Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: especulació i okupació
L’Assemblea es mobilitza contra els desnonaments al barri del Besòs i recull signatures a favor del manifest del Moviment del Poble
07 jul 2013
Aquest divendres 5 de juliol l’Assemblea de La Verneda-Sant Martí, que impulsa el Moviment del Poble, s’ha mobilitzat al Besòs en suport a una veïna del barri que es troba sota amenaça de desnonament per part de Catalunya Caixa.
El director de l’oficina d’aquesta entitat financera ha demostrat un cop més la falta d’humanitat i sensibilitat social després de trencar les negociacions fent unes demandes inassumibles per part d’aquesta veïna del barri.

Per aquesta raó, l’Assemblea s’ha concentrat a les portes de l’oficina per denunciar l’abús bancari i l’avarícia del capital, que no es conforma amb fer fora de casa a les families, ni quedar-se amb el seu pis, si no que a sobre pretén deixar-les al carrer amb un deute de milers d’euros.

Davant el temor de la protesta social, el director d’aquesta sucursal ha tancat les portes i ha apagat els llums, de manera que ha deixat “tirades” a desenes de persones que s’havien apropat a l’oficina a fer gestions, un fet que ha indignat encara més al veïnat i que ha reforçat la patética imatge que ja es tenia del banc.

Durant la concentració, l’Assemblea ha seguit amb la recollida de signatures en suport al Manifest del Moviment del Poble, una nova eina per organitzar a la classe treballadora.

En menys de dues hores, més de 160 veïns i veïnes han signat en suport a aquest moviment popular que neix al Districte de Sant Martí i que planteja un conjunt de mesures alternatives per acabar amb la crisi social a la que ens han portat les grans empreses, els bancs i els governs al servei de l’anomenada “Troika”.
MANIFEST DEL MOVIMENT DEL POBLE

Des de l’Assemblea de veïns i veïnes de La Verneda-Sant Martí estem impulsant un moviment al servei de la classe treballadora que pretén organitzar-se entorn a un programa d’actuació per acabar amb la greu situació social a la que ens han portat la banca, les grans empreses i els governs al servei de Unió Europea i l’anomenada “Troika”.


Quines són les nostres propostes?



Corrupció | Persecució i càstig de presó als corruptes i grans fortunes que evadeixin impostos a paradisos fiscals i intervenció per part de l’Agència Tributaria per embargar béns i recuperar els diners evadits. Proposem una nova societat sense corrupció.



Deute | L’anomenada “Troika”, conformada pel Fons Monetari Internacional (FMI), la Comissió Europea (CE) i el Banc Central Europeu (BCE), utilitza el deute dels països como a mecanisme de xantatge dels pobles, concedint préstecs a canvi de la imposició de mesures que atempten contra els interessos de la classe treballadora i endeutant per generacions i generacions als països.

Per això, fem una crida a deslligar-nos d’aquests organismes que acaben amb la sobirania i negar-nos a pagar el deute il.legítim. Que els recursos de l’Estat es destinin a la inversió social per tal de satisfer les necessitats del poble.



Educació | Volem una educació 100% pública, gratuïta i laica des de la infància fins a la universitat.



Sanitat | Aturem el procés de privatització de la sanitat i enfortim el sistema públic prohibint l’entrada d’empreses privades al sector, que tan sols busquen el lucre.



Banca | Nacionalització de la banca i posada en marxa d’una banca pública sense ànim especulatiu, que concedeixi crèdits a famílies, autònoms i petits i mitjans empresaris.



Habitatge | Paralització immediata de tots els desnonaments i renegociació de les condicions de la hipoteca. Que es destini com a màxim el 15% del sou al pagament del lloguer o la hipoteca. Pla d’habitatge públic a preus assequibles mitjançant la borsa de pisos expropiats desprès de la nacionalització de la banca.



Treball | Subsidi indefinit d’atur per aquelles persones que no trobin treball i demostrin que el busquen. Jornada de 35 hores setmanals por llei sense reducció de sou. Retirada immediata de les reformes laborals que abarateixen l’acomiadament i precaritzen les condicions del treballador. Jubilació als 60 anys voluntària.



Serveis bàsics i sectors estratègics | Els serveis bàsics no poden estar subjectes a l’especulació i l’ànim de lucre de l’empresa privada. Per això, apostem per la nacionalització de companyies de serveis bàsics i sectors estratègics: Aigua (Agbar), llum i gas (Endesa, Iberdrola, Unión Fenosa), transport (Iberia) i telecomunicacions (Telefònica). Que els multimilionaris beneficis que obtenen aquestes empreses es destinin al benestar social.



Despeses innecessàries | Creiem que institucions com l’Església o la Monarquia no han de rebre ni un euro públic i que s’ha de reduir el pressupost militar i de càrrecs polítics.



Model d’Estat | Avui és més necessari que mai redactar una nova Constitució que respongui a les demandes de la població i que afronti un nou model d’Estat: La Tercera República i la lliure autodeterminació dels pobles que la composen.



Dóna el teu suport, signa el manifest!
https://docs.google.con/forms/d/1gl4SdFxzBvBcxyFWdc6emPqjivRVLnlsjQNhLTK
Mira també:
http://www.acampadadebarcelona.org
http://movimentdelpoble.wordpress.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat