduir la merda que la extrema dreta llança per inutilitzar-nos.
Re: [Estat Francès] Els musulmans voten comunista i la classe obrera a l'extrema dreta
11 jul 2013
Molt esbiaixadament, perquè no coneixo els estudis que se citen:

-L'article, si no ve de l'extrema-dreta, bon servei que li fa, perquè té un enunciat gens innocent.

Aquest enunciat analitza els musulmans com a comunitat, i no com a classe. En canvi, a l'hora de parlar del suport al FN, hi cita LA CLASSE obrera.

Precisament, no cal conèixer massa bé França, sabem que el segment més empobrit de la classe obrera francesa és d'origen immigrant, musulmà o no.

Resultat: el partit comunista (o l'esquerra en general) són els amics dels musulmans; la classe té al FN

Penya, o s'aprofundeix en les polítiques de classe (reforçant l'eix d'unitat de classe), o preparem-nos pel IV reich europeu, que el capitalisme no té gaire més alternativa.
Re: [Estat Francès] Els musulmans voten comunista i la classe obrera a l'extrema dreta
11 jul 2013
Hay análisis que afirman que esta izquierda, la actual, "es de derechas". En esos análisis, además de la perspectiva política, se incorpora la de clase.

Es probable que el artículo no sea de La Haine, per decir que es de la extrema derecha francesa, me parece completamente descabellado y superficial.

La cuestión de esta situación puede encontrarse en cómo el estado del bienestar, ha sido una estrategia para desplazar la clase obrera hacia comportamientos burgueses, y desde ahí perder los elementales valores de la izquierda. Además, hay una impresionante incapacidad en la izquierda para establecer estrategias de lucha contra las medidas tan reaccionarias del capital, y la destrucción de todo el movimiento obrero, en la que la izquierda ha sido un fiel colaborador interesado. De la misma manera que es interesada esa incapacidad para elaborar estrategias desde las que desarrollar una respuesta contundente a los planes contra la inmigración de los estados.

No es de extrañar, que sean las personas migradas las que asuman el papel movilizador desde su condición de comunidad, al igual que hicieran el Partido de las Panteras Negras u otras organizaciones insurgentes como los chicanos, los boricuas, o los mismos nativos norteamericanos…

La información recoge muy bien el sentimiento que expresa el partido nazi sueco Demócratas de Suecia… y porqué el islamismo se acerca a posiciones de izquierda.

No olvides que identificarse con el islam, aquí en este portal o en cualquier parte de occidente, te convierte en el enemigo del autóctono, y el titular es al mismo tiempo un arma de doble filo. Por un lado destaca una evidencia, y por otro busca el rechazo de las ideas de izquierda en aquellas personas autóctonas que no sientan aprecio por el islam, pues es a esas personas hacia las que se dirige la extrema derecha. Nacionalismo de nuevo cuño con al más puro viejo estilo.

Atención a las palabras del líder de extrema derecha sueco:
"Los musulmanes son la mayor amenaza para nuestro país en la actualidad", dijo Akesson el año pasado. Los Demócratas de Suecia sostienen que la inmigración está relacionada con el aumento de la delincuencia y los problemas económicos, en un país donde el 18% de la población es de origen extranjero, según datos de la Oficina de Estadísticas sueca, y donde llegan cada año unos 100.000 inmigrantes (pasaron de 65.000 en 2005 a 102.000 en 2010).

La clave del éxito de Demócratas de Suecia es la nueva imagen que le ha dado Jimmie Akesson, un joven y dinámico líder de 31 años siempre bien vestido. Fuera las cabezas rapadas y la violencia callejera para practicar un discurso xenófobo en los salones de la clase política sueca, aunque las ideas de Demócratas de Suecia poco han cambiado desde sus inicios, en los años 80, cuando sólo era un grupúsculo nazi y cuyo dirigente admiraba a Adolf Hitler.

Los analistas consideran que se hicieron con los votos de los parados que perdieron sus empleos en este contexto de crisis. Akesson promete defender el Estado de bienestar, pero sólo para los suecos.

"Es duro ver cómo la gente puede votar a este tipo de partido", lanza Mohamed Harsi. "Por supuesto que estoy decepcionado. Suecia es mi hogar. Y ahora parece que los suecos ya no quieren más a los inmigrantes", añade.

http://www.publico.es/internacional/337673/la-extrema-derecha-siembra-la

"Esta izquierda huele a derechas"
http://www.publico.es/culturas/420264/esta-izquierda-huele-a-derechas
Re: [Estat Francès] Els musulmans voten comunista i la classe obrera a l'extrema dreta
11 jul 2013
quan dius "comunista" et refereixes a Hollande?
Re: [Estat Francès] Els musulmans voten comunista i la classe obrera a l'extrema dreta
11 jul 2013
L'ideal capitalista es fara realitat quan els obrers explotats siguin tan estupids com els burgesos explotadors...

(aviat hi arrivarem!)
Re: [Estat Francès] Els musulmans voten comunista i la classe obrera a l'extrema dreta
11 jul 2013
La noticia aparece en castellano en publicaciones como ABC, "alerta digital", etc…

http://www.abc.es/internacional/20130710/abci-francia-musulmanes-votan-i

http://www.alertadigital.com/2013/07/10/en-francia-los-musulmanes-votan-/

Además coinciden en utilizar la misma imagen. La diferencia está en que en los titulares dicen que los "musulmanes" votan a la izquierda, no al "comunismo".

Esta noticia parece una "noticia-trampa" y explicaría la islamofobia de algunos de los visitantes de esta web, que además son anticomunistas.

Asociar islam y comunismo tiene la misma clara intención política que asociar franceses y frente nacional.

La noticia parece extraída de racó català, y la fuente de lahaine.org, es la misma que aparece en racó catalá, pero es un "enlace-trampa" y tendencioso, igual que el titular, que ha sido modificado, pues en las noticias originales habla de "izquierda" y en la del racó lo han cambiado por "comunista".

Es muy probable que el mismo que ha colgado esta noticia en indymedia, sea el que se divierte intentando enfrentar a anarquistas e independentistas, de la misma manera que intenta llamar la atención de los "españoles" hacia la extrema derecha.
Sindicato Sindicat