Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
Noranta-set nits dormint al CAP per exigir urgències nocturnes
07 jul 2013
'Caldes en Lluita' es reuneix aquest dilluns amb l'Ajuntament i el Departament de Salut
Els membres de la plataforma 'Caldes en lluita' dormiran aquest diumenge a la nit per noranta setena vegada al Centre d'Atenció Primària Joan Mirambell de Caldes de Montbui (Vallès Oriental) per reclamar l'obertura de les urgències nocturnes. La protesta va començar la nit del 2 al 3 d'abril, quan aquest servei va deixar de funcionar per decisió de la Generalitat. 'Caldes en lluita' es reunirà aquest dilluns al migdia amb l'alcalde, Jordi Solé (ERC), i representants de Salut per mirar de desencallar la situació. Després d'aquesta trobada decidiran en assemblea si continuen o no la protesta. En cas que segueixin, el 10 d'abril compliran les 100 nits al CAP.

Van començar essent una vintena de persones dormint a l'ambulatori. Ara fan rotacions i cada nit es queden entre quatre o cinc persones. La protesta de 'Caldes en lluita' seguirà o no en funció de la reunió que se celebrarà aquest dilluns a les 13 hores a l'Ajuntament del municipi. Hi assistiran quatre persones de 'Caldes en lluita', representants del Departament de Salut i l'alcalde de Caldes, Jordi Solé.

L'objectiu de la trobada és desencallar la situació. En Nil Sellés de 'Caldes en lluita' avisa que continuaran tancats al CAP si no es tornen a obrir les urgències nocturnes. El servei va deixar de funcionar la nit del 2 al 3 d'abril per decisió de la Generalitat. Des de llavors, els ciutadans truquen al Servei d'Emergències Mèdiques (061) per rebre assistència durant la nit. El SEM valora si envia una ambulància i trasllada la persona a l'hospital o si activa un equip d'atenció domiciliària.

El CAP Mirambell forma part de l'Àrea Bàsica de Salut formada pels municipis de Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines i Gallifa. Es tracta d'una àrea amb uns 25.000 habitants.

La decisió definitiva, dimarts

L'Anna Mata, de 'Caldes en lluita', explica que traslladaran el contingut de la trobada a l'assemblea que se celebrarà el pròxim dimarts a les nou del vespre al mateix CAP. La plataforma decidirà llavors si continua o no la protesta. En cas que sigui així, el 10 d'abril a les 0 hores compliran les 100 nits.

L'Ajuntament de Caldes va aprovar una moció per demanar l'obertura de les urgències en l'últim ple. El text va rebre el suport d'ICV-EUiA, PSC i PP. CiU hi va votar en contra. ERC, que governa amb majoria absoluta, va abstenir-se.

Segons 'Caldes en lluita', l'alcalde va informar-los que la supressió de les urgències respon a un canvi de model. En Nil Sellés i l'Anna Mata expliquen que Solé els va dir que "demanaria l'obertura si es demostrava que s'havia produït un retrocés en la qualitat del servei"-
Mira també:
http://caldesenlluita.wordpress.com

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa