Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
[VÍDEO] Crida a la desobediència civil a la Trobada de Lluites
08 jul 2013
Unes 300 persones han seguit a l'Ateneu de Sant Celoni l'acte polític més rellevant del Rebrot13, celebrat a la capital del Baix Montseny del 4 al 7 de juliol>>>

VÍDEO: http://www.youtube.com/watch?v=PoPNofxFbD8
BObEJBKCMAAflam.jpg large.jpg
La Trobada de Lluites celebrada a l’Ateneu de Sant Celoni divendres a la tarda, dintre dels actes del Rebrot 2013, s'ha segurament en l'acte polític més interessant organitzat per ARRAN en l'Aplec de joves independentistes dels Països Catalans que combina música, política i activitats diverses i que per primera vegada s'ha celebrat a Sant Celoni del 4 al 7 de juliol. L'acte, amb la participació de David Fernàndez, Isabel Vallet, Maria Corrales, Ramon Font, David Jiménez, Teresa Forcades i Josep Gaganté va tenir un seguiment d'unes 300 persones.


En aquest sentit, David Fernández i Isabel Vallet, com a representants de la CUP-AE va posar èmfasi en la construcció d'alternatives com a element clau per desobeir. La seva intervenció van resaltar el paper de Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) com un exemple de sucumbir al control social amb la desobedència civil.

Per la seva banda, Maria Corrales, en representació del Sindicat d'estudiants dels pAïsos Catalans (SEPC) ha denunciate ha denunciat el domini de les elits polítiques i econòmiques en el món educatiu, sobretot a les universitats. Corrales ha insistit que "la desobediència és la via a través de les quals les estudiants han de recuperar el protagonisme de l'ensenyament públic, de qualitat i en català". També en representació del món educatiu Ramon Font, membre de la USTEC, ha denunciat que les direccions dels centres estan esdevenint càrrecs de confiança política, fet que al seu torn comporta una repressió política al professorat que té poc marge de maniobra per denunciar les constants retallades en educació.


"La PAH socialitza la desobediència"

Un altre dels plats forts de la Trobada ha estat la presència de la PAH, representada per un dels seus membres, David Jiménez. Ha insisit en què aquest moviment neix per donar resposta a una problemàtica com la dels desnonaments i ho fan socialitzant la desobediència. Una lluita que, com ha afirmat, "permet acostar-se a un gran sector de la població que abans de la PAH mai s'havia organitzat per defensar els nostres drets com a poble".

Igualment esperada era la intervenció de Teresa Forcades, una de les impulsosres de Procés Constituent. Ha insistit que el seu projecte encara és embrionari, motiu pel qual n'ha explicat la motivació. Entenent que “estem davant una moció a la totalitat del capitalisme” i el que pretenen és una reforma estructural de tot el sistema econòmic, polític i social actual. Ha explicat que el discurs de Procés Constituent es dirigeix "al 50% de la població que pateix les conseqüències del capitalisme però encara no està organitzada".

Finalment, des de la COS, Josep Garganté, ha parlat del sabotatge de la Patronal en un sector com el del transport públic a Barcelona i de les pràctiques, com les caixes de resistència, que els treballadors duen a terme reiteradament per plantar-hi cara. Un discurs que ha carregat contra les retallades salarials i la destrucció de llocs de treball així com una crítica contra els sindicats majoritaris.
Mira també:
http://www.naciodigital.cat/baixmontseny/noticia/2765/crida/desobediencia/civil/trobada/lluites

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [VÍDEO] Crida a la desobediència civil a la Trobada de Lluites
08 jul 2013
969680_298520346958571_1555685173_n.jpg
El de divendres potser si que era l'acte més rellevant amb més gent de fora (no militant) i no jove fins i tot, però el dissabte a l'acte d'Arran hi havia el doble de gent, estava força abarrotat el pis d'abaix i el primer pis.

A nivell de continguts, el de dissabte a la tarda potser era el més d'autoconsum, encara que segurament ja és el que tocava. Si que s'han fet altres actes de més obertura i dinamisme com l'acte sobre moviment juvenil (amb molt d'èxit), el taller de masculinitat, etc.

PS: No sé com va anar, però una caminada el diumenge al migdia amb la solana que feia és voler que acabi gent a l'hospital. Inhumà totalment...

