Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Vaga indefinida a l’Hospital Sant Rafael de Barcelona
07 jul 2013

Treballadores de l’Hospital Sant Rafael han donat el tret de sortida a les 7 h a una vaga indefinida per l’empitjorament de les condicions laborals, l’acomiadament de 128 treballadores els darrers cinc anys i la finalització imminent del conveni col·lectiu
COMUNICAT DE PREMSA DEL COMITÉ DE VAGA


La vaga convocada a partir de les 7h d’avui s’està desenvolupant sense CAP TIPUS D’INCIDENCIA.

1. Cobertura de serveis mínims.

Els mínims pactats ahir s’han cobert i es treballa amb total normalitat en l’atenció de les persones ingressades.

Hi ha un reten quirúrgic de guàrdia per si es presentés alguna urgència quirúrgica.






2. SERVEIS I COL·LECTIUS QUE FAN VAGA

(Per no estar inclosos nominalment ni com a serveis en el MINIMS ASSITENCIALS)

■ Administratius: 75%
■DUES: 100%
■TCAES: 99%
■Camillers: 100%
■Manteniment: 75%
■Mecàniques: 100%
SERVEIS MÉDICS-QUIRURGICS

■Ortopèdia: 100%
■Anestesia: 100%
■Quiròfan: 100%
■Unitat de Psiquiatra: 0% (médicos)
■CSMIJ: 100%
■Oftalmologia: 0%
■Otorrino: 0%
■M.I.: 0%
■Cirurgia: 75%
■Neurologia: 100%
■Reumatologia: 0%
■Dermatologia: 100%
■R.X: 100%
■Assistenta social: 100%
■CMA: 100%
■FARMACIA: 100%
No han secundat la vaga:

■Medicina interna (8)
■Psiquiatria (3)
■Otorrino (1)
■Reumatologia (2)
■Odontologia – Maxil·lo facial.
Pendents del torns i serveis de tarda:



■Ens auto felicitem tots el treballadors/es pel seguiment massiu de la vaga i pel seu desenvolupament.

■Agrair la compressió de les persones afectades que avui havien de ser intervingudes o visitades.
Comitè de vaga


------------------------------
Des d’aquest dimarts i de forma indefinida, a l’Hospital Sant Rafael de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor només s’hi atenen les persones que es troben ingressades i s’hi fan les intervencions urgents. En trucar-hi per telèfon, a la recepció del centre ja adverteixen de la situació: “Estem en vaga, quasi tot s’ha paralitzat”.

Anna Revuelto, secretària del Comitè d’Empresa, explica el perquè de l’aturada: “El nostre conveni caduca el 9 de juliol i no tenim acord d’ultraactivitat, ens preocupa quedar-nos legalment desemparats després d’haver suportat cinc anys d’acomiadaments i retallades”. Igual que en molts altres sectors, el document que regula les condicions laborals dels empleats de Sant Rafael està a punt d’expirar. L’hospital es regeix pel conveni de la XHUP (Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública), un text que patronal i sindicats van negociar durant setmanes, però que, finalment, va ser rebutjat pels treballadors en la votació final que va tenir lloc en diversos centres.

Sense nou conveni ni acord amb la gerència de l’hospital per prorrogar-ne la vigència, ara per ara els treballadors no tenen res. És per això que molts d’ells han decidit adherir-se a una aturada sense data de finalització, amb l’objectiu que la direcció de Sant Rafael es comprometi a perllongar el conveni actual i acceptar la mediació del Departament d’Ocupació en el conflicte, una intervenció que des del Comitè asseguren que el centre rebutja. Des de la direcció del centre justifiquen la manca d’entesa fins ara perquè diuen que esperaven un acord d’abast sectorial per a tots els hospitals concertats. En no ser així, els responsables de l’Hospital de Sant Rafael -en declaracions a BTV- asseguren estar ara disposats a negociar a nivell de centre amb els treballadors. La gerència no es compromet, però, a prorrogar la vigència del conveni actual.

L’Hospital Sant Rafael de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor, és un centre de titularitat privada que ofereix servei públic, per això es regeix pel conveni de la XHUP. Segons Anna Revuelto, la situació en què es troben molts professionals sanitaris podria desembocar en mobilitzacions en altres centres hospitalaris. “La nostra protesta acaba de començar, perquè aquest dilluns hem parlat amb la gerència i no sembla que tinguin predisposició a negociar”, diu la secretària del Comitè. Revuelto assegura que, des que van començar els ajustos al centre, l’any 2008, 128 persones han estat acomiadades, ja sigui en forma de rescissió o de no renovació del contracte. A això s’hi afegeixen, segons Revuelto, reduccions de jornada i salari que han castigat molt el personal: “Ens hem cansat d’esperar, l’empresa ha de moure fitxa”, conclou la portaveu.

Font: btv.cat
WWW.BTV.CAT

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa