Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Quezon City (Filipines): Disturbi contra la destrucció d'un barri okupat al Triangle Nord
09 jul 2013
Més de 300 persones que resideixen a Quezon City (al nord de Manila), en una gran bindonvila situada a la zona del Triangle del Nord, es van enfrontar amb la policia antiavalots dilluns passat (01 de juliol) per protestar contra la destrucció planificada de ses cases.

A la seva arribada a la força de policia, els okupants il·legals i persones solidàries han aixecat barricades i han d´atacar la policia pels projectils que llancen, com pedres, ampolles i fins explosius DIY. www.youtube.com/watch?v=4P0ILTTDB3Y Les porres i canons d'aigua de policies van respondre, com era d'esperar.

Diverses persones van ser detingudes, però tots van ser posats en llibertat a la tarda, sense acusació.

D'acord amb l'alcalde de Quezon City, Herbert Batista, la zona del Triangle del Nord (29 hectàrees) en els últims anys va ser okupada per uns 10.000 ocupants s, però segons ell, 8.000 d'aquests van ser reubicats s és amb l'ajuda del govern en els últims dos anys.

El govern planeja transformar aquest barri pobre "del districte central de negocis" (districte financer), realitzat amb l'ajuda de la Corporació Ayala que sosté un procés de gentrificació, s'espera que la primera fase es completarà en tres anys.

Amb el mateix tipus de pensament populista que es pot escoltar a tot arreu d´Europa amb un capitalisme desenfrenat, l'alcalde filipí va denunciar als okupants il·legals per l´aigua i l'electricitat pirata, suposadament a costa dels propietaris. També va acusar els Anakpawis organització www.anakpawis.net d'incitar a la violència durant el primer dia del mes de juliol.


Segons Leah Valencia, membre d'un grup de suport als ocupants, va afegir que els llocs de reubicació que ofereix el govern es troben massa lluny de Manila. A més, alguns dels dits okupes hi vivien des de fa trenta anys.



VIDEO
http://www.youtube.com/watch?v=gt9SPIPeLOE

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Quezon City (Filipines): Disturbi contra la destrucció d'un barri okupat al Triangle Nord
10 jul 2013
Ja us podeu masturbar...
Sindicat Terrassa