Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Universitat Progressista d´Estiu. Entrada lliure i gratuïta
04 jul 2013
La Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC) Ès filla d'un llinatge que no vol que resti desconegut. Fills i nèts de les aspiracions de les classes populars catalanes del s. XIX, plasmades en el seu vell lema "Instruir-vos i sereu lliures, associeu-vos i sereu forts, estimeu-vos i sereu feliÁos", fills i nÈts de l'esforÁ de la primavera republicana dels anys trenta on s'anunciava que "Per damunt de tot, cultura", i fills i nÈts de l'antifranquisme social i polÌtic que aconseguÌ reconstruir la raÛ democr‡tica al nostre paÌs. Volem que el llegat del passat tambÈ teixeixi el nostre present cap al futur.
Ada Colau, Vicenç Navarro, Joan Manuel Tresserras, Teresa Forcades, Joan Subirats, Albano Dante, Jaume Asens, Carme Porta, Saül Gordillo o Sara Moreno, són alguns dels ponents de l’edició d’enguany que compta amb un programa molt potent.


Consulteu el Programa definitiu
: www.upec.cat

Perquè avui la UPEC és més necessària que mai. Perquè l’atur ha arribat a màxims històrics i la situació social és dramàtica cada cop per a més persones. Perquè les retallades erosionen els nostres drets i benestar mentre uns pocs aprofiten per fer-ne negoci. Perquè ja no és només l’economia, sinó també les institucions i la política tradicional, l’estat de les autonomies i la relació entre Catalunya i Espanya, la monarquia... És el sistema en conjunt el que està en crisi!

Per això volem contribuir a “repensar-ho tot” per defensar i promoure els valors progressistes de sempre com mai, si cal de noves maneres, amb nous instruments, amb millors idees, en un nou escenari i en un horitzó nacional obert i esperançador. I per suposat també volem reflexionar sobre com, des de l’espai social i polític progressista, moviments socials, associacions, plataformes, activistes al carrer i la xarxa, partits i sindicats... podem contribuir a que triomfin aquests valors. Sens dubte caldrà sumar esforços.

“Repensar-ho tot, actuar junts”, aquest és el lema d’aquesta edició de la UPEC Perquè ha arribat el moment de passar a l’ofensiva.

Gràcies a la col•laboració de molts i moltes de vosaltres, i gràcies a la implicació de les diferents entitats que la composen.


Activitat acadèmica reconeguda amb 3 crèdits de lliure elecció o 1’5 crèdit ECTS per la Universitat de Barcelona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Universitat Progressista d´Estiu. Entrada lliure i gratuïta
06 jul 2013
que pinta aqui esta mierda, corred con comisiones, ugt, iniciativa y toodoos los progres y grupusculos comunistas.

Indymedia no es vocero de estructuras paraestatales.
Sindicat Terrassa