Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : educació i societat
Encarna Canet: L'onada de calor i la neurona neguitosa
07 jul 2013
Quan arriba l’estiu ocorreix un fet interessant en els PPolítics que desperten amb la calor i activen la neurona “neguitosa”. Es el cas del conseller de Gobernació i Justicia de la Generalitat Valenciana Serafin Castellano, conegut per totes i tots per la seua insistència-quasi- obsessió per fomentar la tortura taurina al País Iberovalencià1. Si l’estiu del 2011 ens deixava amb la mandíbula desencaixada manifestant que volia instaurar una càtedra taurina a les universitats valencianes2, este estiu diu que posarà en marxa uns Premis Taurins de la Comunitat Valenciana, per banda de la Generalitat, “amb la finalitat de reconèixer i destacar l’actuació de persones o entitats a favor del mon dels bous”.3

Mentre el País Valencià és la vergonya en Serveis Socials i en Dependència, tan necessaris per a la població en general i per a la més vulnerable, tal i com es demostra als diversos informes DEC 2012 i 20134, els PPolítics com aquest malbaraten recursos i esforços per tal de mantenir siga com siga una activitat tauroeconòmica que sols interessa a uns quants.

Si quan arriba la calor els entra el neguit i han de tindre “idees” i fer “propostes” per a que semble que fan alguna cosa durant l’any, perquè no gasten les energies en la prevenció i extinció d’incendis per exemple? O en el foment de l’ocupació de les persones aturades?

També podrien dedicar-se a exercir la seua responsabilitat reclamant que no ens continuen espoliant fiscalment i social. Caldria que invertiren els esforços en realitzar el corredor mediterrani, reduint l’impacte negatiu en vides humanes, contaminació, i en handicaps econòmics al nostre minso teixit productiu.

Ja sabem que el PP està en hores baixes i que la pudor a putrefacció de la seua corrupció no els deixa respirar amb normalitat. Ja sabem que si l’oxigen no arriba al cervell la neurona no funciona i es pot posar “neguitosa”. Però d’ahi a que intenteu enganyar-nos amb propostes de distracció de pa i circ com les del senyor Castellano cada vegada que arriba la calor, va un bon tros, sobre tot quan aquestes propostes son a costa del patiment i mort de mamífers i d’embrutar la moral de la població.

Diu el Conseller que aquests premis seran “honorífics” per justificar que no ens costaran diners a les ciutadanes i als ciutadans. S’oblida doncs d’un principi bàsic dels sistema econòmic que ell representa i defensa, regit per la llei de valor/treball: tota publicitat es fa amb l’objectiu de vendre un producte, siga material o immaterial, i te per tant un valor que es tradueix en euros que finalment acabem pagant totes i tots5.

Aleshores perquè en volta de premiar “honoríficament” el patiment i la tortura no destinen els seus esforços a instaurar un premi per la defensa de la vida i la cultura? Li estaríem profonament agraïdes.



Encarna Canet. Iniciativa Animalista



1. http://www.vilaweb.cat/noticia/4126642/20130619/valencia-llenguatge-iber

2.http://plataformacarlespinazo.wordpress.com/2012/06/17/presentacio-del-i/

3. Podeu vore la noticia completa en http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2013/07/04/generalitat-c

4. http://www.directoressociales.com/images/x%20dictamen%20.pdf

5. Es així perquè la publicitat produeix la producció. Marx ja va definir en els Grundrisse respecte a la propaganda “que es tracta de la creació del fonament imaginari tendencial intern de la mercaderia possible”.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa