Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Detenció a València d'un militant del SEPC
05 jul 2013
Alerta Solidària i el Bloc Anticapitalista de la Safor han condemnat la detenció ahir de Pau, un militant del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de València. Un detenció realitzada "sense fonaments, amb una actuació totalment desorbitada de la policia que respon únicament a un intent de criminalitzar les lluites estudiantils i juvenils i amedrentar i fitxar els seus membres"
sepc-36020.jpg
Alerta Solidària també ha manifestat que la detenció ha estat realitzada "sense cap tipus de lógica jurídica ni arguments possibles, la policia i la mal anomenada justícia espanyola busquen l'aniquilament de qualsevol resposta al carrer i a les aules. De la mateixa manera volem felicitar a tota la gent que ha mostrat el seu suport davant aquesta nova agressió, element que ha sigut definitiu per accelerar la posada en llibertat del company detingut".

Per la seva banda, ha remarcat que "mentre banquers i polítics corruptes continuen impunes, les estudiants són detingudes i empresonades, al vell estil de la dictadura, conculcant el dret democràtic de vaga i manifestació"

Detenció i posat en llibertat amb càrrecs

Ahir al matí va ser detingut Pau, un militant del SEPC de València, acusat d'uns pressumptes desordres i danys que segons l'atestat policial foren produits durant la passada Vaga d'Estudiants del passat 9 de maig. La policia es va personar a casa seua i se'l va endur detingut contra la seua voluntat, tot afirmant que no estava detingut.

Pau és una de les més de 20 persones que han estat citades aquest dies per un sumari obert per pressumptes delictes ocorreguts durant l'ultima vaga d'estudiants i que ha ocasionat un degoteig constant de detencions a la ciutat de València aquestes últimes setmanes. Després de passar tot el dia a comissaria, cap a les 20h va ser enmanillat per la policia i traslladat a la Ciutat de la Justícia de València per posar-lo a disposició judicial. Finalment, el jutjat de guàrdia es va inhibir i el va desviat al jutjat nº18 de València, encara que el jutge va ordenar que haurà d'anar a signar cada primer i tercer divendres de mes.

Resposta solidària

Cap a les 18h, més de 40 persones es van concentrar davant de Jefatura de Policia de València pèr mostrar la solidaritat amb Pau i intentar l'alliberament del nostre company. Durant la concentració de suport, la policia va practicar diverses identificacions arbitràries i es va amenaçar amb la dissolució de manera violenta. Cap a les 19:30, i davant la notícia del trasllat a Jutjats, part de la gent va continuar demanant la posada en llibertat davant del Jutjat de Guàrdia, cosa que va passar cap a les 21:30h.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2013/07/condemnen-la-detencio-d-un-militant-del-sepc-de-valencia-22266
http://www.alertasolidaria.org/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat