Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : especulació i okupació
Nou Barris 9B: Moviments, eleccions i transformació social
04 jul 2013
Del carrer a les urnes i de les urnes al carrer: Espais de decisió política per a la transformació social
Fa només uns anys, en l'entorn dels moviments socials plantejar-se estratègies en el terreny electoral era un tema entre tabú i antiquat. No obstant això, d'un temps ençà les percepcions han anat canviant, moltes veus individuals i col·lectives han reflexionat sobre la necessitat, en l'actual context, de participar també en el terreny electoral. De fet existeixen diverses propostes sorgides o participades per persones de moviments socials que des de diferents paradigmes s'endinsen en aquest terreny. El debat està obert tant sobre el fons com sobre la forma, i a aquest debat volem contribuir co- organitzant (IGOP, Ateneu Popular 9B i CRIC) aquest esdeveniment públic.
Hem convidat persones amb amplis bagatges en els moviments socials de Barcelona (Arcadi Oliveres, Ada Colau, David Fernández...) que o bé estan participant en algunes de les propostes sorgides o bé han format d'alguna manera part d'aquest debat. La idea és poder compartir i contrastar visions sabent que és un debat de posicionaments polítics i també de sentit estratègic.Ha canviat, la visió d'alguns espais de moviments socials, respecte al terreny electoral i institucional? Es vol estar a les institucions? Per a què? Com es poden complementar les estratègies al carrer i a les xarxes amb les estratègies a les institucions? Què altre canals hi ha per donar “poder” a la nova realitat de lluita social que nos siguin els electorals-institucionals? Què altre canals hi ha per donar “poder” a la nova realitat de lluita social que no siguin els canals electorals-institucionals? És adequada, l'estratègia? Són un pas més en l'empoderament col·lectiu, o una bomba de rellotgeria? És el moment? Estem preparats? A quina escala territorial/ institucional? Com s'articularia la relació de càrrecs electes en institucions amb moviments socials? Per arribar lluny, cal una agenda de màxims o una de mínims? Com utilitzar la visibilitat d'algunes persones com a suma col·lectiva? Com podrien conviure partits i moviments socials en una mateixa plataforma o front?
En aquest debat no volem ni podem contestar totes aquestes preguntes, ni sentenciar quina és l'estratègia o la proposta adequada. Simplement volem contribuir a generar espais de trobada on aprofitar la intel·ligència i experiència col·lectiva per entendre pros i contres; oportunitats i riscos; necessitats i recursos d'aquestes estratègies. Si voleu contribuir amb alguna reflexió o pregunta per el debat ho podeu fer en els comentaris a aquest post.
L'esdeveniment forma part del programa de l'Escola d'estiu de l'IGOP i tindrà lloc a l'Ateneu Popular de Nou Barris www.ateneu9b.net/content/som Serà retransmès per streaming (#urnesicarrer)
Divendres 5 juliol a les 18:30h- Entrada lliure


Taula rodona

David Fernández. Diputat al Parlament per les CUP. Periodista de base a La Directa. Cooperant a Coop57.
Ada Colau . Activista social, portaveu PAH i membre de l'Observatori DESC.
Arcadi Oliveres. President de Justícia i Pau i promotor del Procés Constituent.
Un col·laborador del Partit X

Fila Zero.
Jaume Asens. Advocat activista promotor de la plataforma Mesalladel25N
Gabriela Serra. Actvista en l´ONG Entrepobles
Itziar González. Exregidora de Ciutat Vella i Membre de Plataforma per un Parlament Ciutadà
www.cridadesobediencia.cat/parlament-ciutada
Hibai Arbide. Advocat twittero i activista 15m i Reraguardia
Guillermo Zapata. Activista i participant d'Enred (procés d'organització del moviments socials de Madrid al voltant de l'idea de “fer democràcia”)


Equip de facilitació

Álvaro Porro. Facilitador i activista a la PAH i Can Masdeu. Redactor revista Opcions.
Guillem Tendero (ASAC, Can Masdeu)
Gala Pin (PAH, Xnet)

Escola d'estiu de l'IGOP http://escoladeligop.com/2013/06/04/escola-estiu-igop
Post debat: Continuem el debat amb música, bocates i begudes al mateix Ateneu.

NOTA: Des del CRIC també estarem facilitant el Dijous 4 de Juliol, en el marc de la Escola de Estiu de l'IGOP, una tarda sencera dedicada a reflexionar i conèixer les Iniciatives Comunitaries en Sostenibilitat que estan creixent i replicant-se amb aquesta fase de mobilització.


-----------
Deixa / Ocupa / Lloga un hort, el cas és cultivar

Cada vegada més persones volen conrear almenys una part del seu menjar. I la veritat és que cada vegada hi ha opcions més diverses i accessibles.


Si voleu participar en un hort comunitari urbà a Barcelona i voltants, n’hi ha una mapa. La xarxa d'horts urbans de Madrid també ha fet un mapa. Si vols muntar uns horts comunitaris, aquí expliquem com fer-ho


Si voleu que algú us cedeixi un terreny, aquest web ho facilita sempre que sigui per a cultiu ecològic, la collita sigui per a l’autoconsum o compartir (no per vendre) i la cessió sigui gratuïta: www.huertoscompartidos.com.


Si el que voleu és llogar-lo, estan proliferant les empreses o projectes d'horts en lloguer pels volts de les nostres ciutats:
Un projecte especialment interessant a prop de Madrid, a Ciempozuelos, conformat per una cooperativa d’economia social de dones que, a més de parcel·les en lloguer, ofereixen cursos i tallers: www.delatierracooperativa.com.
Altres empreses a Barcelona: www.huertosdeocio.com; Granollers: www.minihuertos.net; Balears: www.huertoslafinca.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nou Barris 9B: Moviments, eleccions i transformació social
05 jul 2013
Només falta la monja.
Re: Nou Barris 9B: Moviments, eleccions i transformació social
05 jul 2013
Fora politics d'IMC!!!!!
Re: Nou Barris 9B: Moviments, eleccions i transformació social
05 jul 2013
No sólo falta la monja, si pusiéramos al Fari cantando, entre tanto payaso diciendo chuminadas populistas, pasaría desapercibido!
Sindicat