PS2: Arran és una gran organització, i quan dic gran ho dic en molts sentits. El més positiu l'autoorganització demostrada, res de uns pocs fent-se càrrec de tot, centenars de militants treballant a tot arreu. Si encara tingués l'edat, militava segur ;)
Re: [VÍDEO] Crida a la desobediència civil a la Trobada de Lluites
08 jul 2013
Felicitacions totals a la gent d'Arran, amb un sol però: convidar la USTEC a una jornada de lluites significa una humiliació per a molta gent que dóna la cara dins l'educació. Un sindicat que porta anys i anys engruixint el nombre d'alliberats sindicals (una seixantena de professionals) i que com a contrapartida han encapçalat un sindicalisme groc tan desmobilitzador i despolititzador que ha acabat cremant una pila de mestres no hauria d'haver-hi estat..., no ho penseu?

Els mèrits de la USTEC? Portar anys i panys "negociant" amb el Departament d'Ensenyament dins el marc del MUCE, aconseguint derrotes que han acabat conduint aquest curs passat a un panorama dantesc: 3.500 mestres al carrer, milers de xavals amb necessitats de beques menjador negades pel dept. i infants desmaiant-se (per desnytrició) dins l'horari lectiu ja a la primavera del 2012 i al setembre del 2012 (exemple: denúncia que en féu el director de l'escola Antaviana de Nou Barris)mentre la USTEC callava, xavals amb necessitats educatives especials sense suport, ni cobertura de baixes ni substitucions fins a l'11è dia, línies desaparegudes, edificis que cauen a trossos, profes de mates fent classes de socials, etc.

Què ha fet la USTEC des de l'octubre passat? Res. Ah, sí, fer unitat d'acció amb CCOO i CGT per, com cada any, fer la mani i la vagueta dels collons al maig, quan ja ha passat un curs sencer i els alliberats sindicals han paït els torrons (repasseu hemeroteques: és el que fan cada any). És a dir, USTEC forma part d'aquesta maquinària groga que durant dècades ha volgut equiparar la vaga general com a eina de lluita a fer un dia o dos anuals de vaga. I així estem: els alliberats sindicals, de puta mare; la resta, cardats.

I què va fer la USTEC fins al setembre passat? Dedicar l'esforç dels seus alliberats sindicals –i dels qui volien fer mèrits per esdevenir-ne– a rebentar la vaga assembleària de la Coordinadora Interzones del setembre: es van dedicar el juny, juliol i agost a pencar per evitar els suports a la vaga o fins i tot perquè col·lectius i assemblees que hi havien donat suport l'hi retiressin. En ma vida he estat testimoni d'una acció sindical com aquesta, pròpia d'un sindicat de la patronal.

Els interessos privats d'aquesta xarxa clientelar que ha instrumentalitzat la lluita educativa assembleària, de la qual va nèixer la USTEC fa més vint anys, en benefici propi i de l'estructura mateixa d'alliberats sindicals fa que hagin perdut tota credibilitat ja fa molt de temps (i segur que hi ha gent honrada a dins, com a tot arreu, i que a nivell territorial els contextos són ben diferents, però les directives sindicals manen). Una cosa és no donar suport a una vaga; l'altra, anar a rebentar-la durant els mesos previs.

Que ara CGT fa unitat "d'acció" (acció vol dir evitar l'autocrítica sobre els motius que han conduït el paisatge de lluita a les escoles a aquest cul-de-sac?) amb USTEC i CCOO? Endavant i que els aprofiti a tots plegats. Evidentment ni les mestres sense feina han estat capaces de plantar cara, ni les que tenien feina han volgut ser solidàries amb elles ni amb l'alumnat que està patint. Complicat tot plegat, sí.

Potser l'any vinent Arran pot fer una taula rodona amb sindicats grocs com la USTEC, CCOO i UGT (no és conya) perquè la gent els pugui interpel·lar, preguntar, reflexionar i qüestionar sobre conductes, actituds i pràctiques concretes (no pas pràctiques de la militància de base, que a tot arreu hi ha gent maca i combativa, sinó del bluff immens de les alliberades sindicals...). Es podria titular "El sindicalisme groc a debat".

Sigui com sigui, molts ànims i endavant Arran amb aquest procés de creixement i d'organització! Aquesta ha estat una crítica molt específica a convidar una organització determinada a un acte amb aquest títol (en aquest país, qüestionar la USTEC és un gran tabú encara no superat), no pas al Rebrot ni a la immensa afeinada que esteu duent a terme.

Salut!
Re: [VÍDEO] Crida a la desobediència civil a la Trobada de Lluites
08 jul 2013
Aviam, estant d'acord amb la crítica, perquè és innegable, també penso que portar a ponents d'altres àmbits vol dir això, assumir que portes a altres amb qui no comparteixes algunes coses i sí altres.

És a dir, tu formes part d'un espai (posem pel cas, l'EI) perquè consideres que aquells són massa espanyols, aquells altres massa estalinsites, aquells d'allà massa progre-verds, i un llarg etc.

