Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
COS | Comunicat amb motiu de la detenció de Diego Cañamero
10 jul 2013
La Coordinadora Obrera Sindical (COS) hem fet arribar el nostre missatge de suport al Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) un cop hem sabut de la detenció del seu portaveu nacional, Diego Cañamero.
06a4f116c9bda1f067a7beb4d045632d_XL.jpg
Volem manifestar públicament el nostre suport i solidaritat amb el company Diego Cañamero, portaveu nacional del Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT), que ha estat detingut aquest dimarts 9 de juliol, a les 18.05, en el Centre Obrer Diamantino García d'El Coronil, on estava reunit amb la Permanent Nacional del SAT.

Cañamero i altres dirigents del SAT s'han declarat insubmisos judicials en protesta per la repressió que aqueix sindicat pateix des de fa anys. Criminalitzat pels governs tant d'un signe com de l'altre, el SAT és el sindicat més represaliat d'Europa: acumula 400.000 € en multes, 350 sindicalistes processats i 60 anys de petició coŀlectiva de presó. En paraules del sindicalista andalús: «No es tracta pas d'un desafiament ni d'una falta de respecte envers els jutges, a qui respecto, sinó d’una protesta civil i pacífica contra una campanya de repressió i criminalització dirigida pel govern per a liquidar el sindicalisme andalús de classe». El SAT fa anys que practica l'acció directa no violenta en una modèlica trajectòria de lluita que és un exemple de dignitat i coherència per a tots nosaltres.

Des de la COS, ens solidaritzem amb Diego i amb la resta de companys i companyes del SAT, i us encoratgem a continuar en la lluita per la defensa de poble treballador andalús, una lluita que és la mateixa de la classe obrera de tot el món; així mateix, rebutgem l’acorralament judicial i totes les altres formes de repressió a què l’estat espanyol sotmet el vostre sindicat. Com a sindicat de classe i combatiu, condemnem rotundament la detenció del Diego i exigim que sigui immediatament posat en llibertat sense càrrecs.


Prou repressió contra Cañamero i contra el SAT!
La repressió no ens aturarà!
La lluita és l'únic camí!


Països Catalans, 9 de juliol de 2013
Secretaria de relacions internacionals de la Coordinadora Obrera Sindical
Mira també:
http://sindicatcos.cat/
http://www.sindicatoandaluz.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: COS | Comunicat amb motiu de la detenció de Diego Cañamero
10 jul 2013
Aquí teniu un vídeo de'n Cañamero a l'acte central de la CUP el passat novembre, amb un discurs BRUTAL que acaba fent posar en peu a tot el públic:

https://www.youtube.com/watch?v=iv1LLyZ3Rpk
Re: COS | Comunicat amb motiu de la detenció de Diego Cañamero
10 jul 2013
Els mitins a actes de partits polítics, ja sigui pp, psoe, icv, erc o cup, millor al canal parlament, no a IMC. Tampoc aporta gaire a la notícia, així que, millor el fots a llibertat.cat.
Sindicato Sindicat