La gràcia d'un debat amb diferents postures és doncs aquesta: assumint que discrepes amb aquests en algunes coses (repeteixo que la crítica que fas és impecable) és interessant que expressin el seu relat en públic.


A mi potser el que em va fallar més va ser l'absència de ponents internacionals. Penso que en el moment que estem és més imprescindible que mai teixir relacions més estretes (que vagin molt més enllà de convidar-nos als respectius esdeveniments) amb els pobles en lluita d'arreu, perquè la dreta ja sabem quins "socis" apunta. així doncs, és moment de més vincle internacional i menys "aïllacionisme".

Ens cal la nostra "Internacional"...
Re: [VÍDEO] Crida a la desobediència civil a la Trobada de Lluites
08 jul 2013
Si es tracta de obrir portes a ponents d'altres àmbits amb els que no comparteixes a"lgunes coses i sí altres", per qué no heu portat al sindicat de mossos?
Re: [VÍDEO] Crida a la desobediència civil a la Trobada de Lluites
08 jul 2013
qüestió, entre el raonament i l'estupidesa, hi ha grisos. La demagògia podria ser un d'aquests grisos, però en el teu cas el sobrepasses amb aquest comentaris i et situes a l'extrem estúpid.

És evident que portar la USTEC a un debat no és portar un sindicat de mossos, de la mateixa manera que per exemple CNT pot dinar suport a una convocatòria de vaga d'ensenyament (la majoria les monta USTEC) i no donaria suport a un sindicat de mossos.
Re: [VÍDEO] Crida a la desobediència civil a la Trobada de Lluites
08 jul 2013
Llàstima que tot aquest jovent, quan se´ls passi la "joventut rebel", aniran a parar a les files de erc o ciu...
Re: [VÍDEO] Crida a la desobediència civil a la Trobada de Lluites
08 jul 2013
Quan algú no té arguments reals i sòlids per criticar, necessita conjeturar. Sap greu, però la baralla "segur que els indepes acaben a CiU" vs "segur que els anarcos acaben morts per sobredosi" no és interessant, i per sobre de tot no és política.

No tens res millor? res de més qualitat? de veritat no pots oferir res més?
Re: [VÍDEO] Crida a la desobediència civil a la Trobada de Lluites
08 jul 2013
Ei rspct, estic d'acord amb el teu plantejament, però llavors el debat s'hauria pogut titular d'una manera que no donés per fet que determinades organitzacions lluiten si de fet s'han dedicat a rebentar lluites (aquest és el problema!!!).

Però estic d'acord amb tu que falten debats que convoquin organitzacions i gent que concep les pràctiques i els discursos de lluita de maneres distintes, antagòniques i tot. Argumentar, replicar i debatre és imprescindible. Salut,
Re: [VÍDEO] Crida a la desobediència civil a la Trobada de Lluites
08 jul 2013
Doncs tu digues el que vulguis, però coneixo uns quants que han acabat a esquerra, però uns quants.
Re: [VÍDEO] Crida a la desobediència civil a la Trobada de Lluites
09 jul 2013
Fora indepes de l'indymedia
Re: [VÍDEO] Crida a la desobediència civil a la Trobada de Lluites
09 jul 2013
Fora anarkos d'indymedia
Re: [VÍDEO] Crida a la desobediència civil a la Trobada de Lluites
09 jul 2013
Sí, jo també coneixo uns quants que han acabat com la Pilar Rahola, que provenia de les joventuts llibertàries ha acabat sent la representant del sionisme i la dama del rei Artur a casa nostra. I també coneixo uns quants més que han acabat molt malament per la droga, i que eren punta de llança del moviment okupa als 90.

Vaja, trobaria banal que diguessis que la gent d'Arran "acaba col·locada a la CUP i ja està" (perquè molts acabaran a altres llocs de l'EI com ara al sindicat o de quadres de moviments socials) ... però a aquestes alçades de la pel·lícula, a "CiU o ERC"?¿? per favor, una mica de serietat i "qualitat" en l'intoxicació home.
Re: [VÍDEO] Crida a la desobediència civil a la Trobada de Lluites
11 jul 2013
Ex-anarquistes com Sanchez-Dragó, Carmele Merchante o Albert Boadella...
Re: [VÍDEO] Crida a la desobediència civil a la Trobada de Lluites
11 jul 2013
Lo que tu diguis. Mes de la meitat, quan acabin "la uni", a formar empreses, i cap a ciu o erc. S´acaba la "joventut rebel".
Sindicat Terrassa